Vlaams Woordenboek logo

Het Vlaams woordenboek


Index

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Log in

Registreer als nieuwe gebruiker om het Vlaamse Woordenboek op zijn best te kunnen gebruiken. Als ingelogde gebruiker kunt ge bijvoorbeeld nieuwe termen aan ons woordenboek toevoegen, andermans definities verbeteren, en reageren op bestaande definities.

Uw gebruikersnaam
Uw geheime paswoord

  • Log in
  • Wees welgekomen | Willekeurig | Top woorden | Recent

    passe-vite

    De beschrijving van deze term werd 13 keer aangepast.

    Versie 13

    passe-vite
    (de ~ (m.), ~s)

    draaizeef, roerzeef

    < Belgisch-Frans: passe-vite
    genoemd naar de merknaam gegeven door zijn uitvinder Victor Simon, een Belg. Het toestel werd in 1928 op de markt gebracht en 50 jaar later (1978) ging het bedrijf falliet. De verkoopslogan was: een Passe-Vite is een zeef maar niet alle zeven zijn een Passe-Vite.

    uitspraak in Antwerpen: klik op de luidspreker (of het puzzelstukje) om het woord te beluisteren

    Frans: moulin à légumes

    zie ook: pasvit, pasfit, passevite; verzamellemma verwaterde merknamen

    PassiermuehleMoulin-Legumes

    In Frankrijk hebt ge 2 eindprodukten van kweeperen (coings):
    de gelée (gelei), gemaakt van het met suiker uitgekookte en uitgelekte sap en de pâte de coing (in repen gesneden en gedroogde vruchtenpasta) die door de passe-vite gehaald wordt.

    Gans Vlaanderen
    Bewerking door nthn op 13 Aug 2021 17:34
    0 reactie(s)

    Versie 12

    passe-vite
    (de ~ (m.), ~s)

    draaizeef, roerzeef

    < Belgisch-Frans: passe-vite
    genoemd naar de merknaam gegeven door zijn uitvinder Victor Simon, een Belg. Het toestel werd in 1928 op de markt gebracht en 50 jaar later (1978) ging het bedrijf falliet. De verkoopslogan was: een Passe-Vite is een zeef maar niet alle zeven zijn een Passe-Vite.

    uitspraak in Antwerpen: klik op de luidspreker (of het puzzelstukje) om het woord te beluisteren

    Frans: moulin à légumes

    zie ook: pasvit, pasfit, passevite

    PassiermuehleMoulin-Legumes

    In Frankrijk hebt ge 2 eindprodukten van kweeperen (coings):
    de gelée (gelei), gemaakt van het met suiker uitgekookte en uitgelekte sap en de pâte de coing (in repen gesneden en gedroogde vruchtenpasta) die door de passe-vite gehaald wordt.

    Gans Vlaanderen
    Bewerking door de Bon op 19 Nov 2019 15:30
    0 reactie(s)

    Versie 11

    passe-vite
    (de ~ (m.), ~s)

    draaizeef, roerzeef

    < Belgisch-Frans: passe-vite
    genoemd naar de merknaam gegeven door zijn uitvinder Victor Simon, een Belg. Het toestel werd in 1928 op de markt gebracht en 50 jaar later (1978) ging het bedrijf falliet. De verkoopslogan was: een Passe-Vite is een zeef maar niet alle zeven zijn een Passe-Vite.

    uitspraak in Antwerpen: klik op het luidsprekertje om het woord te beluisteren

    Frans: moulin à légumes

    zie ook: pasvit, pasfit, passevite

    PassiermuehleMoulin-Legumes

    In Frankrijk hebt ge 2 eindprodukten van kweeperen (coings):
    de gelée (gelei), gemaakt van het met suiker uitgekookte en uitgelekte sap en de pâte de coing (in repen gesneden en gedroogde vruchtenpasta) die door de passe-vite gehaald wordt.

    Gans Vlaanderen
    Bewerking door de Bon op 14 Jan 2019 12:37
    0 reactie(s)

    Versie 10

    passe-vite
    (de ~ (m.), ~s)

    draaizeef, roerzeef

    < Belgisch-Frans: passe-vite
    genoemd naar de merknaam gegeven door zijn uitvinder Victor Simon, een Belg. Het toestel werd in 1928 op de markt gebracht en 50 jaar later (1978) ging het bedrijf falliet. De verkoopslogan was: een Passe-Vite is een zeef maar niet alle zeven zijn een Passe-Vite.

    uitspraak in Antwerpen: klik op het luidsprekertje om het woord te beluisteren

    Frans: moulin à légumes

    zie ook: pasvit, pasfit, passevite

    Klik op de afbeelding
    PassiermuehleMoulin-Legumes

    In Frankrijk hebt ge 2 eindprodukten van kweeperen (coings):
    de gelée (gelei), gemaakt van het met suiker uitgekookte en uitgelekte sap en de pâte de coing (in repen gesneden en gedroogde vruchtenpasta) die door de passe-vite gehaald wordt.

