Vlaams Woordenboek logo

Het Vlaams woordenboek


Index

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Log in

Registreer als nieuwe gebruiker om het Vlaamse Woordenboek op zijn best te kunnen gebruiken. Als ingelogde gebruiker kunt ge bijvoorbeeld nieuwe termen aan ons woordenboek toevoegen, andermans definities verbeteren, en reageren op bestaande definities.

Uw gebruikersnaam
Uw geheime paswoord

 • Log in
 • Wees welgekomen | Willekeurig | Top woorden | Recent

  beste

  Dit is slechts 1 definitie voor "beste." Bekijk alle definities.

  beste
  (bn.)

  aanhef van een brief

  Taaladvies.net: Vooral in Belgiƫ worden Geachte en Beste vaak zelfstandig als aanhef gebruikt, maar niet iedereen wordt graag op die manier aangeschreven. Het zelfstandige gebruik van Geachte en Beste als aanspreekvorm kan handig zijn in een brief of e-mail die voor meerdere mensen bedoeld is of wanneer het geslacht van de ontvanger onbekend is.

  ook geachte

  Beste,

  Vlaams minister van onderwijs Hilde Crevits heeft uw brief aan Vlaams minister Vandeurzen waarin u uw bezorgdheid uit over een aantal elementen van het niveaudecreet voor het deeltijds kunstonderwijs dat op 13 oktober 2017 een tweede keer principieel goedgekeurd werd door de Vlaamse Regering goed ontvangen en met aandacht gelezen.

  XY
  Kabinetsmedewerker

  Kabinet Hilde Crevits,
  Viceminister-president van de Vlaamse regering
  Vlaams minister van Onderwijs (www.vlvo.be/website/vlvo/assets/files/Brief-actie.pdf)

  4 reactie(s)  |  oudere versies
  Toegevoegd door de Bon en laatst gewijzigd door de Bon (08 Aug 2021 19:37)

  šŸ‘
  224

  Reacties

  Is het Vlaamse hieraan dat wij het op zichzelf, zonder naam of titel derachter, gebruiken?

  Toegevoegd door nthn op 29 Aug 2018 22:08

  Mijn eigen vraag beantwoord: “Vooral in BelgiĆ« worden Geachte en Beste vaak zelfstandig als aanhef gebruikt, maar niet iedereen wordt graag op die manier aangeschreven.”

  https://taaladvies.net/taal/advies/vraag/1323/geachte_beste_als_aanhef/

  Toegevoegd door nthn op 29 Aug 2018 22:11

  Een waargebeurd verhaal: een tijdje geleden heb ik iemand in een mail aangesproken met ‘beste’. Ik werd onmiddellijk uitgebreid op de vingers getikt door de aangesprokene want hij was “niet zomaar de eerste de beste” en wenste/eiste met “geachte heer blabla” aangesproken te worden. De arme man kon er niet aan doen, hij was leraar Nederlands.

  Ik heb vervolgens niet minder dan vijfentaggentig spellings-, stijl- en taalfouten tegen het ABN in zijn mail gemarkeerd.

  Toegevoegd door nthn op 08 Oct 2021 18:34

  Dat doet me denken aan die mijnheer met zijn gazet in de rubriek Ontspoord van Iedereen Beroemd, die reageert ook zo gepikeerd op taal ;)

  Toegevoegd door Georges Grootjans op 08 Oct 2021 19:29

  Voeg een reactie toe

  Ingelogde gebruikers kunnen reacties aan deze definitie toevoegen.

  Log in

  Registreer als nieuwe gebruiker om het Vlaamse Woordenboek op zijn best te kunnen gebruiken. Als ingelogde gebruiker kunt ge bijvoorbeeld nieuwe termen aan ons woordenboek toevoegen, andermans definities verbeteren, en reageren op bestaande definities.

  Uw gebruikersnaam
  Uw geheime paswoord

  Nieuwe versie!
  Er is een nieuwe versie van het Vlaams Woordenboek online. Mocht je problemen ondervinden, gelieve deze te melden op onze GitHub.

  Het Vlaams woordenboek  |  Concept en realisatie door Anthony Liekens

  Creative Commons License

  Het Vlaams Woordenboek by Anthony Liekens is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 4.0 International License.