Vlaams Woordenboek logo

Het Vlaams woordenboek


Index

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Log in

Registreer als nieuwe gebruiker om het Vlaamse Woordenboek op zijn best te kunnen gebruiken. Als ingelogde gebruiker kunt ge bijvoorbeeld nieuwe termen aan ons woordenboek toevoegen, andermans definities verbeteren, en reageren op bestaande definities.

Uw gebruikersnaam
Uw geheime paswoord

 • Log in
 • Wees welgekomen | Willekeurig | Top woorden | Recent

  coiffeuse

  Dit is slechts 1 definitie voor "coiffeuse." Bekijk alle definities.

  coiffeuse
  (zn. v.; ~s)

  vrouwelijke coiffeur, kapster

  ’k Wilde nooit naar de coiffeuse en mijn moeder moest ook van mijn coiffure afblijven. (De maand van Marie: vier vrouwen – Luuk Gruwez)

  En mijn coiffeuse was jaloers. Maar intussen was het urenlang aanschuiven, tot in Rumst, daar waar het sprookjesdecor ver zoek was. (standaard.be)

  4 reactie(s)  |  oudere versies
  Toegevoegd door Georges Grootjans en laatst gewijzigd door de Bon (04 Aug 2021 10:49)

  👍
  65

  Reacties

  Ik snap echt niet wat dat is met die verdwijnende lemma’s. Bij coiffeur staat er al een link naar coiffeuse sinds 2013. Dus het woord moet er toen al ingestaan hebben. En nu was die link dood. Ik heb het opnieuw ingevoerd. Ik vind dat heel frustrerend.

  Toegevoegd door Georges Grootjans op 08 Mar 2020 09:55

  nthn

  Als ik hier mijn account had aangemaakt had ik om een of andere reden de mogelijkheid om lemma’s te verwijderen, 1 klik en het was weg, zonder bevestiging (en ik heb dan ook effectief per ongeluk een lemma verwijderd – gelukkig wist ik nog wat het was zodanig dat ik het kon herstellen). Een aantal dagen later was die verwijderknop voor mij bij alle lemma’s verdwenen, maar misschien zit er ergens een geautomatiseerde account tussen die wel nog dingen kan verwijderen.

  Volgens het welkomstblad zijn er nu 32680 lemma’s, en het recentst toegevoegd is dus hetdees. Ik ga de komende weken die teller eens in d’oog houden dat de stijging wel degelijk overeenkomt met het aantal vanaf nu toegevoegde lemma’s.

  Toegevoegd door nthn op 08 Mar 2020 12:55

  Dat van die teller in d’ oog houden is een heel goed idee, nthn. Tof dat ge dat eens een tijdje zoudt willen doen, want die verdwijnende lemma’s is een oud zeer. Het VW draait qua input momenteel op een handsvol mensen die hun best doen om telkens weer nieuwe toevoegingen of verbeteringen te doen. Het is dan ook heel frustrerend om de indruk te hebben dat wat dat ge er aan de ene kant insteekt, er aan de andere kant weer terug uit verdwijnt. Water naar de zee dragen noemen ze dat in het SN, zoiets als een trizee vullen dus.

  Toegevoegd door Georges Grootjans op 08 Mar 2020 13:14

  Beste Sherlocks,

  Dat een admin gebruikt maakt van zijn rechten om zijn eigen brol eens te kuisen kan ik me voorstellen, maar níet dat die ernstig bezig zou kunnen zijn met het verwijderen van andermans lemma’s.
  Is het niet een beter idee om chef Liekens nog eens te vragen hoe dat kan, die verwijderingen? En vragen de oude – niet gebuikte accounts te verwijderen, en de deur weer eens openzetten voor nieuw talent. Misschien luk da ni, maar deze mierenpoeperij gaat alvast zeker niks opleveren.

  Toegevoegd door koarebleumke op 12 Mar 2020 12:31

  Voeg een reactie toe

  Ingelogde gebruikers kunnen reacties aan deze definitie toevoegen.

  Log in

  Registreer als nieuwe gebruiker om het Vlaamse Woordenboek op zijn best te kunnen gebruiken. Als ingelogde gebruiker kunt ge bijvoorbeeld nieuwe termen aan ons woordenboek toevoegen, andermans definities verbeteren, en reageren op bestaande definities.

  Uw gebruikersnaam
  Uw geheime paswoord

  Nieuwe versie!
  Er is een nieuwe versie van het Vlaams Woordenboek online. Mocht je problemen ondervinden, gelieve deze te melden op onze GitHub.

  Het Vlaams woordenboek  |  Concept en realisatie door Anthony Liekens

  Creative Commons License

  Het Vlaams Woordenboek by Anthony Liekens is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 4.0 International License.