Vlaams Woordenboek logo

Het Vlaams woordenboek


Index

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Log in

Registreer als nieuwe gebruiker om het Vlaamse Woordenboek op zijn best te kunnen gebruiken. Als ingelogde gebruiker kunt ge bijvoorbeeld nieuwe termen aan ons woordenboek toevoegen, andermans definities verbeteren, en reageren op bestaande definities.

Uw gebruikersnaam
Uw geheime paswoord

 • Log in
 • Wees welgekomen | Willekeurig | Top woorden | Recent

  van buiten weten

  Onze databank bevat de volgende beschrijving(en) van "van buiten weten"

  van buiten weten
  (vaste woordverbinding)

  uit het hoofd weten, herinneren

  (het) niet meer van buiten weten: het niet precies meer weten
  (het) nog van buiten weten: het nog steeds weten

  zie ook buiten, iets van ~ weten

  Ik weet het niet meer van buiten. Maar ik dacht dat het wat vergelijkbaar was. (forum.allesoverkanker.be)

  Ik weet van buiten wie wel of niet een griepvaccin gehad heeft.(zorg-en-gezondheid.be)

  Ik weet niet meer van buiten of het nu nog zo is, maar op sommige lijnen stopte in een IC meer dan een IR (spaargids.be)

  Ik weet het niet meer van buiten, maar het viel mij op dat de goedkopere laminaat beduidend kortere maximum legbreedtes en -lengtes oplegde. (bouwinfo.be)

  Tijdens de Ronde van Zwitserland 1973 is hij zwaar ten val gekomen in de afdaling van een bergpas, ik weet het niet meer van buiten maar ik denk dat het de FURKA-pas was, met de opgeve tot gevolg evenals het einde van zijn wielercarrière. (wielerarchieven.be)

  Prijzen in Duitsland zijn iets beter dan hier (voor mij Hasselt BE) Ik weet het niet meer van buiten maar ik denk iets van 650 €. (motor-forum.nl)

  Jean: ‘Gerda, wette gij nog van buiten hoeveel we destijds dat tafeltje van bij den Ikea betaald hebben?’
  Gerda: ‘Nee van buiten niet, maar hier vanbinnen in mijn kopke weet ik het nog wel: 216 frank en 35 centiemen hebben we dat betaald op ne maandagmorgen om ongeveer kwartje na den tienen in het voorjaar van 1996. En gij hadt toen gelijk als gewoonlijk die vuil grijze broek met die plak op aan.’

  0 reactie(s)  |  oudere versies
  Toegevoegd door Georges Grootjans en laatst gewijzigd door Georges Grootjans (10 Aug 2021 22:19)

  👍
  132

  Voeg een nieuwe beschrijving toe aan onze databank!

  Weet ge nog een andere betekenis voor deze term? Als ingelogd gebruiker kunt ge uw eigen beschrijvingen van Vlaamse woorden en uitspraken in onze databank aanvullen. Om fouten te verbeteren klikt ge bij de bovenstaande definities op de "bewerk" link, en om te reageren op een definitie klikt ge op de "reacties" link.

  Log in

  Registreer als nieuwe gebruiker om het Vlaamse Woordenboek op zijn best te kunnen gebruiken. Als ingelogde gebruiker kunt ge bijvoorbeeld nieuwe termen aan ons woordenboek toevoegen, andermans definities verbeteren, en reageren op bestaande definities.

  Uw gebruikersnaam
  Uw geheime paswoord

  Nieuwe versie!
  Er is een nieuwe versie van het Vlaams Woordenboek online. Mocht je problemen ondervinden, gelieve deze te melden op onze GitHub.

  Het Vlaams woordenboek  |  Concept en realisatie door Anthony Liekens

  Creative Commons License

  Het Vlaams Woordenboek by Anthony Liekens is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 4.0 International License.