Vlaams Woordenboek logo

Het Vlaams woordenboek


Index

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Log in

Registreer als nieuwe gebruiker om het Vlaamse Woordenboek op zijn best te kunnen gebruiken. Als ingelogde gebruiker kunt ge bijvoorbeeld nieuwe termen aan ons woordenboek toevoegen, andermans definities verbeteren, en reageren op bestaande definities.

Uw gebruikersnaam
Uw geheime paswoord

 • Log in
 • Wees welgekomen | Willekeurig | Top woorden | Recent

  veel gekakel en weinig eieren

  Dit is slechts 1 definitie voor "veel gekakel en weinig eieren." Bekijk alle definities.

  veel gekakel en weinig eieren
  (uitdr.)

  veel lawaai en geen resultaat
  veel geblaat en weinig wol

  DS2015 standaardtaal

  tscheldt.be: Dikbetaalde beroepspolitici. Onverstoorbare kwebbeltantes. Wereldvreemd tot en met. Veel gekakel, weinig eieren.

  Moeiteloos en zonder ook maar een keer een beroep te moeten doen op Patrick Dewael leidde de Kamervoorzitter de discussie. Ik zag Siegfried Bracke naar mij pinken. Veel gekakel en weinig eieren, zag ik hem denken. (deredactie.be)

  Filip Dewinter: Wat er zich in het koninklijk paleis afspeelt, daar heb ik het raden naar. Maar ik ben er zeker van dat, als Bart De Wever zijn tanden had laten zien, hij wel de leiding had kunnen nemen. Jammer genoeg is er veel gekakel, maar weinig eieren. (clint.be)

  ‘Kakelt gij maar, de kiekens zullen wel eieren leggen’ zei mijn moeder soms als 1 van de geburen kwam roddelen. (Kempen)

  3 reactie(s)  |  oudere versies
  Toegevoegd door Georges Grootjans en laatst gewijzigd door de Bon (11 Aug 2021 00:53)

  👍
  279

  Reacties

  Staat ongemarkeerd in VD. Googlementen even veel of weinig als in VL. De Standaard typeert het toch als Belgisch-Nederlands, dus tot nader order….

  Toegevoegd door Georges Grootjans op 10 May 2015 12:22

  Men moet niet al zijn eieren in één mand leggen. Twee hanen in een hok geeft veel gekakel en weinig eieren. Uit gebraden eieren komen zelden kuikens. Kakelen is nog geen eieren leggen. Beter een half ei dan een lege dop. Je kan geen omelet maken zonder eieren te breken. Moeilijk is het dezer dagen niet om hoofdartikelschrijver te zijn. De eiermetaforen vliegen als gebraden kippen op je papier. Een van de mooiste kwam van Marc Verwilghen die, in tempore non suspectu, Dehaene aanviel met het nijdige zinnetje ‘Van deze boer geen eieren’. (demorgen.be)

  Toegevoegd door fansy op 10 May 2015 16:49

  geblaat

  Ik hoorde iets anders: Veel geblaat en weinig wol, zei de boer, en hij schoor zijn varken!

  Toegevoegd door De Bouck op 11 May 2015 11:56

  Voeg een reactie toe

  Ingelogde gebruikers kunnen reacties aan deze definitie toevoegen.

  Log in

  Registreer als nieuwe gebruiker om het Vlaamse Woordenboek op zijn best te kunnen gebruiken. Als ingelogde gebruiker kunt ge bijvoorbeeld nieuwe termen aan ons woordenboek toevoegen, andermans definities verbeteren, en reageren op bestaande definities.

  Uw gebruikersnaam
  Uw geheime paswoord

  Nieuwe versie!
  Er is een nieuwe versie van het Vlaams Woordenboek online. Mocht je problemen ondervinden, gelieve deze te melden op onze GitHub.

  Het Vlaams woordenboek  |  Concept en realisatie door Anthony Liekens

  Creative Commons License

  Het Vlaams Woordenboek by Anthony Liekens is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 4.0 International License.