Registreer als nieuwe gebruiker om het Vlaamse Woordenboek op zijn best te kunnen gebruiken. Als ingelogde gebruiker kunt ge bijvoorbeeld nieuwe termen aan ons woordenboek toevoegen, andermans definities verbeteren, en reageren op bestaande definities.
Wees welgekomen | Willekeurig | Top woorden | Recent
De beschrijving van deze term werd 6 keer aangepast.
gerecht bestaande uit een boulet gevuld met een hardgekookt ei
NL: gehaktbal kiekeboe
Vogelnestjes worden traditioneel geserveerd met tomatensaus.
Mijn moeder paneerde de vogelnestjes altijd, dan hadden ze een krokante korst als ze uit het fritvet kwamen.
Tot voor kort kregen we nog schattige vogelnestjes in bomen te zien wanneer we deze zoekopdracht intikten in Google. Inmiddels zitten we in de Belgische filterbubbel en krijgen we plaatjes van gehaktbal met een hardgekookt ei erin te zien. (gidsvoorhetzuiden.nl)
gerecht bestaande uit een boulet gevuld met een hardgekookt ei
NL: gehaktbal kiekeboe
Vogelnestjes worden traditioneel geserveerd met tomatensaus.
Mijn moeder paneerde de vogelnestjes altijd, dan hadden ze een krokante korst als ze uit het fritvet kwamen.
gerecht bestaande uit een boulet gevuld met een hardgekookt ei
NL: gehaktbal kiekeboe
Wikipedia: in Belgiƫ worden ze gefrituurd en standaard opgediend met tomatensaus of madeirasaus en aardappelpuree, eventueel met peterselie of veldsla.
Vogelnestjes worden traditioneel geserveerd met tomatensaus.
Mijn moeder paneerde de vogelnestjes altijd, dan hadden ze een krokante korst als ze uit het fritvet kwamen.
gerecht bestaande uit een boulet gevuld met een hardgekookt ei
NL: gehaktbal kiekeboe
Wikipedia: in Belgiƫ worden ze gefrituurd en standaard opgediend met tomatensaus of madeirasaus en aardappelpuree, eventueel met peterselie of veldsla.
Vogelnestjes worden traditioneel geserveerd met tomatensaus.
Mijn moeder paneerde de vogelnestjes altijd, dan hadden ze een krokante korst als ze uit het fritvet kwamen.
gerecht bestaande uit een boulet gevuld met een hardgekookt ei
Vogelnestjes worden traditioneel geserveerd met tomatensaus.
Mijn moeder paneerde de vogelnestjes altijd, dan hadden ze een krokante korst als ze uit het fritvet kwamen.
gerecht bestaande uit een boulet gevuld met een hardgekookt ei
Vogelnestjes worden traditioneel geserveerd met tomatensaus.
Nieuwe versie!
Er is een nieuwe versie van het Vlaams Woordenboek online. Mocht je problemen ondervinden, gelieve deze te melden op onze
GitHub.