Vlaams Woordenboek logo

Het Vlaams woordenboek


Index

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Log in

Registreer als nieuwe gebruiker om het Vlaamse Woordenboek op zijn best te kunnen gebruiken. Als ingelogde gebruiker kunt ge bijvoorbeeld nieuwe termen aan ons woordenboek toevoegen, andermans definities verbeteren, en reageren op bestaande definities.

Uw gebruikersnaam
Uw geheime paswoord

  • Log in
  • Wees welgekomen | Willekeurig | Top woorden | Recent

    pierenpap

    De beschrijving van deze term werd 7 keer aangepast.

    Versie 7

    pierenpap
    (zn. v.)

    pap met pieren in; macaronipap
    zie ook pietenpap, pieten

    Pierenpap (of is het pierepap ? :-)
    Voorbereiding: Geen voorbereiding nodig want wordt warm gegeten.
    Bereiding:
    Opmerking: we gebruiken 1L per zakje vanillepudding (normaal gezien 0,75L per zakje) want dat maakt de pudding wat dunner (is ook nodig voor de macaroni). Verder is de bereiding zoals gewone warme vanillepudding.
    14 L melk aan de kook brengen. Halverwege de kooktijd de gebroken macaroni toevoegen.
    Ondertussen de 14 zakjes vanillepudding in koude melk (= een deel van de 14 L) oplossen (handigste is telkens één zakje in een beetje melk oplossen en tijdelijk in een kleine kookpot gieten, dus niet alle zakjes in één keer want anders krijg je het niet goed opgelost) en toevoegen aan de melk als deze kookt (goed roeren, anders …)
    1 kilo suiker op het einde van de kooktijd bijvoegen, het vuur afzetten en de pudding in de kookpot laten. Uitschenken in kommetjes vlak voor het nuttigen (temperatuur is een beetje zoeken, lauw-warm vinden ze ideaal).
    Smakelijk
    Organisatie
    Chiro Keten Lint

    Gans Vlaanderen
    Bewerking door de Bon op 08 Apr 2021 14:54
    0 reactie(s)

    Versie 6

    pierenpap
    (zn. v.)

    pap met pieren in; macaronipap
    zie ook pietenpap, pieten, pap

    Pierenpap (of is het pierepap ? :-)
    Voorbereiding: Geen voorbereiding nodig want wordt warm gegeten.
    Bereiding:
    Opmerking: we gebruiken 1L per zakje vanillepudding (normaal gezien 0,75L per zakje) want dat maakt de pudding wat dunner (is ook nodig voor de macaroni). Verder is de bereiding zoals gewone warme vanillepudding.
    14 L melk aan de kook brengen. Halverwege de kooktijd de gebroken macaroni toevoegen.
    Ondertussen de 14 zakjes vanillepudding in koude melk (= een deel van de 14 L) oplossen (handigste is telkens één zakje in een beetje melk oplossen en tijdelijk in een kleine kookpot gieten, dus niet alle zakjes in één keer want anders krijg je het niet goed opgelost) en toevoegen aan de melk als deze kookt (goed roeren, anders …)
    1 kilo suiker op het einde van de kooktijd bijvoegen, het vuur afzetten en de pudding in de kookpot laten. Uitschenken in kommetjes vlak voor het nuttigen (temperatuur is een beetje zoeken, lauw-warm vinden ze ideaal).
    Smakelijk
    Organisatie
    Chiro Keten Lint

    Gans Vlaanderen
    Bewerking door fansy op 03 Mar 2016 01:24
    0 reactie(s)

    Versie 5

    pierenpap
    (zn. v.)

    pap met pieren in; macaronipap
    zie ook pietenpap, pieten

    Pierenpap (of is het pierepap ? :-)
    Voorbereiding: Geen voorbereiding nodig want wordt warm gegeten.
    Bereiding:
    Opmerking: we gebruiken 1L per zakje vanillepudding (normaal gezien 0,75L per zakje) want dat maakt de pudding wat dunner (is ook nodig voor de macaroni). Verder is de bereiding zoals gewone warme vanillepudding.
    14 L melk aan de kook brengen. Halverwege de kooktijd de gebroken macaroni toevoegen.
    Ondertussen de 14 zakjes vanillepudding in koude melk (= een deel van de 14 L) oplossen (handigste is telkens één zakje in een beetje melk oplossen en tijdelijk in een kleine kookpot gieten, dus niet alle zakjes in één keer want anders krijg je het niet goed opgelost) en toevoegen aan de melk als deze kookt (goed roeren, anders …)
    1 kilo suiker op het einde van de kooktijd bijvoegen, het vuur afzetten en de pudding in de kookpot laten. Uitschenken in kommetjes vlak voor het nuttigen (temperatuur is een beetje zoeken, lauw-warm vinden ze ideaal).
    Smakelijk
    Organisatie
    Chiro Keten Lint

    Gans Vlaanderen
    Bewerking door fansy op 01 Mar 2016 22:10
    0 reactie(s)

    Versie 4

    pierenpap
    (zn. v.)

