Vlaams Woordenboek logo

Het Vlaams woordenboek


Index

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Log in

Registreer als nieuwe gebruiker om het Vlaamse Woordenboek op zijn best te kunnen gebruiken. Als ingelogde gebruiker kunt ge bijvoorbeeld nieuwe termen aan ons woordenboek toevoegen, andermans definities verbeteren, en reageren op bestaande definities.

Uw gebruikersnaam
Uw geheime paswoord

 • Log in
 • Wees welgekomen | Willekeurig | Top woorden | Recent

  Omdat ik het Vlaams Woordenboek al enkele jaren niet meer kan onderhouden, wordt er gewerkt aan een nieuwe versie. Helpers zijn welkom in kanaal #vlaamswoordenboek op de Discord van Nerdland.

  cultuurcheque

  Onze databank bevat de volgende beschrijving(en) van "cultuurcheque"

  cultuurcheque
  (zn. m.; ~s of ~n)

  Gesubsidiëerde waardebon waarmee men aan een tal van culturele evenementen, sportactiviteiten en gezinsuitstappen kan deelnemen.

  Van Dale 2018 online: in BE waar­de­bon waar­mee deel­na­me aan een cul­tu­re­le ma­ni­fes­ta­tie kan wor­den be­taald (ge­deel­te­lijk be­taald door de over­heid, ge­deel­te­lijk door de be­gun­stig­de)
  = cul­tuur­waar­de­bon

  vgl. andere samenstellingen bij cheque

  uaantwerpen.be: Cultuur voor studenten aan sympathieke prijzen. Dat zijn de cultuurcheques. Voor 10 euro krijg je één uniek boekje met 7 cheques. Daarmee kun je de cultuurkenner uithangen in bijna 40 cultuurhuizen, gratis boeken verslinden in de Openbare Bibliotheek én voor niks op bezoek in een museum.

  cultuurcentra.be: De ene cultuurcheque is de andere niet. Enerzijds zijn er cultuurcheques in de vorm van een cadeaubon, anderzijds cultuurcheques die uitgaan van de werkgever aan zijn werknemer. In beide gevallen worden de cultuurcheques gebruikt als betaalmiddel voor een ‘cultureel product’ en moeten er ‘aanvaardingspunten’ zijn waar deze cheques ingewisseld kunnen worden.

  0 reactie(s)  |  oudere versies
  Toegevoegd door Georges Grootjans en laatst gewijzigd door de Bon (26 jun 2020 13:48)

  Thumbs_up
  174

  Voeg een nieuwe beschrijving toe aan onze databank!

  Weet ge nog een andere betekenis voor deze term? Als ingelogd gebruiker kunt ge uw eigen beschrijvingen van Vlaamse woorden en uitspraken in onze databank aanvullen. Om fouten te verbeteren klikt ge bij de bovenstaande definities op de "bewerk" link, en om te reageren op een definitie klikt ge op de "reacties" link.

  Log in

  Registreer als nieuwe gebruiker om het Vlaamse Woordenboek op zijn best te kunnen gebruiken. Als ingelogde gebruiker kunt ge bijvoorbeeld nieuwe termen aan ons woordenboek toevoegen, andermans definities verbeteren, en reageren op bestaande definities.

  Uw gebruikersnaam
  Uw geheime paswoord

  Developers gezocht!
  De code achter het Vlaams woordenboek heeft dringend een update nodig.
  Wil je deze website graag mee een nieuw leven geven? Ik zoek een team adoptieouders.
  Stuur me een e-mailtje als je wil helpen, merci!

  Het Vlaams woordenboek  |  Concept en realisatie door Anthony Liekens

  Creative Commons License

  Het Vlaams Woordenboek by Anthony Liekens is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 4.0 International License.