Vlaams Woordenboek logo

Het Vlaams woordenboek


Index

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Log in

Registreer als nieuwe gebruiker om het Vlaamse Woordenboek op zijn best te kunnen gebruiken. Als ingelogde gebruiker kunt ge bijvoorbeeld nieuwe termen aan ons woordenboek toevoegen, andermans definities verbeteren, en reageren op bestaande definities.

Uw gebruikersnaam
Uw geheime paswoord

  • Log in
  • Wees welgekomen | Willekeurig | Top woorden | Recent

    ajuinsaus

    De beschrijving van deze term werd 10 keer aangepast.

    Versie 10

    ajuinsaus
    (de ~, vr. zst. nw. geen mv.)

    gerecht op basis van ajuinen, traditioneel met melkse saus

    Afbeelding zie hier

    zie ook verzamellemma groenten en fruit

    Hoe maken jullie ajuinsaus?

    Ajuin eerst glazig laten worden met gewoon bakboter. Dan voldoende vocht in de pot en zo laten pruttelen tot de ajuin mals is. Op het einde doe je er 1 (of twee) vleesbouillonblokjes bij en laat je dit nog even meepruttelen. Daarna gewoon melk bijdoen en binden. (happylicious 04-05-09)

    Bij ajuinsaus hoort geen melk, maar azijn en dan krijgt ge een smakelijke zuursaus die heerlijk is bij de frieten, bij prinsesseboontjes of bij bokshennik.

    Ajuinsaus met melk is voor platte mannen! Zonder is veel lekkerder en voor struise gasten!

    Ajuinsaus bij ajuinpatatten is heerlijk!

    Gans Vlaanderen
    Bewerking door nthn op 18 Mar 2020 15:54
    0 reactie(s)

    Versie 9

    ajuinsaus
    (de ~, vr. zst. nw. geen mv.)

    gerecht op basis van ajuinen, traditioneel met melkse saus

    Afbeelding zie hier

    Hoe maken jullie ajuinsaus?

    Ajuin eerst glazig laten worden met gewoon bakboter. Dan voldoende vocht in de pot en zo laten pruttelen tot de ajuin mals is. Op het einde doe je er 1 (of twee) vleesbouillonblokjes bij en laat je dit nog even meepruttelen. Daarna gewoon melk bijdoen en binden. (happylicious 04-05-09)

    Bij ajuinsaus hoort geen melk, maar azijn en dan krijgt ge een smakelijke zuursaus die heerlijk is bij de frieten, bij prinsesseboontjes of bij bokshennik.

    Ajuinsaus met melk is voor platte mannen! Zonder is veel lekkerder en voor struise gasten!

    Ajuinsaus bij ajuinpatatten is heerlijk!

    Gans Vlaanderen
    Bewerking door de Bon op 05 Feb 2019 14:49
    0 reactie(s)

    Versie 8

    ajuinsaus
    (de ~, vr. zst. nw. geen mv.)

    gerecht op basis van ajuinen, traditioneel met melkse saus

    Afbeelding zie hier

    Hoe maken jullie ajuinsaus?

    Ajuin eerst glazig laten worden met gewoon bakboter. Dan voldoende vocht in de pot en zo laten pruttelen tot de ajuin mals is. Op het einde doe je er 1 (of twee) vleesbouillonblokjes bij en laat je dit nog even meepruttelen. Daarna gewoon melk bijdoen en binden. (happylicious 04-05-09)

    Bij ajuinsaus hoort geen melk, maar azijn en dan krijgt ge een smakelijke zuursaus die heerlijk is bij de frieten, bij prinsesseboontjes of bij bokshennik.

    Ajuinsaus met melk is voor platte mannen! Zonder is veel lekkerder en voor struise gasten!

    Ajuinsaus bij ajuinpatatten is heerlijk!

    Een beetje azijn bij de ajuinsaus en ge krijgt zuursaus.

    Gans Vlaanderen
    Bewerking door fansy op 15 Jun 2018 02:04
    0 reactie(s)

    Versie 7

    ajuinsaus
    (de ~, vr. zst. nw. geen mv.)

    gerecht op basis van ajuinen, traditioneel met melkse saus

    Hoe maken jullie ajuinsaus?

    Ajuin eerst glazig laten worden met gewoon bakboter. Dan voldoende vocht in de pot en zo laten pruttelen tot de ajuin mals is. Op het einde doe je er 1 (of twee) vleesbouillonblokjes bij en laat je dit nog even meepruttelen. Daarna gewoon melk bijdoen en binden. (happylicious 04-05-09)

    Bij ajuinsaus hoort geen melk, maar azijn en dan krijgt ge een smakelijke zuursaus die heerlijk is bij de frieten, bij prinsesseboontjes of bij bokshennik.

    Ajuinsaus met melk is voor platte mannen! Zonder is veel lekkerder en voor struise gasten!

    Ajuinsaus bij ajuinpatatten is heerlijk!

    Gans Vlaanderen
    Bewerking door fansy op 23 Feb 2016 04:47
    0 reactie(s)

    Versie 6

    ajuinsaus
    (de ~, vr. zst. nw. geen mv.)

    gerecht op basis van ajuinen, traditioneel met melkse saus

    Hoe maken jullie ajuinsaus?