    Gans Vlaanderen
    Bewerking door de Bon op 19 Mar 2017 13:00
    0 reactie(s)

    Versie 9

    passe-vite
    (de ~ (m.), ~s)

    draaizeef, roerzeef

    < Belgisch-Frans: passe-vite
    genoemd naar de merknaam gegeven door zijn uitvinder Victor Simon, een Belg. Het toestel werd in 1928 op de markt gebracht en 50 jaar later (1978) ging het bedrijf falliet. De verkoopslogan was: een Passe-Vite is een zeef maar niet alle zeven zijn een Passe-Vite.

    uitspraak in Antwerpen: klik op het luidsprekertje om het woord te beluisteren

    Frans: moulin à légumes

    zie ook: pasvit, pasfit, passevite

    Klik op de afbeelding
    PassiermuehleMoulin-Legumes

    In Frankrijk hebt ge 2 eindprodukten van kweeperen (coings):
    de gelée (gelei), gemaakt van het met suiker uitgekookte en uitgelekte sap en de pâte de coing (in repen gesneden en gedroogde vruchtenpasta) die door de passe-vite gehaald wordt.

    Gans Vlaanderen
    Bewerking door de Bon op 19 Mar 2017 12:59
    0 reactie(s)

    Versie 8

    passe-vite
    (de ~ (m.), ~s)

    draaizeef, roerzeef

    < Belgisch-Frans: passe-vite
    genoemd naar de merknaam gegeven door zijn uitvinder Victor Simon, een Belg. Het toestel werd in 1928 op de markt gebracht en 50 jaar later (1978) ging het bedrijf falliet. De verkoopslogan was: een Passe-Vite is een zeef maar niet alle zeven zijn een Passe-Vite.

    uitspraak in Antwerpen: klik op het luidsprekertje om het woord te beluisteren

    Frans: moulin à légumes

    zie ook: pasvit, pasfit, passevite

    In Frankrijk hebt ge 2 eindprodukten van kweeperen (coings):
    de gelée (gelei), gemaakt van het met suiker uitgekookte en uitgelekte sap en de pâte de coing (in repen gesneden en gedroogde vruchtenpasta) die door de passe-vite gehaald wordt.

    Gans Vlaanderen
    Bewerking door de Bon op 04 Feb 2017 12:22
    0 reactie(s)

    Versie 7

    passe-vite
    (de ~ (m.), ~s)

    draaizeef, roerzeef

    < Belgisch-Frans: passe-vite
    genoemd naar de merknaam gegeven door zijn uitvinder Victor Simon, een Belg. Het toestel werd in 1928 op de markt gebracht en 50 jaar later (1978) ging het bedrijf falliet. De verkoopslogan was: een Passe-Vite is een zeef maar niet alle zeven zijn een Passe-Vite.

    Frans: moulin à légumes

    zie ook: pasvit, pasfit, passevite

    In Frankrijk hebt ge 2 eindprodukten van kweeperen (coings):
    de gelée (gelei), gemaakt van het met suiker uitgekookte en uitgelekte sap en de pâte de coing (in repen gesneden en gedroogde vruchtenpasta) die door de passe-vite gehaald wordt.

    Gans Vlaanderen
    Bewerking door de Bon op 10 Apr 2016 18:58
    0 reactie(s)

    Versie 6

    passe-vite
    (de ~ (m.), ~s)

    draaizeef, roerzeef

    < Belgisch-Frans: passe-vite
    genoemd naar de merknaam gegeven door zijn uitvinder Victor Simon, een Belg. Het toestel werd in 1928 op de markt gebracht en 50 jaar later (1978) ging het bedrijf falliet. De verkoopslogan was: een Passe-Vite is een zeef maar niet alle zeven zijn een Passe-Vite.

    Frans: moulin à légumes

    zie ook: pasvit, pasfit

    In Frankrijk hebt ge 2 eindprodukten van kweeperen (coings):
    de gelée (gelei), gemaakt van het met suiker uitgekookte en uitgelekte sap en de pâte de coing (in repen gesneden en gedroogde vruchtenpasta) die door de passe-vite gehaald wordt.

