Vlaams Woordenboek logo

Het Vlaams woordenboek


Index

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Log in

Registreer als nieuwe gebruiker om het Vlaamse Woordenboek op zijn best te kunnen gebruiken. Als ingelogde gebruiker kunt ge bijvoorbeeld nieuwe termen aan ons woordenboek toevoegen, andermans definities verbeteren, en reageren op bestaande definities.

Uw gebruikersnaam
Uw geheime paswoord

  • Log in
  • Wees welgekomen | Willekeurig | Top woorden | Recent

    verloren brood

    Dit is slechts 1 definitie voor "verloren brood." Bekijk alle definities.

    verloren brood
    (het ~, geen mv.)

    wentelteefjes: in melk met ei geweekt oud brood, gebakken in de pan
    zie ook: gewonnen brood, verloren kost, klakkaard, gebakken bokes

    < Frans: pain perdu

    Woordenboek der Nederlandsche Taal: Verloren brood, in melk en eieren geweekt en daarna gebakken overgeschoten, oudbakken brood; wentelteefjes.

    Van Dale online: BE, spreek­taal

    FrenchToast

    Recept voor Verloren brood met Petrus Tripel: zie reactie hierbij!

    1 reactie(s)  |  oudere versies
    Toegevoegd door petrik en laatst gewijzigd door de Bon (11 Aug 2021 03:21)
    Dit woord was woord van de dag op 23 Jan 2010

    👍
    737

    Reacties

    Recept voor Verloren brood met Petrus Tripel

    ingrediënten: Voor 4 personen:

    4 dikke sneden oud rozijnenbrood
    1/4 l melk
    1/4 l Petrus Tripel
    4 eierdooiers
    4 eetlepels kristalsuiker
    snuifje kaneelpoeder
    klont boter
    crème anglaise
    100 gr lichtbruine suiker

    bereiding:
    Melk, bier, eierdooiers en kaneelpoeder kloppen tot een smeuïge massa. Daarin 4 sneden oud rozijnenbrood laten weken en laten uitlekken. Pan op het vuur zetten en het brood aan één kant aankleuren, de andere kant rijkelijk bestooien met bruine suiker, omdraaien en herhalen en nog even omdraaien, zodat beide zijden mooi gekarameliseerd zijn. Doe dit op een matig vuur, want anders is je verloren brood gecarboniseerd en is het voorgoed verloren!
    Dresseren op een spiegel van crème anglaise.

    Tip:
    Doe er bij het serveren een bolletje vanilleroomijs op.

    Toegevoegd door petrik op 28 Jul 2009 17:43

    Voeg een reactie toe

    Ingelogde gebruikers kunnen reacties aan deze definitie toevoegen.

    Log in

    Registreer als nieuwe gebruiker om het Vlaamse Woordenboek op zijn best te kunnen gebruiken. Als ingelogde gebruiker kunt ge bijvoorbeeld nieuwe termen aan ons woordenboek toevoegen, andermans definities verbeteren, en reageren op bestaande definities.

    Uw gebruikersnaam
    Uw geheime paswoord

    Nieuwe versie!
    Er is een nieuwe versie van het Vlaams Woordenboek online. Mocht je problemen ondervinden, gelieve deze te melden op onze GitHub.

    Het Vlaams woordenboek  |  Concept en realisatie door Anthony Liekens

    Creative Commons License

    Het Vlaams Woordenboek by Anthony Liekens is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 4.0 International License.