Registreer als nieuwe gebruiker om het Vlaamse Woordenboek op zijn best te kunnen gebruiken. Als ingelogde gebruiker kunt ge bijvoorbeeld nieuwe termen aan ons woordenboek toevoegen, andermans definities verbeteren, en reageren op bestaande definities.
Wees welgekomen | Willekeurig | Top woorden | Recent
De beschrijving van deze term werd 10 keer aangepast.
gerecht op basis van ajuinen, traditioneel met melkse saus
Afbeelding zie hier
zie ook verzamellemma groenten en fruit
Hoe maken jullie ajuinsaus?
Ajuin eerst glazig laten worden met gewoon bakboter. Dan voldoende vocht in de pot en zo laten pruttelen tot de ajuin mals is. Op het einde doe je er 1 (of twee) vleesbouillonblokjes bij en laat je dit nog even meepruttelen. Daarna gewoon melk bijdoen en binden. (happylicious 04-05-09)
Bij ajuinsaus hoort geen melk, maar azijn en dan krijgt ge een smakelijke zuursaus die heerlijk is bij de frieten, bij prinsesseboontjes of bij bokshennik.
Ajuinsaus met melk is voor platte mannen! Zonder is veel lekkerder en voor struise gasten!
Ajuinsaus bij ajuinpatatten is heerlijk!
gerecht op basis van ajuinen, traditioneel met melkse saus
Afbeelding zie hier
Hoe maken jullie ajuinsaus?
Ajuin eerst glazig laten worden met gewoon bakboter. Dan voldoende vocht in de pot en zo laten pruttelen tot de ajuin mals is. Op het einde doe je er 1 (of twee) vleesbouillonblokjes bij en laat je dit nog even meepruttelen. Daarna gewoon melk bijdoen en binden. (happylicious 04-05-09)
Bij ajuinsaus hoort geen melk, maar azijn en dan krijgt ge een smakelijke zuursaus die heerlijk is bij de frieten, bij prinsesseboontjes of bij bokshennik.
Ajuinsaus met melk is voor platte mannen! Zonder is veel lekkerder en voor struise gasten!
Ajuinsaus bij ajuinpatatten is heerlijk!
gerecht op basis van ajuinen, traditioneel met melkse saus
Afbeelding zie hier
Hoe maken jullie ajuinsaus?
Ajuin eerst glazig laten worden met gewoon bakboter. Dan voldoende vocht in de pot en zo laten pruttelen tot de ajuin mals is. Op het einde doe je er 1 (of twee) vleesbouillonblokjes bij en laat je dit nog even meepruttelen. Daarna gewoon melk bijdoen en binden. (happylicious 04-05-09)
Bij ajuinsaus hoort geen melk, maar azijn en dan krijgt ge een smakelijke zuursaus die heerlijk is bij de frieten, bij prinsesseboontjes of bij bokshennik.
Ajuinsaus met melk is voor platte mannen! Zonder is veel lekkerder en voor struise gasten!
Ajuinsaus bij ajuinpatatten is heerlijk!
Een beetje azijn bij de ajuinsaus en ge krijgt zuursaus.
gerecht op basis van ajuinen, traditioneel met melkse saus
Hoe maken jullie ajuinsaus?
Ajuin eerst glazig laten worden met gewoon bakboter. Dan voldoende vocht in de pot en zo laten pruttelen tot de ajuin mals is. Op het einde doe je er 1 (of twee) vleesbouillonblokjes bij en laat je dit nog even meepruttelen. Daarna gewoon melk bijdoen en binden. (happylicious 04-05-09)
Bij ajuinsaus hoort geen melk, maar azijn en dan krijgt ge een smakelijke zuursaus die heerlijk is bij de frieten, bij prinsesseboontjes of bij bokshennik.
Ajuinsaus met melk is voor platte mannen! Zonder is veel lekkerder en voor struise gasten!
