Vlaams Woordenboek logo

Het Vlaams woordenboek


Index

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Log in

Registreer als nieuwe gebruiker om het Vlaamse Woordenboek op zijn best te kunnen gebruiken. Als ingelogde gebruiker kunt ge bijvoorbeeld nieuwe termen aan ons woordenboek toevoegen, andermans definities verbeteren, en reageren op bestaande definities.

Uw gebruikersnaam
Uw geheime paswoord

  • Log in
  • Wees welgekomen | Willekeurig | Top woorden | Recent

    stoofkrabben

    De beschrijving van deze term werd 7 keer aangepast.

    Versie 7

    stoofkrabben
    (zn. mv.)

    Stoofvlees, stoverij, gemaakt van rundsvlees, uien en dikwijls met donker bier. Wordt afgewerkt met allerhande, azijn, mosterd, bruine suiker. (seniorennet.be)

    Mechelse uitdrukking.
    Antwerpen: stoofleurre

    zie varianten in verschillende regio’s bij stoofkarbonade

    klik op de afbeelding
    Stoofvlees

    demorgen.be: Hoe noemen ze dan een samenleving waarin iemand verplicht wordt zijn schoenen en sokken uit te trekken en zich te laten fouilleren, met als enige aanleiding dat hij twee kilo stoofkrabben en twee donkere Leffes bij zich heeft?

    mechelenblogt.be: Ik kan alleen maar adviseren “stoofkrabben” te maken met Gouden Carolus. Het beste dat er is, de wat zoetige smaak van het bier trekt in het vlees dat je liefst een halve dag minstens laat sudderen of gewoon trekken en dan smullen maar.

    Regio Mechelen
    Bewerking door fansy op 15 Jun 2018 01:14
    0 reactie(s)

    Versie 6

    stoofkrabben
    (zn. mv.)

    Stoofvlees, stoverij, gemaakt van rundvlees, uien en dikwijls met donker bier. Wordt afgewerkt met allerhande, azijn, mosterd, bruine suiker. (seniorennet.be)

    Mechelse uitdrukking.
    Antwerpen: stoofleurre

    zie varianten in verschillende regio’s bij stoofkarbonade

    klik op de afbeelding
    Stoofvlees

    demorgen.be: Hoe noemen ze dan een samenleving waarin iemand verplicht wordt zijn schoenen en sokken uit te trekken en zich te laten fouilleren, met als enige aanleiding dat hij twee kilo stoofkrabben en twee donkere Leffes bij zich heeft?

    mechelenblogt.be: Ik kan alleen maar adviseren “stoofkrabben” te maken met Gouden Carolus. Het beste dat er is, de wat zoetige smaak van het bier trekt in het vlees dat je liefst een halve dag minstens laat sudderen of gewoon trekken en dan smullen maar.

    Regio Mechelen
    Bewerking door de Bon op 14 Jun 2018 19:46
    0 reactie(s)

    Versie 5

    stoofkrabben
    (zn. mv.)

    Stoofvlees, stoverij, gemaakt van rundvlees, uien en dikwijls met donker bier. Wordt afgewerkt met allerhande, azijn, mosterd, bruine suiker. (seniorennet.be)

    Mechelse uitdrukking.
    Antwerpen: stoofleurre

    klik op de afbeelding
    Stoofvlees

    demorgen.be: Hoe noemen ze dan een samenleving waarin iemand verplicht wordt zijn schoenen en sokken uit te trekken en zich te laten fouilleren, met als enige aanleiding dat hij twee kilo stoofkrabben en twee donkere Leffes bij zich heeft?

    mechelenblogt.be: Ik kan alleen maar adviseren “stoofkrabben” te maken met Gouden Carolus. Het beste dat er is, de wat zoetige smaak van het bier trekt in het vlees dat je liefst een halve dag minstens laat sudderen of gewoon trekken en dan smullen maar.

    Regio Mechelen
    Bewerking door de Bon op 28 Feb 2017 11:31
    0 reactie(s)

    Versie 4

    stoofkrabben
    (zn. mv.)

    Stoofvlees, stoverij, gemaakt van rundvlees, uien en dikwijls met donker bier. Wordt afgewerkt met allerhande, azijn, mosterd, bruine suiker. Een klassieker! (seniorennet.be)

    Mechelse uitdrukking.
    Antwerpen: stoofleurre

    klik op de afbeelding
    Stoofvlees

    demorgen.be: Hoe noemen ze dan een samenleving waarin iemand verplicht wordt zijn schoenen en sokken uit te trekken en zich te laten fouilleren, met als enige aanleiding dat hij twee kilo stoofkrabben en twee donkere Leffes bij zich heeft?

    mechelenblogt.be: Ik kan alleen maar adviseren “stoofkrabben” te maken met Gouden Carolus. Het beste dat er is, de wat zoetige smaak van het bier trekt in het vlees dat je liefst een halve dag minstens laat sudderen of gewoon trekken en dan smullen maar.

