Vlaams Woordenboek logo

Het Vlaams woordenboek


Index

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Log in

Registreer als nieuwe gebruiker om het Vlaamse Woordenboek op zijn best te kunnen gebruiken. Als ingelogde gebruiker kunt ge bijvoorbeeld nieuwe termen aan ons woordenboek toevoegen, andermans definities verbeteren, en reageren op bestaande definities.

Uw gebruikersnaam
Uw geheime paswoord

  • Log in
  • Wees welgekomen | Willekeurig | Top woorden | Recent

    fricassee

    De beschrijving van deze term werd 9 keer aangepast.

    Versie 9

    fricassee
    (zn. m. ~s)

    fricassee is een breed culinair begrip, maar de Vlaamse fricassee heeft toch typische kenmerken: stoofvlees, gehaktballekes, championnen in de redelijk gedikte saus, … (zie recepten op het internet)

    vnw: vleesragout

    Van Dale:fricassee
    de (v.); -ën
    (1688-1696) <Fr. fricassée
    1. gerecht van fijn gehakt vlees met pikante saus
    2. schotel met verschillende spijzen

    Vandaag eten we patatten met fricassee en appelspijs.

    “Er gaat niks boven een smeuïge kalfsfricassee met malse stukjes vlees, gehaktballetjes en gebakken paddenstoelen.” (dagelijksekost.een.be)

    Gans Vlaanderen
    Bewerking door Georges Grootjans op 08 Sep 2022 05:40
    0 reactie(s)

    Versie 8

    fricassee
    (zn. m. ~s)

    fricassee is een breed culinair begrip, maar de Vlaamse fricassee heeft toch typische kenmerken: stoofvlees, gehaktballekes, championnen in de redelijk gedikte saus, … (zie recepten op het internet)

    Van Dale:fricassee
    de (v.); -ën
    (1688-1696) <Fr. fricassée
    1. gerecht van fijn gehakt vlees met pikante saus
    2. schotel met verschillende spijzen

    Vandaag eten we patatten met fricassee en appelspijs.

    “Er gaat niks boven een smeuïge kalfsfricassee met malse stukjes vlees, gehaktballetjes en gebakken paddenstoelen.” (dagelijksekost.een.be)

    Gans Vlaanderen
    Bewerking door de Bon op 26 May 2018 23:33
    0 reactie(s)

    Versie 7

    fricassee
    (zn. m. ~s)

    fricassee is een breed culinair begrip, maar de Vlaamse fricassee heeft toch typische kenmerken: stoofvlees, gehaktballekes, championnen in de redelijk gedikte saus, … (zie recepten op het internet)

    Van Dale:fricassee
    de (v.); -ën
    (1688-1696) <Fr. fricassée
    1. gerecht van fijn gehakt vlees met pikante saus
    2. schotel met verschillende spijzen

    Vandaag eten we patatten met fricassee en appelspijs.

    Gans Vlaanderen
    Bewerking door de Bon op 09 Apr 2016 14:40
    0 reactie(s)

    Versie 6

    fricassee
    (zn. m. ~s)

    fricassee is een breed culinair begrip, maar de Vlaamse fricassee heeft toch typische kenmerken: stoofvlees, gehaktballekes, championnen in de redelijk gedikte saus, … (zie recepten op het internet)

    fricassee («Frans)
    de -woord (vrouwelijk) fricassees
    vooral Zuid-Nederlands
    1. fijn gesneden stukjes (kalfs)vlees van de borst of de schouder; ragoutvlees;
    2. gerecht van in stukjes gesneden en in (room)saus gestoofd vlees; ragout, vleesragout ’(http://www.woorden.org/woord/fricassee)

    Van Dale:fricassee
    de (v.); -ën
    (1688-1696) <Fr. fricassée
    1. gerecht van fijn gehakt vlees met pikante saus
    2. schotel met verschillende spijzen

    Vandaag eten we patatten met fricassee en appelspijs.

    Gans Vlaanderen
    Bewerking door de Bon op 27 Sep 2015 19:57
    0 reactie(s)

    Versie 5

    fricassee
    (zn. m. ~s)

    fricassee is een breed culinair begrip, maar de Vlaamse fricassee heeft toch typische kenmerken: stoofvlees, gehaktballekes, championnen in de redelijk gedikte saus, … (zie recepten op het internet)

    fricassee («Frans)
    de -woord (vrouwelijk) fricassees
    vooral Zuid-Nederlands
    1. fijn gesneden stukjes (kalfs)vlees van de borst of de schouder; ragoutvlees;
    2. gerecht van in stukjes gesneden en in (room)saus gestoofd vlees; ragout, vleesragout ’(http://www.woorden.org/woord/fricassee)

    Van Dale:fricassee
    de (v.); -ën
    (1688-1696) <Fr. fricassée
    1. gerecht van fijn gehakt vlees met pikante saus
    2.schotel met verschillende spijzen

    Vandaag eten we patatten met fricassee en appelspijs.

