Vlaams Woordenboek logo

Het Vlaams woordenboek


Index

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Log in

Registreer als nieuwe gebruiker om het Vlaamse Woordenboek op zijn best te kunnen gebruiken. Als ingelogde gebruiker kunt ge bijvoorbeeld nieuwe termen aan ons woordenboek toevoegen, andermans definities verbeteren, en reageren op bestaande definities.

Uw gebruikersnaam
Uw geheime paswoord

 • Log in
 • Wees welgekomen | Willekeurig | Top woorden | Recent

  belastingsgewijs

  De beschrijving van deze term werd 2 keer aangepast.

  Versie 2

  belastingsgewijs
  (bijwoord )

  qua belasting, belastingtechnisch
  ook gespeld als belastinggewijs (zie reacties)

  Wat het belastingsgewijs ongewoon maakt, is de bedrijfsvoorheffing op de uitkering die dat leger aan tijdelijk werklozen kreeg, het voorschot op je jaarlijkse belastingen. (VRTNWS)

  U dacht dat u het in Nederland slecht had, belastingsgwijs? Duitsland scherpt de regels aan: vanaf nu betaalt iedereen kijk- en luistergeld. Ook doven, blinden en zwaar dementerende mensen. (kimbols.be)

  Gans Vlaanderen
  Bewerking door koarebleumke op 27 Apr 2021 21:57
  6 reactie(s)

  Versie 1

  belastinggewijs
  (bijwoord )

  qua belasting, belastingtechnisch

  Wat het belastinggewijs ongewoon maakt, is de bedrijfsvoorheffing op de uitkering die dat leger aan tijdelijk werklozen kreeg, het voorschot op je jaarlijkse belastingen. (VRTNWS)

  U dacht dat u het in Nederland slecht had, belastinggewijs? Duitsland scherpt de regels aan: vanaf nu betaalt iedereen kijk- en luistergeld. Ook doven, blinden en zwaar dementerende mensen. (kimbols.be)

  Gans Vlaanderen
  Bewerking door koarebleumke op 26 Apr 2021 21:49
  6 reactie(s)

  Kies je favoriete woord
  Voor de week van het Nederlands zoeken we jullie favoriete woorden uit het Vlaams Woordenboek. Vul onze enquĂȘte hier in.

  Het Vlaams woordenboek  |  Concept en realisatie door Anthony Liekens

  Creative Commons License

  Het Vlaams Woordenboek by Anthony Liekens is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 4.0 International License.