Vlaams Woordenboek logo

Het Vlaams woordenboek


Index

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Log in

Registreer als nieuwe gebruiker om het Vlaamse Woordenboek op zijn best te kunnen gebruiken. Als ingelogde gebruiker kunt ge bijvoorbeeld nieuwe termen aan ons woordenboek toevoegen, andermans definities verbeteren, en reageren op bestaande definities.

Uw gebruikersnaam
Uw geheime paswoord

 • Log in
 • Wees welgekomen | Willekeurig | Top woorden | Recent

  wet Major

  Onze databank bevat de volgende beschrijving(en) van "wet Major"

  wet Major
  (begrip)

  www.vlaamsehavencommissie.be: De Wet betreffende de havenarbeid (Wet Major) bepaalt dat enkel erkende havenarbeiders in de havengebieden arbeid mogen verrichten.
  In het Koninklijk Besluit van 12 januari 1973 tot oprichting en tot vaststelling van de benaming en de bevoegdheid van het Paritair Comité van het havenbedrijf wordt expliciet omschreven wat moet worden verstaan onder havenarbeid: “Alle werknemers en hun werkgevers die, in de havengebieden, als hoofdzakelijke of bijkomstige activiteit havenarbeid verrichten, d.w.z. alle behandelingen van goederen welke per zee- of binnenschepen, spoorwagens of vrachtwagens aan- of afgevoerd worden, en de met deze goederen in verband staande bijkomende diensten, ongeacht deze activiteiten geschieden in de dokken, op bevaarbare waterwegen, op de kaden of in de instellingen welke gericht zijn op invoer, uitvoer en doorvoer van goederen, alsook alle behandelingen van goederen, welke per zee- of binnenschepen aan- of afgevoerd worden op de kaden van nijverheidsinstellingen.”

  uitspraak: wet majeur

  standaard.be: Europa geeft ons land nog ‘zes tot zeven weken’ extra om zelf oplossingen te vinden om de wet-Major, de wet op de havenarbeid, bij te sturen.

  hrsquare.be:Het Antwerpse havenbestuur steunde de eisen van de vakbonden en is tegen de afschaffing van de wet-Major.

  vandaag.be: Zowat 1200 dokwerkers uit de Vlaamse havens nemen deze ochtend ‘en bloc’ deel aan de Europese betoging ‘tegen sociale dumping en voor een sociaal Europa’. Met de recente aanval van Europa tegen de wet-Major krijgt de actie plotseling wel een bijzonder karakter.

  demorgen.be: De huidige toepassing van de Wet Major (en het Paritair Comité 301) op de logistieke en e-commerce activiteiten in de havengebieden van Antwerpen, Gent en Zeebrugge, de drie grootste industriële gebieden van Vlaanderen, maakt de tewerkstelling, de creatie van nieuwe jobs en de economische groei in de logistieke en e-commerce sector volledig onmogelijk.

  0 reactie(s)  |  oudere versies
  Toegevoegd door Georges Grootjans en laatst gewijzigd door Georges Grootjans (11 Aug 2021 06:18)

  👍
  232

  Voeg een nieuwe beschrijving toe aan onze databank!

  Weet ge nog een andere betekenis voor deze term? Als ingelogd gebruiker kunt ge uw eigen beschrijvingen van Vlaamse woorden en uitspraken in onze databank aanvullen. Om fouten te verbeteren klikt ge bij de bovenstaande definities op de "bewerk" link, en om te reageren op een definitie klikt ge op de "reacties" link.

  Log in

  Registreer als nieuwe gebruiker om het Vlaamse Woordenboek op zijn best te kunnen gebruiken. Als ingelogde gebruiker kunt ge bijvoorbeeld nieuwe termen aan ons woordenboek toevoegen, andermans definities verbeteren, en reageren op bestaande definities.

  Uw gebruikersnaam
  Uw geheime paswoord

  Nieuwe versie!
  Er is een nieuwe versie van het Vlaams Woordenboek online. Mocht je problemen ondervinden, gelieve deze te melden op onze GitHub.

  Het Vlaams woordenboek  |  Concept en realisatie door Anthony Liekens

  Creative Commons License

  Het Vlaams Woordenboek by Anthony Liekens is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 4.0 International License.