Vlaams Woordenboek logo

Het Vlaams woordenboek


Index

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Log in

Registreer als nieuwe gebruiker om het Vlaamse Woordenboek op zijn best te kunnen gebruiken. Als ingelogde gebruiker kunt ge bijvoorbeeld nieuwe termen aan ons woordenboek toevoegen, andermans definities verbeteren, en reageren op bestaande definities.

Uw gebruikersnaam
Uw geheime paswoord

 • Log in
 • Wees welgekomen | Willekeurig | Top woorden | Recent

  Chaussée d’Amour

  Dit is slechts 1 definitie voor "Chaussée d’Amour." Bekijk alle definities.

  Chaussée d’Amour
  (begrip)

  de Luikersteenweg in Sint-Truiden die berucht/befaamd is voor de raamprostitutie in lintbebouwing

  zie ook erostaks

  hbvl.be: “Er zijn op de Chaussée d’Amour’ wel meer carrossiers en die hebben hun werk want de aandacht van veel chauffeurs wordt afgeleid en dan rijden ze in elkaars gat. Het thuisfront mag dat niet weten en dan ben ik de reddende engel”

  hln.be: Lichtgewonde bij ongeval op Chaussée d’Amour

  standaard.be: De prostituees aan de Chaussée d’amour in Sint-Truiden tonen te veel bloot vlees. Vooral vrouwelijke gemeenteraadsleden krijgen hierover klachten in hun mailbox. Ze vragen dat de dresscode wordt nageleefd.

  3 reactie(s)  |  oudere versies
  Toegevoegd door Georges Grootjans en laatst gewijzigd door de Bon (24 Jul 2021 16:30)

  👍
  282

  Reacties

  Hier stond iets over een link die niet meer werkte.

  Waar is de pot van de ketel?

  Toegevoegd door LeGrognard op 11 Dec 2016 15:48

  Ge krijgt volgelingen LG :)

  Toegevoegd door de Bon op 11 Dec 2016 17:08

  Er stonden twee reacties vanmorgen. Een van Bon en een van GG. Toen ik erop wilde reageren waren ze weg. Zoals ik eerder verklaarde haal ik nóóit iets van een ander weg. Zeker geen actuele dingen waarop nog gereageerd kan worden. Dat zou contraproductief zijn.

  GG uw bulk van 4400 reacties stond er en staat er nog steeds, kijk maar. Mijn bulk van zo´n 4200 reacties heb ik uitgedund tot nu zo´n 2700. Het waren allemaal mededelingen grappen en opmerkingen die niets met het lemma te maken hadden. Daarom zijn ze weg.

  Ik beschouw ´de reacties´ als een snel middel om wat mee te delen: kattebelletjes a.h.w. Die gooide ik vroeger in de papieren tijd ook weg. Als een mens zijn rommel niet meer mag opruimen of fouten verbeteren wordt het leven wel erg benauwd. Er is trouwens níemand die dat ooit verboden heeft.

  Ik had zo´n 3000 lemma´s daarvan heb ik er enige honderden opgeruimd omdat ze rammelden en er een sliert aan niet terzake doende oudere versies onder stonden. Ik heb ze opnieuw gemaakt en toen in een keer goed ingevoerd.

  Hier en daar zal het eens mis gegaan zijn: een reactie te snel geswiept. Een lemma door onwetendheid verwijderd.
  De toen nog onbekende truuk met de haken om linken te checken kende ik nog niet.

  Kortom, die 3000 lemma´s van mijn zijn meermaals door de molen geweest. Dat was een pak werk. Maar nu mogen ze gezien worden. Alles is er alleen maar strakker en overzichtelijker door geworden. Alles met de beste bedoelingen.

  Toegevoegd door LeGrognard op 11 Dec 2016 22:21

  Voeg een reactie toe

  Ingelogde gebruikers kunnen reacties aan deze definitie toevoegen.

  Log in

  Registreer als nieuwe gebruiker om het Vlaamse Woordenboek op zijn best te kunnen gebruiken. Als ingelogde gebruiker kunt ge bijvoorbeeld nieuwe termen aan ons woordenboek toevoegen, andermans definities verbeteren, en reageren op bestaande definities.

  Uw gebruikersnaam
  Uw geheime paswoord

  Nieuwe versie!
  Er is een nieuwe versie van het Vlaams Woordenboek online. Mocht je problemen ondervinden, gelieve deze te melden op onze GitHub.

  Het Vlaams woordenboek  |  Concept en realisatie door Anthony Liekens

  Creative Commons License

  Het Vlaams Woordenboek by Anthony Liekens is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 4.0 International License.