    pap met pieren in; macaronipap
    zie ook pietenpap, pieten

    Pierenpap (of is het pierepap ? :-)
    Voorbereiding: Geen voorbereiding nodig want wordt warm gegeten.
    Bereiding:
    Opmerking: we gebruiken 1Lperzakje vanillepudding (normaal gezien 0,75L per zakje) want dat maakt de puddingwat dunner (is ook nodig voor de macaroni). Verder is de bereiding zoals gewone warme vanillepudding.
    14 L melk aan de kook brengen.Halverwege de kooktijdde gebroken macaroni toevoegen
    Ondertussen de 14 zakjes vanillepudding in koude melk (= een deel van de 14 L) oplossen(handigste is telkens één zakje in een beetje melk oplossen en tijdelijk in een kleinde kookpot gieten, dus niet alle zakjes in één keer want anders krijg je het niet goed opgelost) en toevoegen aan de melk als deze kookt (goed roeren, anders …)
    1 kilo suiker op het einde van de kooktijd bijvoegen, het vuur afzetten en de pudding in de kookpot laten. Uitschenken in kommetjes vlak voor het nuttigen (temperatuur is een beetje zoeken, lauw-warm vinden ze ideaal).
    Smakelijk
    Organisatie
    Chiro Keten Lint

    Gans Vlaanderen
    Bewerking door Marcus op 01 Mar 2016 21:21
    0 reactie(s)

    Versie 3

    pierenpap
    (zn. v.)

    pap met pieren in; macaronipap
    zie ook pietenpap, pieren

    Pierenpap (of is het pierepap ? :-)
    Voorbereiding: Geen voorbereiding nodig want wordt warm gegeten.
    Bereiding:
    Opmerking: we gebruiken 1Lperzakje vanillepudding (normaal gezien 0,75L per zakje) want dat maakt de puddingwat dunner (is ook nodig voor de macaroni). Verder is de bereiding zoals gewone warme vanillepudding.
    14 L melk aan de kook brengen.Halverwege de kooktijdde gebroken macaroni toevoegen
    Ondertussen de 14 zakjes vanillepudding in koude melk (= een deel van de 14 L) oplossen(handigste is telkens één zakje in een beetje melk oplossen en tijdelijk in een kleinde kookpot gieten, dus niet alle zakjes in één keer want anders krijg je het niet goed opgelost) en toevoegen aan de melk als deze kookt (goed roeren, anders …)
    1 kilo suiker op het einde van de kooktijd bijvoegen, het vuur afzetten en de pudding in de kookpot laten. Uitschenken in kommetjes vlak voor het nuttigen (temperatuur is een beetje zoeken, lauw-warm vinden ze ideaal).
    Smakelijk
    Organisatie
    Chiro Keten Lint

    Gans Vlaanderen
    Bewerking door Marcus op 01 Mar 2016 21:19
    0 reactie(s)

    Versie 2

    pierenpap
    (zn. v.)

    pap met pieren in; macaronipap
    zie ook pietenpap

    Pierenpap (of is het pierepap ? :-)
    Voorbereiding: Geen voorbereiding nodig want wordt warm gegeten.
    Bereiding:
    Opmerking: we gebruiken 1Lperzakje vanillepudding (normaal gezien 0,75L per zakje) want dat maakt de puddingwat dunner (is ook nodig voor de macaroni). Verder is de bereiding zoals gewone warme vanillepudding.
    14 L melk aan de kook brengen.Halverwege de kooktijdde gebroken macaroni toevoegen
    Ondertussen de 14 zakjes vanillepudding in koude melk (= een deel van de 14 L) oplossen(handigste is telkens één zakje in een beetje melk oplossen en tijdelijk in een kleinde kookpot gieten, dus niet alle zakjes in één keer want anders krijg je het niet goed opgelost) en toevoegen aan de melk als deze kookt (goed roeren, anders …)
    1 kilo suiker op het einde van de kooktijd bijvoegen, het vuur afzetten en de pudding in de kookpot laten. Uitschenken in kommetjes vlak voor het nuttigen (temperatuur is een beetje zoeken, lauw-warm vinden ze ideaal).
    Smakelijk
    Organisatie
    Chiro Keten Lint

    Gans Vlaanderen
    Bewerking door Marcus op 01 Mar 2016 21:19
    0 reactie(s)

    Versie 1

    pierenpap
    (zn. v.)

    pap met pieren in; macaronipap

    Pierenpap (of is het pierepap ? :-)
    Voorbereiding: Geen voorbereiding nodig want wordt warm gegeten.
    Bereiding:
    Opmerking: we gebruiken 1Lperzakje vanillepudding (normaal gezien 0,75L per zakje) want dat maakt de puddingwat dunner (is ook nodig voor de macaroni). Verder is de bereiding zoals gewone warme vanillepudding.
    14 L melk aan de kook brengen.Halverwege de kooktijdde gebroken macaroni toevoegen
    Ondertussen de 14 zakjes vanillepudding in koude melk (= een deel van de 14 L) oplossen(handigste is telkens één zakje in een beetje melk oplossen en tijdelijk in een kleinde kookpot gieten, dus niet alle zakjes in één keer want anders krijg je het niet goed opgelost) en toevoegen aan de melk als deze kookt (goed roeren, anders …)
    1 kilo suiker op het einde van de kooktijd bijvoegen, het vuur afzetten en de pudding in de kookpot laten. Uitschenken in kommetjes vlak voor het nuttigen (temperatuur is een beetje zoeken, lauw-warm vinden ze ideaal).
    Smakelijk
    Organisatie
    Chiro Keten Lint

    Gans Vlaanderen
    Bewerking door Georges Grootjans op 01 Mar 2016 19:42
    0 reactie(s)

    Nieuwe versie!
    Er is een nieuwe versie van het Vlaams Woordenboek online. Mocht je problemen ondervinden, gelieve deze te melden op onze GitHub.

    Het Vlaams woordenboek  |  Concept en realisatie door Anthony Liekens

    Creative Commons License

    Het Vlaams Woordenboek by Anthony Liekens is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 4.0 International License.