Registreer als nieuwe gebruiker om het Vlaamse Woordenboek op zijn best te kunnen gebruiken. Als ingelogde gebruiker kunt ge bijvoorbeeld nieuwe termen aan ons woordenboek toevoegen, andermans definities verbeteren, en reageren op bestaande definities.
Wees welgekomen | Willekeurig | Top woorden | Recent
De beschrijving van deze term werd 6 keer aangepast.
Licht gepekelde en gekookte varkensmaag. Het kookvocht was vroeger water met peper en zout, en eventueel flink wat laurier. Nu heeft men deze bouillon aangevuld met extra kruiden en gelatine. Je kan ‘zwienemutsen’ eten als beleg bij boerenbrood, gebakken en in stukjes gesneden, in reepjes in de wokpan, in een slaatje met vinaigrette of in een brueghelbuffet.
Afbeelding zie hier
Culinair ontdekt: zwienemutse. Op een middag stond ik aan de toog met een Bruggeling, nu kunstenaar in Brussel. Hij vroeg mij of ik zwienemutse kende. (bruzz.be)
‘Zwienemutsen’ en glazuurspeculaas zijn de nieuwste streekproducten in Oostende (nieuwsblad.be)
Ook slagerij Johan in de Stuiverstraat mag voortaan een erkend streekproduct promoten: ‘zwienemutsen’, een bijna vergeten stukje orgaanvlees. “Er waren destijds vier slagers die dit product bereidden, vandaag ben ik nog de enige in Oostende”, vertelt Johan Dobbels. (nieuwsblad.be)
Licht gepekelde en gekookte varkensmaag. Het kookvocht was vroeger water met peper en zout, en eventueel flink wat laurier. Nu heeft men deze bouillon aangevuld met extra kruiden en gelatine. Je kan ‘zwienemutsen’ eten als beleg bij boerenbrood, gebakken en in stukjes gesneden, in reepjes in de wokpan, in een slaatje met vinaigrette of in een brueghelbuffet.
Afbeelding zie hier
Culinair ontdekt: zwienemutse. Op een middag stond ik aan de toog met een Bruggeling, nu kunstenaar in Brussel. Hij vroeg mij of ik zwienemutse kende. (bruzz.be)
‘Zwienemutsen’ en glazuurspeculaas zijn de nieuwste streekproducten in Oostende (nieuwsblad.be)
Ook slagerij Johan in de Stuiverstraat mag voortaan een erkend streekproduct promoten: ‘zwienemutsen’, een bijna vergeten stukje orgaanvlees. “Er waren destijds vier slagers die dit product bereidden, vandaag ben ik nog de enige in Oostende”, vertelt Johan Dobbels. (nieuwblad.be)
gekookte varkensmaag, meestal als beleg koud gegeten bij de boterham
Afbeelding zie hier
Culinair ontdekt: zwienemutse. Op een middag stond ik aan de toog met een Bruggeling, nu kunstenaar in Brussel. Hij vroeg mij of ik zwienemutse kende. (bruzz.be)
‘Zwienemutsen’ en glazuurspeculaas zijn de nieuwste streekproducten in Oostende (nieuwsblad.be)
Ook slagerij Johan in de Stuiverstraat mag voortaan een erkend streekproduct promoten: ‘zwienemutsen’, een bijna vergeten stukje orgaanvlees. “Er waren destijds vier slagers die dit product bereidden, vandaag ben ik nog de enige in Oostende”, vertelt Johan Dobbels. (nieuwblad.be)
gekookte varkensmaag, meestal als beleg koud gegeten bij de boterham
Culinair ontdekt: zwienemutse. Op een middag stond ik aan de toog met een Bruggeling, nu kunstenaar in Brussel. Hij vroeg mij of ik zwienemutse kende. (bruzz.be)
‘Zwienemutsen’ en glazuurspeculaas zijn de nieuwste streekproducten in Oostende (nieuwsblad.be)
Ook slagerij Johan in de Stuiverstraat mag voortaan een erkend streekproduct promoten: ‘zwienemutsen’, een bijna vergeten stukje orgaanvlees. “Er waren destijds vier slagers die dit product bereidden, vandaag ben ik nog de enige in Oostende”, vertelt Johan Dobbels. (nieuwblad.be)
gekookte varkensmaag, meestal als beleg koud gegeten bij de boterham
Culinair ontdekt: zwienemutse. Op een middag stond ik aan de toog met een Bruggeling, nu kunstenaar in Brussel. Hij vroeg mij of ik zwienemutse kende. (bruzz.be)
‘Zwienemutsen’ en glazuurspeculaas zijn de nieuwste streekproducten in Oostende (nieuwsblad.be)
Ook slagerij Johan in de Stuiverstraat mag voortaan een erkend streekproduct promoten: ‘zwienemutsen’, een bijna vergeten stukje orgaanvlees. “Er waren destijds vier slagers die dit product bereidden, vandaag ben ik nog de enige in Oostende”, vertelt Johan Dobbels. (nieuwblad.be)
gekookte varkensmaag, meestal als beleg koud gegeten bij de boterham
Culinair ontdekt: zwienemutse
Op een middag stond ik aan de toog met een Bruggeling, nu kunstenaar in Brussel. Hij vroeg mij of ik zwienemutse kende. (bruzz.be)
‘Zwienemutsen’ en glazuurspeculaas zijn de nieuwste streekproducten in Oostende (nieuwsblad.be)
Ook slagerij Johan in de Stuiverstraat mag voortaan een erkend streekproduct promoten: ‘zwienemutsen’, een bijna vergeten stukje orgaanvlees. “Er waren destijds vier slagers die dit product bereidden, vandaag ben ik nog de enige in Oostende”, vertelt Johan Dobbels. (nieuwblad.be)
Nieuwe versie!
Er is een nieuwe versie van het Vlaams Woordenboek online. Mocht je problemen ondervinden, gelieve deze te melden op onze
GitHub.