    Regio Mechelen
    Bewerking door fansy op 28 Feb 2017 00:40
    0 reactie(s)

    Versie 3

    stoofkrabben
    (zn. mv.)

    Stoofvlees, stoverij, gemaakt van rundvlees, uien en dikwijls met donker bier. Wordt afgewerkt met allerhande, azijn, mosterd, bruine suiker. Een klassieker! (http://blogs.seniorennet.be/keukenverhalen/archief.php?startdatum=1121637600&stopdatum=1122242400)

    Mechelse uitdrukking.
    Antwerpen: stoofleurre

    klik op de afbeelding
    Stoofvlees

    demorgen.be: Hoe noemen ze dan een samenleving waarin iemand verplicht wordt zijn schoenen en sokken uit te trekken en zich te laten fouilleren, met als enige aanleiding dat hij twee kilo stoofkrabben en twee donkere Leffes bij zich heeft?

    mechelenblogt.be: Ik kan alleen maar adviseren “stoofkrabben” te maken met Gouden Carolus. Het beste dat er is, de wat zoetige smaak van het bier trekt in het vlees dat je liefst een halve dag minstens laat sudderen of gewoon trekken en dan smullen maar.

    Regio Mechelen
    Bewerking door fansy op 28 Feb 2017 00:30
    0 reactie(s)

    Versie 2

    stoofkrabben
    (zn. mv.)

    Stoofkrabben: Mechelse uitdrukking. In Antwerpen spreken ze van “stoofleurre” ! Stoofvlees, stoverij, gemaakt van rundvlees, uien en dikwijls met donker bier. Wordt afgewerkt met allerhande, azijn, mosterd, bruine suiker. Een klassieker (http://blogs.seniorennet.be/keukenverhalen/archief.php?startdatum=1121637600&stopdatum=1122242400)

    demorgen.be: Hoe noemen ze dan een samenleving waarin iemand verplicht wordt zijn schoenen en sokken uit te trekken en zich te laten fouilleren, met als enige aanleiding dat hij twee kilo stoofkrabben en twee donkere Leffes bij zich heeft?

    mechelenblogt.be: Ik kan alleen maar adviseren “stoofkrabben” te maken met Gouden Carolus. Het beste dat er is, de wat zoetige smaak van het bier trekt in het vlees dat je liefst een halve dag minstens laat sudderen of gewoon trekken en dan smullen maar.

    Regio Mechelen
    Bewerking door fansy op 14 Dec 2015 23:01
    0 reactie(s)

    Versie 1

    stoofkrabben
    (zn. mv.)

    Stoofkrabben : Mechelse uitdrukking. In Antwerpen spreken ze van “stoofleurre” ! Stoofvlees, stoverij, gemaakt van rundvlees, uien en dikwijls met donker bier. Wordt afgewerkt met allerhande , azijn, mosterd, bruine suiker. Een klassieker (http://blogs.seniorennet.be/keukenverhalen/archief.php?startdatum=1121637600&stopdatum=1122242400)

    demorgen.be: Hoe noemen ze dan een samenleving waarin iemand verplicht wordt zijn schoenen en sokken uit te trekken en zich te laten fouilleren, met als enige aanleiding dat hij twee kilo stoofkrabben en twee donkere Leffes bij zich heeft?

    mechelenblogt.be: Ik kan alleen maar adviseren “stoofkrabben” te maken met Gouden Carolus. Het beste dat er is, de wat zoetige smaak van het bier trekt in het vlees dat je liefst een halve dag minstens laat sudderen of gewoon trekken en dan smullen maar.

    Regio Mechelen
    Bewerking door Georges Grootjans op 14 Dec 2015 08:16
    0 reactie(s)

    Nieuwe versie!
    Er is een nieuwe versie van het Vlaams Woordenboek online. Mocht je problemen ondervinden, gelieve deze te melden op onze GitHub.

    Het Vlaams woordenboek  |  Concept en realisatie door Anthony Liekens

    Creative Commons License

    Het Vlaams Woordenboek by Anthony Liekens is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 4.0 International License.