Vlaams Woordenboek logo

Het Vlaams woordenboek


Index

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Log in

Registreer als nieuwe gebruiker om het Vlaamse Woordenboek op zijn best te kunnen gebruiken. Als ingelogde gebruiker kunt ge bijvoorbeeld nieuwe termen aan ons woordenboek toevoegen, andermans definities verbeteren, en reageren op bestaande definities.

Uw gebruikersnaam
Uw geheime paswoord

 • Log in
 • Wees welgekomen | Willekeurig | Top woorden | Recent

  car-pass

  Dit is slechts 1 definitie voor "car-pass." Bekijk alle definities.

  car-pass
  ( de ~, m mv ~en)

  Elke vakman of particulier die een tweedehandswagen verkoopt aan een particulier, is verplicht een Car-Pass af te geven. De Car-Pass is een document bij een tweedehandsauto dat een overzicht geeft van de kilometerstand op verschillende data. Dit document moet de fraude met kilometertellers van auto’s tegengaan. De Car-Pass mag maximaal 2 maanden oud zijn. (VLAANDEREN.be)

  Er wordt een bizar filmpje vertoont om reclame te maken voor de car-pass. Iedereen rijdt achteruit.

  In Nederland registreert de RDW de kilometerstanden van voertuigen om fraude met de kilometerstand bij verkoop van het voertuig te voorkomen. In België is dit een Car-Pass om fraude bij kilometerstand te voorkomen. (wikipedia)

  Drie op de vier gecontroleerde auto-ondernemingen zijn niet in orde met hun verplichtingen voor Car-Pass. Ze geven de kilometerstand niet, te laat of foutief door. Al sinds 2006 moet Car-Pass de koper van een tweedehandsauto de garantie geven dat er niet gesjoemeld werd met de kilometerstand.
  (demorgen.be)

  Regering breidt systeem car-pass uit naar ingevoerde tweedehandswagens (vrt.be)

  2 reactie(s)  |  oudere versies
  Toegevoegd door LeGrognard en laatst gewijzigd door Georges Grootjans (10 Aug 2021 22:00)

  👍
  328

  Reacties

  Mmm...

  Heeft u problemen, met uw kilometerstand.
  Dat is geen probleem voor ons, want wij kunnen van alle merken auto’s de kilometerstand wijzigen. SNEL, GOEDKOOP, EN MET GARANTIE!
  Autodiagnostic is gespecialiseerd in het corrigeren van digitale en analoge kilometerteller van elk type auto en motor ook voor de allernieuwste modellen.
  Wij beschikken over de meest recente soft- en hardware om dit voor u op een meest verantwoordelijke manier op te lossen. Ook doen wij diagnose aan auto’s zoals storingen uitlezen en eventueel resetten.Door onze jarenlange ervaring in de auto-elektronica industrie kunnen wij u een snelle en effectieve service aanbieden.

  Vandaag gebeld is vandaag geholpen! Ook service aan huis!

  Toegevoegd door LeGrognard op 07 Oct 2013 12:31

  Mijn auto is 15jaar en heb onlangs een nieuwe kilometrique laten steken. Heb er al 7254 km op zitten, goed ingereden zou ik zeggen.

  Toegevoegd door fansy op 18 Dec 2015 02:01

  Voeg een reactie toe

  Ingelogde gebruikers kunnen reacties aan deze definitie toevoegen.

  Log in

  Registreer als nieuwe gebruiker om het Vlaamse Woordenboek op zijn best te kunnen gebruiken. Als ingelogde gebruiker kunt ge bijvoorbeeld nieuwe termen aan ons woordenboek toevoegen, andermans definities verbeteren, en reageren op bestaande definities.

  Uw gebruikersnaam
  Uw geheime paswoord

  Nieuwe versie!
  Er is een nieuwe versie van het Vlaams Woordenboek online. Mocht je problemen ondervinden, gelieve deze te melden op onze GitHub.

  Het Vlaams woordenboek  |  Concept en realisatie door Anthony Liekens

  Creative Commons License

  Het Vlaams Woordenboek by Anthony Liekens is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 4.0 International License.