Ajuinsaus bij ajuinpatatten is heerlijk!
gerecht op basis van ajuinen, traditioneel met melkse saus
Hoe maken jullie ajuinsaus?
Ajuin eerst glazig laten worden met gewoon bakboter. Dan voldoende vocht in de pot en zo laten pruttelen tot de ajuin mals is. Op het einde doe je er 1 (of twee) vleesbouillonblokjes bij en laat je dit nog even meepruttelen. Daarna gewoon melk bijdoen en binden. (happylicious 04-05-09)
Bij ajuinsaus hoort geen melk, maar azijn en dan krijgt ge een smakelijke zuursaus die heerlijk is bij de frieten, bij prinsesseboontjes of bij bokshennik.
Ajuinsaus met melk is voor platte mannen! Zonder is veel lekkerder en voor struise gasten!
gerecht op basis van ajuinen, traditioneel met melkse saus
Hoe maken jullie ajuinsaus?
Ajuin eerst glazig laten worden met gewoon bakboter. Dan voldoende vocht in de pot en zo laten pruttelen tot de ajuin mals is. Op het einde doe je er 1 (of twee) vleesbouillonblokjes bij en laat je dit nog even meepruttelen. Daarna gewoon melk bijdoen en binden. (happylicious 04-05-09)
Bij ajuinsaus hoort geen melk, maar azijn en dan krijgt ge een smakelijke zuursaus die heerlijk is bij de frieten, bij prinsesseboontjes of bij bokshennik.
gerecht op basis van ajuinen, traditioneel met melkse saus
Hoe maken jullie Ajuinsaus?
Ajuin eerst glazig laten worden met gewoon bakboter. Dan voldoende vocht in de pot en zo laten pruttelen tot de ajuin mals is. Op het einde doe je er 1 (of twee) vleesbouillonblokjes bij en laat je dit nog even meepruttelen. Daarna gewoon melk bijdoen en binden. (happylicious 04-05-09)
Bij ajuinsaus hoort geen melk, maar azijn en dan krijgt ge een smakelijke zuursaus die heerlijk is bij de frieten, bij prinsesseboontjes of bij bokshennik.
gerecht op basis van ajuinen, traditioneel met melkse saus
Hoe maken jullie Ajuinsaus?
Ajuin eerst glazig laten worden met gewoon bakboter. Dan voldoende vocht in de pot en zo laten pruttelen tot de ajuin mals is. Op het einde doe je er 1 (of twee) vleesbouillonblokjes bij en laat je dit nog even meepruttelen. Daarna gewoon melk bijdoen en binden. (happylicious 04-05-09)
Bij ajuinsaus hoort geen melk, maar azijn en dan krijgt ge een smakelijke zuursaus die heerlijk is bij de frieten, bij princesseboontjes of bij bokshennik.
gerecht op basis van ajuinen, traditioneel met melkse saus
Hoe maken jullie Ajuinsaus?
Ajuin eerst glazig laten worden met gewoon bakboter.Dan voldoende vocht in de pot en zo laten pruttelen tot de ajuin mals is. Op het einde doe je er 1 (of twee) vleesbouillonblokjes bij en laat je dit nog even meepruttelen.Daarna gewoon melk bijdoen en binden. (happylicious 04-05-09)
gerecht op basis van ajuinen, traditioneel met melkse saus
Hoe maken jullie Ajuinsaus?
Ajuin eerst glazig laten worden met gewoon bakboter.Dan voldoende vocht in de pot en zo laten pruttelen tot de ajuin mals is. Op het einde doe je er 1 (of twee) vleesbouillonblokjes bij en laat je dit nog even meepruttelen.Daarna gewoon melk bijdoen en binden. (happylicious 04-05-09)
Nieuwe versie!
Er is een nieuwe versie van het Vlaams Woordenboek online. Mocht je problemen ondervinden, gelieve deze te melden op onze
GitHub.