    Gans Vlaanderen
    Bewerking door de Bon op 10 Apr 2016 18:55
    0 reactie(s)

    Versie 5

    passe-vite
    (de ~ (m.), ~s)

    merknaam voor een keukenhulpje om bereide etenswaren fijn(er) te maken. De bodem is een (vervangbaar) plaatje met veel gaatjes. Een ronddraaiende schroef duwt de massa door de gaatjes. draaizeef, roerzeef
    zie ook: pasvit, pasfit, passevite

    Frans: “moulin à légumes”

    In Frankrijk hebt ge 2 eindprodukten van kweeperen (coings):
    de gelée (gelei), gemaakt van het met suiker uitgekookte en uitgelekte sap en de pâte de coing (in repen gesneden en gedroogde vruchtenpasta) die door de passe-vite gehaald wordt.

    Gans Vlaanderen
    Bewerking door fansy op 08 Dec 2012 02:52
    0 reactie(s)

    Versie 4

    passe-vite
    (de ~ (m.), ~s)

    keukenhulpje om bereide etenswaren fijn(er) te maken. De bodem is een (vervangbaar) plaatje met veel gaatjes. Een ronddraaiende schroef duwt de massa door de gaatjes.
    roerzeef

    Wat wij in Vl. “passe-vite” noemen is “moulin à légumes” in Frankrijk.

    < Passe-Vite=merknaam

    zie ook: pasvit, passevite, zijbaar, pasfit

    In Frankrijk hebt ge 2 eindprodukten van kweeperen (coings):
    de gelée (gelei), gemaakt van het met suiker uitgekookte en uitgelekte sap en de pâte de coing (in repen gesneden en gedroogde vruchtenpasta) die door de passe-vite gehaald wordt.

    Gans Vlaanderen
    Bewerking door fansy op 02 Jul 2012 02:53
    0 reactie(s)

    Versie 3

    passe-vite
    (de ~ (m.), ~s)

    keukenhulpje om bereide etenswaren fijn(er) te maken. De bodem is een (vervangbaar) plaatje met veel gaatjes. Een ronddraaiende schroef duwt de massa door de gaatjes.
    roerzeef

    Wat wij in Vl. “passe-vite” noemen is “moulin à légumes” in Frankrijk.

    < Passe-Vite=merknaam

    zie ook: pasvit, passevite, zijbaar

    In Frankrijk hebt ge 2 eindprodukten van kweeperen (coings):
    de gelée (gelei), gemaakt van het met suiker uitgekookte en uitgelekte sap en de pâte de coing (in repen gesneden en gedroogde vruchtenpasta) die door de passe-vite gehaald wordt.

    Gans Vlaanderen
    Bewerking door fansy op 22 May 2012 03:07
    0 reactie(s)

    Versie 2

    passe-vite
    (de ~ (m.), ~s)

    keukenhulpje om bereide etenswaren fijn(er) te maken. De bodem is een (vervangbaar) plaatje met veel gaatjes. Een ronddraaiende schroef duwt de massa door de gaatjes.
    roerzeef

    Wat wij in Vl. “passe-vite” noemen is “moulin à légumes” in Frankrijk.

    < Passe-Vite=merknaam

    In Frankrijk hebt ge 2 eindprodukten van kweeperen (coings):
    de gelée (gelei), gemaakt van het met suiker uitgekookte en uitgelekte sap en de pâte de coing (in repen gesneden en gedroogde vruchtenpasta) die door de passe-vite gehaald wordt.

    Gans Vlaanderen
    Bewerking door de Bon op 28 Feb 2010 17:52
    0 reactie(s)

    Versie 1

    passe-vite
    (de ~ (m.), ~s)

    keukenhulpje om bereide etenswaren fijn(er) te maken. De bodem is een (vervangbaar) plaatje met veel gaatjes. Een ronddraaiende schroef duwt de massa door de gaatjes.

    > Fr. Maman faisait passer la purée par la passoire. Ça passe vite. Wat wij in Vl. “passe-vite” heten, is “passoire” in ’t Frans.

    In Frankrijk hebt ge 2 eindprodukten van kweeperen (coings):
    de gelée (gelei), gemaakt van het met suiker uitgekookte en uitgelekte sap en de pâte de coing (in repen gesneden en gedroogde vruchtenpasta) die door de passe-vite gehaald wordt.

    Gans Vlaanderen
    Bewerking door haloewie op 28 Dec 2007 13:50
    0 reactie(s)

    Nieuwe versie!
    Er is een nieuwe versie van het Vlaams Woordenboek online. Mocht je problemen ondervinden, gelieve deze te melden op onze GitHub.

    Het Vlaams woordenboek  |  Concept en realisatie door Anthony Liekens

    Creative Commons License

    Het Vlaams Woordenboek by Anthony Liekens is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 4.0 International License.