    Ajuin eerst glazig laten worden met gewoon bakboter. Dan voldoende vocht in de pot en zo laten pruttelen tot de ajuin mals is. Op het einde doe je er 1 (of twee) vleesbouillonblokjes bij en laat je dit nog even meepruttelen. Daarna gewoon melk bijdoen en binden. (happylicious 04-05-09)

    Bij ajuinsaus hoort geen melk, maar azijn en dan krijgt ge een smakelijke zuursaus die heerlijk is bij de frieten, bij prinsesseboontjes of bij bokshennik.

    Ajuinsaus met melk is voor platte mannen! Zonder is veel lekkerder en voor struise gasten!

    Gans Vlaanderen
    Bewerking door fansy op 23 Feb 2016 04:45
    0 reactie(s)

    Versie 5

    ajuinsaus
    (de ~, vr. zst. nw. geen mv.)

    gerecht op basis van ajuinen, traditioneel met melkse saus

    Hoe maken jullie ajuinsaus?

    Ajuin eerst glazig laten worden met gewoon bakboter. Dan voldoende vocht in de pot en zo laten pruttelen tot de ajuin mals is. Op het einde doe je er 1 (of twee) vleesbouillonblokjes bij en laat je dit nog even meepruttelen. Daarna gewoon melk bijdoen en binden. (happylicious 04-05-09)

    Bij ajuinsaus hoort geen melk, maar azijn en dan krijgt ge een smakelijke zuursaus die heerlijk is bij de frieten, bij prinsesseboontjes of bij bokshennik.

    Gans Vlaanderen
    Bewerking door fansy op 11 Dec 2015 06:01
    0 reactie(s)

    Versie 4

    ajuinsaus
    (de ~, vr. zst. nw. geen mv.)

    gerecht op basis van ajuinen, traditioneel met melkse saus

    Hoe maken jullie Ajuinsaus?

    Ajuin eerst glazig laten worden met gewoon bakboter. Dan voldoende vocht in de pot en zo laten pruttelen tot de ajuin mals is. Op het einde doe je er 1 (of twee) vleesbouillonblokjes bij en laat je dit nog even meepruttelen. Daarna gewoon melk bijdoen en binden. (happylicious 04-05-09)

    Bij ajuinsaus hoort geen melk, maar azijn en dan krijgt ge een smakelijke zuursaus die heerlijk is bij de frieten, bij prinsesseboontjes of bij bokshennik.

    Gans Vlaanderen
    Bewerking door fansy op 11 Dec 2015 06:00
    0 reactie(s)

    Versie 3

    ajuinsaus
    (de ~, vr. zst. nw. geen mv.)

    gerecht op basis van ajuinen, traditioneel met melkse saus

    Hoe maken jullie Ajuinsaus?

    Ajuin eerst glazig laten worden met gewoon bakboter. Dan voldoende vocht in de pot en zo laten pruttelen tot de ajuin mals is. Op het einde doe je er 1 (of twee) vleesbouillonblokjes bij en laat je dit nog even meepruttelen. Daarna gewoon melk bijdoen en binden. (happylicious 04-05-09)

    Bij ajuinsaus hoort geen melk, maar azijn en dan krijgt ge een smakelijke zuursaus die heerlijk is bij de frieten, bij princesseboontjes of bij bokshennik.

    Gans Vlaanderen
    Bewerking door fansy op 11 Dec 2015 06:00
    0 reactie(s)

    Versie 2

    ajuinsaus
    (de ~, vr. zst. nw. geen mv.)

    gerecht op basis van ajuinen, traditioneel met melkse saus

    Hoe maken jullie Ajuinsaus?

    Ajuin eerst glazig laten worden met gewoon bakboter.Dan voldoende vocht in de pot en zo laten pruttelen tot de ajuin mals is. Op het einde doe je er 1 (of twee) vleesbouillonblokjes bij en laat je dit nog even meepruttelen.Daarna gewoon melk bijdoen en binden. (happylicious 04-05-09)

    Gans Vlaanderen
    Bewerking door Marcus op 05 Dec 2015 18:25
    0 reactie(s)

    Versie 1

    ajuinsaus
    (de ~, vr. zst. nw. geen mv.)

    gerecht op basis van ajuinen, traditioneel met melkse saus

    Hoe maken jullie Ajuinsaus?

    Ajuin eerst glazig laten worden met gewoon bakboter.Dan voldoende vocht in de pot en zo laten pruttelen tot de ajuin mals is. Op het einde doe je er 1 (of twee) vleesbouillonblokjes bij en laat je dit nog even meepruttelen.Daarna gewoon melk bijdoen en binden. (happylicious 04-05-09)

    Gans Vlaanderen
    Bewerking door Marcus op 05 Dec 2015 18:24
    0 reactie(s)

    Nieuwe versie!
    Er is een nieuwe versie van het Vlaams Woordenboek online. Mocht je problemen ondervinden, gelieve deze te melden op onze GitHub.

    Het Vlaams woordenboek  |  Concept en realisatie door Anthony Liekens

    Creative Commons License

    Het Vlaams Woordenboek by Anthony Liekens is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 4.0 International License.