Vlaams Woordenboek logo

Het Vlaams woordenboek


Index

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Log in

Registreer als nieuwe gebruiker om het Vlaamse Woordenboek op zijn best te kunnen gebruiken. Als ingelogde gebruiker kunt ge bijvoorbeeld nieuwe termen aan ons woordenboek toevoegen, andermans definities verbeteren, en reageren op bestaande definities.

Uw gebruikersnaam
Uw geheime paswoord

  • Log in
  • Wees welgekomen | Willekeurig | Top woorden | Recent

    chemicus

    Dit is slechts 1 definitie voor "chemicus." Bekijk alle definities.

    chemicus
    (znw. de ~ (m.), ~sen/chemici)

    SN/NL: scheikundige

    zie ook chemie; chemica, fysicus, fysica, astronoom, astronome, filosoof, filosofe

    Ne fysicus, een fysica, ne chemicus, een chemica, nen astronoom en een astronome zitten aan d’tafel bij ne filosoof en een filosofe. Zegt den astronoom tegen de fysica…

    3 reactie(s)  |  oudere versies
    Toegevoegd door nthn en laatst gewijzigd door nthn (11 Aug 2021 14:55)

    👍
    60

    Reacties

    En hoe gaat die mop verder?

    Toegevoegd door Georges Grootjans op 24 Nov 2019 19:11

    Moest ik de pointe tegenkomen laat ik het u nog wel weten!

    Toegevoegd door nthn op 24 Nov 2019 19:29

    Een astronoom, een fysicus, een chemicus en een filosoof zijn aan ’t stoefen op café. Zegt den astronoom: “Wij, astronomen, geven antwoorden op vragen zoals hoe het heelal ontstaan is, hoe de aarde rond de zon draait en waarom het ene zwart gat het andere niet is.” “Pfft, en wij dan,” zegt de fysicus, “wij verklaren de krachten in de natuur, zowel van de hemellichamen als van de kleinste atomen. Zonder ons verstond de mens niks van de materie rondom ons.” Waarop de chemicus: “Wij bestuderen de interactie tussen de materie, hoe stoffen verbindingen aangaan met andere stoffen, er moleculen gevormd worden en er uiteindelijk leven ontstaan is.” Vervolgens valt er een stilte waarop de drie de filosoof vragend aankijken wat dat zijn stelling zal zijn. De filosoof staart peinzend naar het laatste kletske in zijn glas, laat het met korte draaibewegingen van de pols wat kolken en kapt het tenslotte achterover gevolgd door een ferme boer. “Ja seg, mannekes, ik ben maar nen toogfilosoof, hé. Met minder dan tien pinten in mijne frak moet ge van mij geen diepzinnige uitspraken verwachten zenne. Jos, doet ze nog eens vol!”

    P.S.: Een beetje flauw, maar toch met wat Vlaams in ;)

    Toegevoegd door Georges Grootjans op 24 Nov 2019 20:29

    Voeg een reactie toe

    Ingelogde gebruikers kunnen reacties aan deze definitie toevoegen.

    Log in

    Registreer als nieuwe gebruiker om het Vlaamse Woordenboek op zijn best te kunnen gebruiken. Als ingelogde gebruiker kunt ge bijvoorbeeld nieuwe termen aan ons woordenboek toevoegen, andermans definities verbeteren, en reageren op bestaande definities.

    Uw gebruikersnaam
    Uw geheime paswoord

    Nieuwe versie!
    Er is een nieuwe versie van het Vlaams Woordenboek online. Mocht je problemen ondervinden, gelieve deze te melden op onze GitHub.

    Het Vlaams woordenboek  |  Concept en realisatie door Anthony Liekens

    Creative Commons License

    Het Vlaams Woordenboek by Anthony Liekens is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 4.0 International License.