Vlaams Woordenboek logo

Het Vlaams woordenboek


Index

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Log in

Registreer als nieuwe gebruiker om het Vlaamse Woordenboek op zijn best te kunnen gebruiken. Als ingelogde gebruiker kunt ge bijvoorbeeld nieuwe termen aan ons woordenboek toevoegen, andermans definities verbeteren, en reageren op bestaande definities.

Uw gebruikersnaam
Uw geheime paswoord

 • Log in
 • Wees welgekomen | Willekeurig | Top woorden | Recent

  gelijkekansenbeleid

  Onze databank bevat de volgende beschrijving(en) van "gelijkekansenbeleid"

  gelijkekansenbeleid
  (begrip)

  beleid van de Vlaamse overheid dat erop gericht is ‘gelijke kansen voor iedereen’ na te streven ‘feitelijke ongelijkheden in de samenleving zichtbaar en bespreekbaar te maken, gelijkheid en gelijkwaardigheid te bevorderen en nieuwe ongelijkheden te voorkomen’. Met bijzonder aandacht voor ‘het bestrijden van achterstellings- en uitsluitingsmechanismen die veroorzaakt worden door gender, seksuele oriĆ«ntatie, ontoegankelijkheid en handicap’. (gedistilleerd uit gelijkekansen.be)

  ongemarkeerd in Van Dale 2017 online
  google2017: .BE (>35.900) ; .NL (>3.170)

  zie ook gelijkekansencentrum

  De Brusselse schooldirecteur Brian Rotsaert probeert een verklaring te vinden. “Het gelijkekansenbeleid op scholen faalt op dit moment. Het Brusselse onderwijs is een loterij.” (vrt.be)

  De provincie streeft naar een inclusief en integraal gelijkekansenbeleid, ondersteunt het lokale gelijkekansenbeleid en is ingebed in het Vlaamse en federale gelijkekansenbeleid. (vlaamsbrabant.be)

  Zijn conclusie luidt dat het gelijkekansenbeleid slechts kans op slagen heeft als de armen er rechtstreeks bij worden betrokken. (standaard.be)

  De Jean tipte de asse van zijn sigaret, bracht ze terug aan zijn mond, nam een diepe trek en terwijl de smoor langzaam tussen zijn lippen omhoogkrinkelde sprak hij de gevleugelde woorden: ’Het gelijkekansenbeleid kan slechts slagen als alle actoren in het veld een proactief en inclusief beleid voeren en dat is met inbegrip van het schellen van de patatten wanneer die geoogst worden. Wat drinkt ge nog? een pintje?"

  0 reactie(s)  |  oudere versies
  Toegevoegd door Georges Grootjans en laatst gewijzigd door de Bon (11 Aug 2021 04:37)

  šŸ‘
  218

  Voeg een nieuwe beschrijving toe aan onze databank!

  Weet ge nog een andere betekenis voor deze term? Als ingelogd gebruiker kunt ge uw eigen beschrijvingen van Vlaamse woorden en uitspraken in onze databank aanvullen. Om fouten te verbeteren klikt ge bij de bovenstaande definities op de "bewerk" link, en om te reageren op een definitie klikt ge op de "reacties" link.

  Log in

  Registreer als nieuwe gebruiker om het Vlaamse Woordenboek op zijn best te kunnen gebruiken. Als ingelogde gebruiker kunt ge bijvoorbeeld nieuwe termen aan ons woordenboek toevoegen, andermans definities verbeteren, en reageren op bestaande definities.

  Uw gebruikersnaam
  Uw geheime paswoord

  Nieuwe versie!
  Er is een nieuwe versie van het Vlaams Woordenboek online. Mocht je problemen ondervinden, gelieve deze te melden op onze GitHub.

  Het Vlaams woordenboek  |  Concept en realisatie door Anthony Liekens

  Creative Commons License

  Het Vlaams Woordenboek by Anthony Liekens is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 4.0 International License.