Registreer als nieuwe gebruiker om het Vlaamse Woordenboek op zijn best te kunnen gebruiken. Als ingelogde gebruiker kunt ge bijvoorbeeld nieuwe termen aan ons woordenboek toevoegen, andermans definities verbeteren, en reageren op bestaande definities.
Wees welgekomen | Willekeurig | Top woorden | Recent
De beschrijving van deze term werd 12 keer aangepast.
Algemeen Nederlands Woordenboek (ANW):
“kotelet
((vooral) in België)
lap vlees met een bot, gesneden van de schouder, rug, lende of hals van bijvoorbeeld een varken, lam of kalf; karbonade.
Als iemand bij de slager koteletten bestelt, bedoelt hij varkenskoteletten. In andere situaties ook wel in toepassing op een dergelijk stuk vlees gesneden uit ander slachtvee of uit wild.”
(vergelijk de betekenis van karbonade in Vlaanderen)
in sommige dialecten: kortelet
“Op basis van stevige koteletten, wat spek, dikke uien en Belgisch bruin bier zet je een maaltijd met karakter op de tafel.” (dagelijksekost.een.be)
Algemeen Nederlands Woordenboek (ANW):
“kotelet
((vooral) in België)
lap vlees met een bot, gesneden van de schouder, rug, lende of hals van bijvoorbeeld een varken, lam of kalf; karbonade.
Als iemand bij de slager koteletten bestelt, bedoelt hij varkenskoteletten. In andere situaties ook wel in toepassing op een dergelijk stuk vlees gesneden uit ander slachtvee of uit wild.”
(vergelijk de betekenis van karbonade in Vlaanderen)
in sommige dialecten: kortelet
“Op basis van stevige koteletten, wat spek, dikke uien en Belgisch bruin bier zet je een maaltijd met karakter op de tafel.” (dagelijksekost.een.be)
Algemeen Nederlands Woordenboek (ANW):
kotelet
((vooral) in België)
lap vlees met een bot, gesneden van de schouder, rug, lende of hals van bijvoorbeeld een varken, lam of kalf; karbonade
Als iemand bij de slager koteletten bestelt, bedoelt hij varkenskoteletten. In andere situaties ook wel in toepassing op een dergelijk stuk vlees gesneden uit ander slachtvee of uit wild.
in sommige dialecten: kortelet
“Op basis van stevige koteletten, wat spek, dikke uien en Belgisch bruin bier zet je een maaltijd met karakter op de tafel.” (dagelijksekost.een.be)
Algemeen Nederlands Woordenboek (ANW):
kotelet
((vooral) in België)
lap vlees met een bot, gesneden van de schouder, rug, lende of hals van bijvoorbeeld een varken, lam of kalf; karbonade
Als iemand bij de slager koteletten bestelt, bedoelt hij varkenskoteletten. In andere situaties ook wel in toepassing op een dergelijk stuk vlees gesneden uit ander slachtvee of uit wild.
in sommige dialecten: kortelet
“Op basis van stevige koteletten, wat spek, dikke uien en Belgisch bruin bier zet je een maaltijd met karakter op de tafel.” (dagelijksekost.een.be)
Algemeen Nederlands Woordenboek (ANW):
kotelet
((vooral) in België)
lap vlees met een bot, gesneden van de schouder, rug, lende of hals van bijvoorbeeld een varken, lam of kalf.
afbeelding
Bron: Rainer Zenz
(CC BY-SA 3.0)
((vooral) in België)
lap vlees met een bot, gesneden van de schouder, rug, lende of hals van bijvoorbeeld een varken, lam of kalf; karbonade
Als iemand bij de slager koteletten bestelt, bedoelt hij varkenskoteletten. In andere situaties ook wel in toepassing op een dergelijk stuk vlees gesneden uit ander slachtvee of uit wild.
in sommige dialecten: kortelet
“Op basis van stevige koteletten, wat spek, dikke uien en Belgisch bruin bier zet je een maaltijd met karakter op de tafel.” (dagelijksekost.een.be)
Algemeen Nederlands Woordenboek (ANW):
kotelet
((vooral) in België)
lap vlees met een bot, gesneden van de schouder, rug, lende of hals van bijvoorbeeld een varken, lam of kalf
in sommige dialecten: kortelet
“Op basis van stevige koteletten, wat spek, dikke uien en Belgisch bruin bier zet je een maaltijd met karakter op de tafel.” (dagelijksekost.een.be)
Algemeen Nederlands Woordenboek (ANW):
kotelet
((vooral) in België)
lap vlees met een bot, gesneden van de schouder, rug, lende of hals van bijvoorbeeld een varken, lam of kalf
in sommige dialecten: kortelet
“Op basis van stevige koteletten, wat spek, dikke uien en Belgisch bruin bier zet je een maaltijd met karakter op de tafel.” (dagelijksekost.een.be)
Algemeen Nederlands Woordenboek (ANW):
kotelet
((vooral) in België)
lap vlees met een bot, gesneden van de schouder, rug, lende of hals van bijvoorbeeld een varken, lam of kalf
“Op basis van stevige koteletten, wat spek, dikke uien en Belgisch bruin bier zet je een maaltijd met karakter op de tafel.” (dagelijksekost.een.be)
Algemeen Nederlands Woordenboek (ANW):
kotelet
((vooral) in België)
lap vlees met een bot, gesneden van de schouder, rug, lende of hals van bijvoorbeeld een varken, lam of kalf
“Op basis van stevige koteletten, wat spek, dikke uien en Belgisch bruin bier zet je een maaltijd met karakter op de tafel.” (dagelijksekost.een.be)
Algemeen Nederlands Woordenboek (ANW):
kotelet
((vooral) in België)
lap vlees met een bot, gesneden van de schouder, rug, lende of hals van bijvoorbeeld een varken, lam of kalf
“Op basis van stevige koteletten, wat spek, dikke uien en Belgisch bruin bier zet je een maaltijd met karakter op de tafel.” (dagelijksekost.een.be)
Algemeen Nederlands Woordenboek (ANW):
kotelet
((vooral) in België)
lap vlees met een bot, gesneden van de schouder, rug, lende of hals van bijvoorbeeld een varken, lam of kalf
“Op basis van stevige koteletten, wat spek, dikke uien en Belgisch bruin bier zet je een maaltijd met karakter op de tafel.”
Algemeen Nederlands Woordenboek (ANW):
kotelet
((vooral) in België)
lap vlees met een bot, gesneden van de schouder, rug, lende of hals van bijvoorbeeld een varken, lam of kalf
;
Nieuwe versie!
Er is een nieuwe versie van het Vlaams Woordenboek online. Mocht je problemen ondervinden, gelieve deze te melden op onze
GitHub.