Vlaams Woordenboek logo

Het Vlaams woordenboek


Index

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Log in

Registreer als nieuwe gebruiker om het Vlaamse Woordenboek op zijn best te kunnen gebruiken. Als ingelogde gebruiker kunt ge bijvoorbeeld nieuwe termen aan ons woordenboek toevoegen, andermans definities verbeteren, en reageren op bestaande definities.

Uw gebruikersnaam
Uw geheime paswoord

 • Log in
 • Wees welgekomen | Willekeurig | Top woorden | Recent

  B-FAST

  Onze databank bevat de volgende beschrijving(en) van "B-FAST"

  B-FAST
  (letterwoord)

  Belgian First Aid and Support Team

  B-FAST is een snelle interventiestructuur die verantwoordelijk is voor de organisatie van noodhulp bij rampen in het buitenland.
  In principe beperkt een B-FAST-operatie zich tot onmiddellijke hulp en duurt 10 dagen.
  Naargelang de aard van de ramp bestaat een B-FAST-team uit gespecialiseerde artsen en verpleegkundigen, militairen, leden van de brandweer en civiele bescherming, begeleiders van reddingshonden.

  zie ook verzamellemma geneeskunde

  “De interventieploeg B-FAST keert op zondag 23 november 2013 terug naar België. Onze reddingsploeg verzorgde na de doortocht van tyfoon Haiyan ongeveer 1.000 patiënten op een week. Een record.

  De snelle interventieploeg Belgian First Aid & Support Team (B-FAST) was het eerste Europese team ter plaatse. De ploeg bestond uit veertien militairen die vertrokken met veertig ton materieel. Daarnaast namen ook 23 personeelsleden deel van de Federale Overheidsdienst (FOD) Buitenlandse Zaken en de Civiele Bescherming.
  De ploeg kwam op 12 november aan en installeerde meteen een veldhospitaal. Ze begonnen puin te ruimen en hun medische stands op te bouwen, waardoor ze op vrijdag de 15de operationeel waren. De Belgen verzorgden vervolgens breuken en kleine verwondingen naar rato van ongeveer 200 patiënten per dag. Meer ernstige gevallen werden overgebracht naar een tijdelijk Australisch ziekenhuis." (www.mil.be)

  0 reactie(s)  |  oudere versies
  Toegevoegd door de Bon en laatst gewijzigd door nthn (12 Jul 2021 11:03)

  👍
  261

  Voeg een nieuwe beschrijving toe aan onze databank!

  Weet ge nog een andere betekenis voor deze term? Als ingelogd gebruiker kunt ge uw eigen beschrijvingen van Vlaamse woorden en uitspraken in onze databank aanvullen. Om fouten te verbeteren klikt ge bij de bovenstaande definities op de "bewerk" link, en om te reageren op een definitie klikt ge op de "reacties" link.

  Log in

  Registreer als nieuwe gebruiker om het Vlaamse Woordenboek op zijn best te kunnen gebruiken. Als ingelogde gebruiker kunt ge bijvoorbeeld nieuwe termen aan ons woordenboek toevoegen, andermans definities verbeteren, en reageren op bestaande definities.

  Uw gebruikersnaam
  Uw geheime paswoord

  Nieuwe versie!
  Er is een nieuwe versie van het Vlaams Woordenboek online. Mocht je problemen ondervinden, gelieve deze te melden op onze GitHub.

  Het Vlaams woordenboek  |  Concept en realisatie door Anthony Liekens

  Creative Commons License

  Het Vlaams Woordenboek by Anthony Liekens is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 4.0 International License.