Vlaams Woordenboek logo

Het Vlaams woordenboek


Index

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Log in

Registreer als nieuwe gebruiker om het Vlaamse Woordenboek op zijn best te kunnen gebruiken. Als ingelogde gebruiker kunt ge bijvoorbeeld nieuwe termen aan ons woordenboek toevoegen, andermans definities verbeteren, en reageren op bestaande definities.

Uw gebruikersnaam
Uw geheime paswoord

  • Log in
  • Wees welgekomen | Willekeurig | Top woorden | Recent

    Vlaamse vlagger

    Dit is slechts 1 definitie voor "Vlaamse vlagger." Bekijk alle definities.

    Vlaamse vlagger
    (de ~, (m.), ~s)

    - lid van de Vlaamse Beweging, het Vlaams Belang of de Nieuwe Vlaamse Alliantie die uitkomt voor zijn politieke voorkeur door het publiek vertonen van de vlag met de Vlaamse leeuw
    - persoon die de Vlaamseleeuwenvlag uithangt of meedraagt bij een of andere gelegenheid
    - ook kortweg vlagger

    zie ook geelzwart

    Met een uitdrukkelijk lang applaus toonde het publiek zijn waardering, zoals het ook zijn warme waardering had laten blijken voor “Vlaamse vlagger” Ivan Mertens, die tien jaar geleden is gestart met zijn meer dan 1.400 acties en zijn ongeveer 800 vlaggenwandelingen, om nog te zwijgen van de 107.000 verkochte leeuwenvlaggen. (ovv.be)

    3 reactie(s)  |  oudere versies
    Toegevoegd door fansy en laatst gewijzigd door fansy (23 Jul 2021 09:19)

    👍
    183

    Reacties

    Kennelijk is de vlagger niet bij iedereen populair:

    Op de foto’s of site geen enkele Vlaamse leeuw te zien. Een enorme prestatie, wetende dat de fotografen ze al niet meer uit hun beeld kunnen bannen. Dat werd en wordt hem niet in dank afgenomen, want dankzij de overijverige (en ongewenste) Vlaanderen Vlaggers, werd hem al eens letterlijk een Vlaamse vlaggenstok tussen zijn wielen gestoken, waardoor hij lelijk ten val kwam, en de wedstrijd verloor. Ook hij uitte zich negatief over die extremisten (politics.be)

    Toegevoegd door LeGrognard op 11 Mar 2016 10:57

    Ik heb de omschrijving een beetje genuanceerd omdat niet ieder lid van de Vlaamse Beweging of NVA of VB de leeuwenvlag uithangt, al evenmin dat alle socialistisch gezinden met rode vlaggen meestappen in de 1 mei optocht of CD&V-ers zich nog uiten als lid van de Bond van het Heilig Hart in de jaarlijkse processie…

    Toegevoegd door Marcus op 11 Mar 2016 12:01

    Vorige reactie sloeg eigenlijk op het lemma “vlagger” dat niet noodzakelijk gebonden is aan Vlaams-nationalistische bewegingen, er zijn “vlaggers” van allerlei gezindten, een buur van mij ontpopt zich elk jaar op de Belgische nationale feestdagen en op 11 september als een vlagger met een reuzegrote tricolore.

    Toegevoegd door Marcus op 11 Mar 2016 12:58

    Voeg een reactie toe

    Ingelogde gebruikers kunnen reacties aan deze definitie toevoegen.

    Log in

    Registreer als nieuwe gebruiker om het Vlaamse Woordenboek op zijn best te kunnen gebruiken. Als ingelogde gebruiker kunt ge bijvoorbeeld nieuwe termen aan ons woordenboek toevoegen, andermans definities verbeteren, en reageren op bestaande definities.

    Uw gebruikersnaam
    Uw geheime paswoord

    Nieuwe versie!
    Er is een nieuwe versie van het Vlaams Woordenboek online. Mocht je problemen ondervinden, gelieve deze te melden op onze GitHub.

    Het Vlaams woordenboek  |  Concept en realisatie door Anthony Liekens

    Creative Commons License

    Het Vlaams Woordenboek by Anthony Liekens is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 4.0 International License.