Vlaams Woordenboek logo

Het Vlaams woordenboek


Index

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Log in

Registreer als nieuwe gebruiker om het Vlaamse Woordenboek op zijn best te kunnen gebruiken. Als ingelogde gebruiker kunt ge bijvoorbeeld nieuwe termen aan ons woordenboek toevoegen, andermans definities verbeteren, en reageren op bestaande definities.

Uw gebruikersnaam
Uw geheime paswoord

 • Log in
 • Wees welgekomen | Willekeurig | Top woorden | Recent

  stamp onder zijn gat

  Onze databank bevat de volgende beschrijving(en) van "stamp onder zijn gat"

  stamp onder zijn gat
  (uitdr.)

  letterlijk: een (verouderde) ‘pedagogische’ stamp onder de kont
  fig.: een verdiende afstraffing, een symbolische afstraffing, maar ook een aanmoediging, een stimulans, …

  varianten: stamp/sjot onder/tegen zijn gat/kont/achterste/poep

  met ww: geven, krijgen, verdienen, …

  Voor alle varianten beduidend minder googels in .NL dan in .BE

  zie ook sjot onder zijn gat

  vgl.: stamp, geen ~ onder zijn gat waard zijn

  Als uw hond bij mij wat komt kwispelen met zijn staart is het enige dat hij zal krijgen een stamp tegen zijn achterste:-) (forum.politics.be)

  Wie de uitdrukking “zwaar of minder zwaar beroep” uitgevonden heeft mogen ze voor mijn part gerust een stamp onder zijn gat geven. (seniorennet.be)

  Maar ze hebben hem toen een sjot onder zijn gat gegeven en buitengezet, waarna Piet Van Roey in zijn plaats kwam. (intervista.be)

  Heel die geschiedenis zou hier bij mij thuis eens moeten gebeuren. Dit “Fieke” zou een stamp tegen haar gat kunnen krijgen, in plaats van een huis vol liefhebbende gezinsleden die de hele dag op de toppen van hun tenen lopen om Sofie toch maar niet tegen de borst te stoten. (thuisforum.be)

  Ik ben wat bang dat ze overdreven lang gaat wegblijven, dus geef haar maar een stamp onder haar kont als ze bij de verkeerde aanklopt :) (libelle.be)

  Voor de laatste praktische zaken heb ik precies toch nog een stamp onder mijn gat nodig.(talesfromthecrib.be)

  … en (erg om t zo te moeten zeggen :oops: ) een serieus stamp tegen haar poep op krijgen zodat ze t nooit meer zal proberen !!!! (hondenvrienden.be)

  2 reactie(s)  |  oudere versies
  Toegevoegd door Georges Grootjans en laatst gewijzigd door Georges Grootjans (10 Aug 2021 22:17)

  👍
  108

  Voeg een nieuwe beschrijving toe aan onze databank!

  Weet ge nog een andere betekenis voor deze term? Als ingelogd gebruiker kunt ge uw eigen beschrijvingen van Vlaamse woorden en uitspraken in onze databank aanvullen. Om fouten te verbeteren klikt ge bij de bovenstaande definities op de "bewerk" link, en om te reageren op een definitie klikt ge op de "reacties" link.

  Log in

  Registreer als nieuwe gebruiker om het Vlaamse Woordenboek op zijn best te kunnen gebruiken. Als ingelogde gebruiker kunt ge bijvoorbeeld nieuwe termen aan ons woordenboek toevoegen, andermans definities verbeteren, en reageren op bestaande definities.

  Uw gebruikersnaam
  Uw geheime paswoord

  Nieuwe versie!
  Er is een nieuwe versie van het Vlaams Woordenboek online. Mocht je problemen ondervinden, gelieve deze te melden op onze GitHub.

  Het Vlaams woordenboek  |  Concept en realisatie door Anthony Liekens

  Creative Commons License

  Het Vlaams Woordenboek by Anthony Liekens is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 4.0 International License.