    Gans Vlaanderen
    Bewerking door de Bon op 01 Mar 2013 09:29
    0 reactie(s)

    Versie 4

    fricassee
    (zn. m. ~s)

    fricassee is een breed culinair begrip, maar de Vlaamse fricassee heeft toch typische kenmerken: stoofvlees, gehaktballekes, championnen in de redelijk gedikte saus, … (zie recepten op het internet)

    fri – cas` see («Frans) de -woord (vrouwelijk) fricassees vooral Zuid-Nederlands 1 fijn gesneden stukjes (kalfs)vlees van de borst of de schouder; ragoutvlees; 2 gerecht van in stukjes gesneden en in (room)saus gestoofd vlees; ragout, vleesragout ’(http://www.woorden.org/woord/fricassee)

    VD: 1. gerecht van fijngehakt vlees met pikante saus 2. schotel met verschillende spijzen (spijs)

    Vandaag eten we patatten met fricassee en appelspijs.

    Gans Vlaanderen
    Bewerking door fansy op 05 Jul 2012 17:25
    0 reactie(s)

    Versie 3

    fricassee
    (zn. m. ~s)

    fricassee is een breed culinair begrip, maar de Vlaamse fricassee heeft toch typische kenmerken: stoofvlees, gehaktballekes, championnen in de redelijk gedikte saus, … (zie recepten op het internet)

    fri – cas` see («Frans) de -woord (vrouwelijk) fricassees vooral Zuid-Nederlands 1 fijn gesneden stukjes (kalfs)vlees van de borst of de schouder; ragoutvlees; 2 gerecht van in stukjes gesneden en in (room)saus gestoofd vlees; ragout, vleesragout ’(http://www.woorden.org/woord/fricassee)

    VD: 1. gerecht van fijngehakt vlees met pikante saus 2. schotel met verschillende spijzen (spijs)

    Vandaag eten we patatten met fricassee en appelspijs.

    Gans Vlaanderen
    Bewerking door fansy op 05 Jul 2012 17:25
    0 reactie(s)

    Versie 2

    fricassee
    (zn. m. ~s)

    fricassee is een breed culinair begrip, maar de Vlaamse fricassee heeft toch typische kenmerken: stoofvlees, gehaktballekes, championnen in de redelijk gedikte saus, … (zie recepten op het internet)

    fri – cas` see («Frans) de -woord (vrouwelijk) fricassees vooral Zuid-Nederlands 1 fijn gesneden stukjes (kalfs)vlees van de borst of de schouder; ragoutvlees; 2 gerecht van in stukjes gesneden en in (room)saus gestoofd vlees; ragout, vleesragout ’(http://www.woorden.org/woord/fricassee)

    VD: 1. gerecht van fijngehakt vlees met pikante saus 2. schotel met verschillende spijzen

    Vandaag eten we patatten met fricassee en appelspijs.

    Gans Vlaanderen
    Bewerking door de Bon op 15 Sep 2010 13:24
    0 reactie(s)

    Versie 1

    fricassee
    (zn. m. ~s)

    fricassee is een breed culinair begrip, maar de Vlaamse fricassee heeft toch typische kenmerken: stoofvlees, gehaktballekes, championnen in de redelijk gedikte saus, … (zie recepten op het internet)

    fri – cas` see («Frans) de -woord (vrouwelijk) fricassees vooral Zuid-Nederlands 1 fijn gesneden stukjes (kalfs)vlees van de borst of de schouder; ragoutvlees; 2 gerecht van in stukjes gesneden en in (room)saus gestoofd vlees; ragout, vleesragout ’(http://www.woorden.org/woord/fricassee)

    VD: 1. gerecht van fijngehakt vlees met pikante saus 2. schotel met verschillende spijzen

    Vandaag eten we patatten met fricassee en appelspijs.

    Gans Vlaanderen
    Bewerking door Georges Grootjans op 15 Sep 2010 11:44
    0 reactie(s)

    Nieuwe versie!
    Er is een nieuwe versie van het Vlaams Woordenboek online. Mocht je problemen ondervinden, gelieve deze te melden op onze GitHub.

    Het Vlaams woordenboek  |  Concept en realisatie door Anthony Liekens

    Creative Commons License

    Het Vlaams Woordenboek by Anthony Liekens is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 4.0 International License.