Vlaams Woordenboek logo

Het Vlaams woordenboek


Index

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Log in

Registreer als nieuwe gebruiker om het Vlaamse Woordenboek op zijn best te kunnen gebruiken. Als ingelogde gebruiker kunt ge bijvoorbeeld nieuwe termen aan ons woordenboek toevoegen, andermans definities verbeteren, en reageren op bestaande definities.

Uw gebruikersnaam
Uw geheime paswoord

 • Log in
 • Wees welgekomen | Willekeurig | Top woorden | Recent

  Omdat ik het Vlaams Woordenboek al enkele jaren niet meer kan onderhouden, wordt er gewerkt aan een nieuwe versie. Helpers zijn welkom in kanaal #vlaamswoordenboek op de Discord van Nerdland.

  VDB

  Onze databank bevat de volgende beschrijving(en) van "VDB"

  VDB
  (bijnaam)

  1) Paul Emile François Henri Vanden Boeynants (Vorst, 22 mei 1919 – Aalst, 8 januari 2001) was een Belgisch ondernemer, politicus en premier. Vanden Boeynants, bijgenaamd “VDB” door journalisten (afkorting die hij ook zelf gebruikte), was actief in de vleesindustrie en was een opvallend en controversieel Belgisch politicus. (Wikipedia)

  2) Frank Vandenbroucke (Moeskroen, 6 november 1974 – Saly (Senegal),1 12 oktober 2009) was een Belgisch beroepswielrenner. Frank Vandenbroucke, kortweg VDB, begon jong met atletiek. Als 15-jarige nam hij een wielerlicentie van de KBWB en twee jaar later werd hij kampioen van België bij de nieuwelingen. (Wikipedia)

  zie ook Belgische bijnamen

  1) 25 jaar geleden werd ‘VDB’ ontvoerd: “Gemarchandeerd zoals op de beestenmarkt” (hln.be)

  1) Er was geen schandaal of de naam van VDB werd erbij gesleurd. De Bende van Nijvel, het netwerk rond de ‘Zwarte Baron’ de Bonvoisin en CEPIC (nog mee opgericht door VDB), de roze balletten, dubieuze overheidsaankopen … overal dook de naam van de Brusselse pensenmagnaat wel ergens op. (wordpress.com)

  2) Massa volk op uitvaart VDB (sport.be)

  2) VDB stierf aan longembolie en bestaande hartkwaal (demorgen.be)

  0 reactie(s)  |  oudere versies
  Toegevoegd door Georges Grootjans en laatst gewijzigd door Georges Grootjans (01 sep 2016 07:14)

  Thumbs_up
  195

  Voeg een nieuwe beschrijving toe aan onze databank!

  Weet ge nog een andere betekenis voor deze term? Als ingelogd gebruiker kunt ge uw eigen beschrijvingen van Vlaamse woorden en uitspraken in onze databank aanvullen. Om fouten te verbeteren klikt ge bij de bovenstaande definities op de "bewerk" link, en om te reageren op een definitie klikt ge op de "reacties" link.

  Log in

  Registreer als nieuwe gebruiker om het Vlaamse Woordenboek op zijn best te kunnen gebruiken. Als ingelogde gebruiker kunt ge bijvoorbeeld nieuwe termen aan ons woordenboek toevoegen, andermans definities verbeteren, en reageren op bestaande definities.

  Uw gebruikersnaam
  Uw geheime paswoord

  Developers gezocht!
  De code achter het Vlaams woordenboek heeft dringend een update nodig.
  Wil je deze website graag mee een nieuw leven geven? Ik zoek een team adoptieouders.
  Stuur me een e-mailtje als je wil helpen, merci!

  Het Vlaams woordenboek  |  Concept en realisatie door Anthony Liekens

  Creative Commons License

  Het Vlaams Woordenboek by Anthony Liekens is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 4.0 International License.