Registreer als nieuwe gebruiker om het Vlaamse Woordenboek op zijn best te kunnen gebruiken. Als ingelogde gebruiker kunt ge bijvoorbeeld nieuwe termen aan ons woordenboek toevoegen, andermans definities verbeteren, en reageren op bestaande definities.
Wees welgekomen | Willekeurig | Top woorden | Recent
Onze databank bevat de volgende beschrijving(en) van "biefstuk, gepelde ~"
Biefstuk, volledig ontdaan van zenuwen en pezen, en die uitsluitend als biefstuk kan gebruikt worden en geen deel uitmaakt van een braadstuk dat verdeeld word in biefstukken of rosbief.
In NL weten ze duidelijk niet wat gepelde biefstuk is, daar zeggen ze op een ‘gespecialiseerde’ biefstukkensite (jaja, alles bestaat): “In België verkoopt men een bieflapje dat door de vermalser is gehaald als ‘gepelde biefstuk’.” http://www.biefstuk.nl/src_botermals.php
Van Dale 2016 online: BE
vgl biefstuk-friet, bufstek
Voor de fondue moet dat vlees toch in klein blokskes gesneden worden, dan kunt ge evengoed gepelde bufstek pakken, dat is een stuk goedkoper.
Gepelde biefstuk kan zijn: gepelde van de schouder, koninklijke gepelde, spinnenkop enz. Dus niet alleen vlees van mindere kwaliteit.
Weet ge nog een andere betekenis voor deze term? Als ingelogd gebruiker kunt ge uw eigen beschrijvingen van Vlaamse woorden en uitspraken in onze databank aanvullen. Om fouten te verbeteren klikt ge bij de bovenstaande definities op de "bewerk" link, en om te reageren op een definitie klikt ge op de "reacties" link.
Registreer als nieuwe gebruiker om het Vlaamse Woordenboek op zijn best te kunnen gebruiken. Als ingelogde gebruiker kunt ge bijvoorbeeld nieuwe termen aan ons woordenboek toevoegen, andermans definities verbeteren, en reageren op bestaande definities.
Nieuwe versie!
Er is een nieuwe versie van het Vlaams Woordenboek online. Mocht je problemen ondervinden, gelieve deze te melden op onze
GitHub.