Vlaams Woordenboek logo

Het Vlaams woordenboek


Index

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Log in

Registreer als nieuwe gebruiker om het Vlaamse Woordenboek op zijn best te kunnen gebruiken. Als ingelogde gebruiker kunt ge bijvoorbeeld nieuwe termen aan ons woordenboek toevoegen, andermans definities verbeteren, en reageren op bestaande definities.

Uw gebruikersnaam
Uw geheime paswoord

 • Log in
 • Wees welgekomen | Willekeurig | Top woorden | Recent

  Omdat ik het Vlaams Woordenboek al enkele jaren niet meer kan onderhouden, wordt er gewerkt aan een nieuwe versie. Helpers zijn welkom in kanaal #vlaamswoordenboek op de Discord van Nerdland.

  inslapen

  Onze databank bevat de volgende beschrijving(en) van "inslapen"

  inslapen
  (ww. sliep in, heeft ingeslapen)

  overnachten als opvoedster, verpleegkundige, arts, katten- of babysitter, patiënt, leerling,….vroeger ook als meid

  Ze werkt als opvoedster in een internaat: ze slaapt telkens 4 nachten in en is de volgende week thuis.

  Vorige maand was mijn zus vier dagen op reis voor haar werk. Ik heb die nachten daar ingeslapen en voor de katten en planten gezorgd.

  “Wij hebben toen een paar jaren een inslapende meid gehad. Een meisje van ca. 17 j. uit een kinderrijke boerenfamilie.” (alderweireldt.com)

  De partner kan niet blijven inslapen, tenzij de gynaecoloog of de hoofdvroedvrouw daar in uitzonderlijke omstandigheden toelating voor geeft. (uzbrussel.be)

  Ouders van kinderen uit de kleuterklas kunnen blijven inslapen, dit dient vooraf besproken te worden met de orthopedagoge. (uzleuven.be)

  Samen met een beroepskracht sta je in voor een warm onthaal van thuisloze mensen in onze woning voor winteropvang: een kom soep, een gesprek, ’s nachts blijven inslapen, zorgen voor ontbijt ’s morgens, inspectie van de kamers als de bezoekers de woning hebben verlaten. (cawcentraalwestvlaanderen.be)

  4 reactie(s)  |  oudere versies
  Toegevoegd door helle en laatst gewijzigd door de Bon (06 sep 2016 10:50)

  Thumbs_up
  252

  Voeg een nieuwe beschrijving toe aan onze databank!

  Weet ge nog een andere betekenis voor deze term? Als ingelogd gebruiker kunt ge uw eigen beschrijvingen van Vlaamse woorden en uitspraken in onze databank aanvullen. Om fouten te verbeteren klikt ge bij de bovenstaande definities op de "bewerk" link, en om te reageren op een definitie klikt ge op de "reacties" link.

  Log in

  Registreer als nieuwe gebruiker om het Vlaamse Woordenboek op zijn best te kunnen gebruiken. Als ingelogde gebruiker kunt ge bijvoorbeeld nieuwe termen aan ons woordenboek toevoegen, andermans definities verbeteren, en reageren op bestaande definities.

  Uw gebruikersnaam
  Uw geheime paswoord

  Developers gezocht!
  De code achter het Vlaams woordenboek heeft dringend een update nodig.
  Wil je deze website graag mee een nieuw leven geven? Ik zoek een team adoptieouders.
  Stuur me een e-mailtje als je wil helpen, merci!

  Het Vlaams woordenboek  |  Concept en realisatie door Anthony Liekens

  Creative Commons License

  Het Vlaams Woordenboek by Anthony Liekens is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 4.0 International License.