Vlaams Woordenboek logo

Het Vlaams woordenboek


Index

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Log in

Registreer als nieuwe gebruiker om het Vlaamse Woordenboek op zijn best te kunnen gebruiken. Als ingelogde gebruiker kunt ge bijvoorbeeld nieuwe termen aan ons woordenboek toevoegen, andermans definities verbeteren, en reageren op bestaande definities.

Uw gebruikersnaam
Uw geheime paswoord

 • Log in
 • Wees welgekomen | Willekeurig | Top woorden | Recent

  mobipunt

  Dit is slechts 1 definitie voor "mobipunt." Bekijk alle definities.

  mobipunt
  (zn. o.; ~en)

  mobipunt.be: “Een mobipunt is een fysieke plaats waar verschillende (voornamelijk mobiliteits-) functies elkaar ontmoeten. Elk mobipunt bevat een divers mobiliteitsaanbod waarvan autodelen, nabijheid openbaar vervoer (of collectief vervoer) en fietsparkeren essentieel zijn. Daarnaast is toegankelijkheid een noodzakelijk kenmerk van elk mobipunt. Een mobipunt is ingericht om op buurtniveau toegang te bieden aan verschillende vervoerswijzen of om van de ene modus op de andere over te stappen. Via mobipunten wordt combimobiliteit toegankelijk en gebruiksvriendelijk.”

  Afbeelding: zie hier

  Leuven krijgt 50 “mobipunten” met bussen, laadpalen, elektrische deelauto’s en fietsen (vrt.be)

  Taxistop en Autodelen.net stellen een nieuw concept voor: ‘mobipunten’. Dit zijn knooppunten voor verschillende vervoerswijzen op buurtniveau. (btmvlaanderen.be)

  Eind februari 2018 opende de stad Deinze het eerste Mobipunt van Vlaanderen. (fietsberaad.be)

  Op MobiPunt stapt u van bus in deelauto | binnenland | De Morgen

  4 reactie(s)  |  oudere versies
  Toegevoegd door Georges Grootjans en laatst gewijzigd door fansy (20 Jul 2021 10:21)

  šŸ‘
  98

  Reacties

  Een mobipunt, waar halen ze het? Enfin, mijn persoonlijke smaak doet er niet toe, maar soms proberen ze ons toch neologismen door de strot te duwen die zo gekunsteld zijn… Benieuwd of het aanslaagt.

  Toegevoegd door Georges Grootjans op 18 Jan 2019 13:25

  Handleiding mobipunt: zie hier

  Toegevoegd door fansy op 18 Jan 2019 16:01

  Hmm, na die handleiding krijg je behoefte aan een oriƫntatiepunt.

  Toegevoegd door koarebleumke op 18 Jan 2019 18:33

  Ha, in de handleiding staat wel waar ze de mosterd vandaan hebben, van het Duitse Mobil.Punkt. Dat maakt de communicatie voor de Jean-Marie Pfaffs onder ons in Duitsland iets gemakkelijker: Wir haben auch so eine mobipunt im Flaanderen am Nortzee war sie sein eigen mit deinen pedalvelo, der elektrischen automobiele und die bussche oder die tramme verplatzen kunnen geworten gewest sein. Of so etwas.

  Toegevoegd door Georges Grootjans op 19 Jan 2019 09:51

  Voeg een reactie toe

  Ingelogde gebruikers kunnen reacties aan deze definitie toevoegen.

  Log in

  Registreer als nieuwe gebruiker om het Vlaamse Woordenboek op zijn best te kunnen gebruiken. Als ingelogde gebruiker kunt ge bijvoorbeeld nieuwe termen aan ons woordenboek toevoegen, andermans definities verbeteren, en reageren op bestaande definities.

  Uw gebruikersnaam
  Uw geheime paswoord

  Nieuwe versie!
  Er is een nieuwe versie van het Vlaams Woordenboek online. Mocht je problemen ondervinden, gelieve deze te melden op onze GitHub.

  Het Vlaams woordenboek  |  Concept en realisatie door Anthony Liekens

  Creative Commons License

  Het Vlaams Woordenboek by Anthony Liekens is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 4.0 International License.