Vlaams Woordenboek logo

Het Vlaams woordenboek


Index

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Log in

Registreer als nieuwe gebruiker om het Vlaamse Woordenboek op zijn best te kunnen gebruiken. Als ingelogde gebruiker kunt ge bijvoorbeeld nieuwe termen aan ons woordenboek toevoegen, andermans definities verbeteren, en reageren op bestaande definities.

Uw gebruikersnaam
Uw geheime paswoord

 • Log in
 • Reacties van haloewie

  pielong geven

  het rechte eind

  Hé, de Bon is nog altijd gedreven werkzaam op deze stek. Met verve! Ze draagt niet voor niks haar helmboswuivende pseudo, alias. Bij reverso.net heb ik rondgesnuisterd en ook pilon gevonden en stampen op de trappers is dus niet vreemd. Bedankt voor uw reactie, Bonneke.

  Toegevoegd door haloewie op 19 Feb 2019 18:11

  pielong geven

  Oeps! Ies ‘em dor trug? Nèèje, Iek zèn ’eer wèggegon, al èfkes gelèèë, oem vraiwilleg bà UGèngt mè diealèkt bèèzeg te zèn èn iek kàn ’pelong’ of ‘pielong’ nie toisbrènge. En vroag dus nor de mèngsen ‘eer. Wàd ies dà, pilong? Tegelaik gebroik ek dèès plàtform voer ’t àànder Aàntwààreps oep Blogspot, wor dà’k de vertoalieng nèèrzèt van ‘Jàn zongder Vriês’. Mè ’t lèsten ’oefstuk begonne. Tsjàou! ’aaloewee.

  Toegevoegd door haloewie op 19 Feb 2019 12:20

  Sint-Niklaas, nog in ~ geloven

  Heel toevallig met de vinger op een weggeschoten plaats getikt en op ’t Vlaams Woordenboek beland. Dit is weer ’n mooie, bonneke.

  Toegevoegd door haloewie op 03 Feb 2012 17:40

  vet, er ~ mee zijn

  Ere wie ere toekomt. Van de 1007 aanpassingen door GiGi zijn er 560 originele toevoegingen, de rest zijn wijzigingen van de eigen inbreng of die van anderen. Gelukwensen bij deze.

  http://www.dbnl.org/tekst/stoe002nede01_01/stoe002nede01_01_1456.php

  Toegevoegd door haloewie op 10 Feb 2011 09:23

  building

  Moet dit soort woorden echt in het Vlaams woordenboek figureren als Vlaamse bijdrage tot de Vlaamse taal? Omdat ze niet in vanDale staan?

  In Antwerpen spreken ze van de blokken van het Kiel en de Loechtbal, de Congoblokken van Sint-Anneke en in Deurne van de blokken van den Amelinckx. Van bildings geen spraak. Houden zo.

  Anders moet er hier ook een Vlaams Ampzing-genootschap komen tegen het oprukkende Engels om het Dunglish en het Nederengels een halt toe te roepen, als het te laat is.

  Toegevoegd door haloewie op 10 Feb 2011 09:14

  Nieuwe versie!
  Er is een nieuwe versie van het Vlaams Woordenboek online. Mocht je problemen ondervinden, gelieve deze te melden op onze GitHub.

  Het Vlaams woordenboek  |  Concept en realisatie door Anthony Liekens

  Creative Commons License

  Het Vlaams Woordenboek by Anthony Liekens is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 4.0 International License.