Vlaams Woordenboek logo

Het Vlaams woordenboek


Index

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Log in

Registreer als nieuwe gebruiker om het Vlaamse Woordenboek op zijn best te kunnen gebruiken. Als ingelogde gebruiker kunt ge bijvoorbeeld nieuwe termen aan ons woordenboek toevoegen, andermans definities verbeteren, en reageren op bestaande definities.

Uw gebruikersnaam
Uw geheime paswoord

  • Log in
  • Wees welgekomen | Willekeurig | Top woorden | Recent

    tutjespap

    De beschrijving van deze term werd 10 keer aangepast.

    Versie 10

    tutjespap
    (de ~ (v.), geen mv.)

    aardappelpuree met botermelk (nogal slap van consistentie) met lichtgekookte eieren

    De puree werd op een bord geschept en in het midden een kuiltje gemaakt en daarin het ei gezet.

    In ’t Westvlaams: kadul (Zie “Westvlaamsch Idioticon”-1892 van E.H. L.-L. De Bo en “Kortrijks Woordenboek”-1999 van Dr. Frans Debrandere) recept met toevoeging van gebruinde boter.

    In ’t Zuidoost-westvlaams (o.a. Waregems): stampies (Zie “Kortrijks Woordenboek”-1999 van Dr Frans Debrandere).

    In ’t “Meetjeslands”: Totjespap (Zie “Kortrijks Woordenboek”-1999 van Dr Frans Debrandere)

    Zie ook: stampie, taatjespap, tootjespap, taantjespap, kadul

    Als ons mémé tutjespap maakte, dan was dit om uw vingers van af te likken.

    Tutjespap met gepocheerd ei en grijze garnalen, een klassieker uit grootmoeders tijd, staat nu nog op de menukaarten.

    Regio Vlaamse Ardennen
    Bewerking door de Bon op 14 Sep 2019 16:22
    4 reactie(s)

    Versie 9

    tutjespap
    (de ~ (v.), geen mv.)

    aardappelpuree met botermelk (nogal slap van consistentie) met lichtgekookte eieren

    De puree werd op een bord geschept en in het midden een kuiltje gemaakt en daarin het ei gezet.

    In ’t Westvlaams: kadul (Zie “Westvlaamsch Idioticon”-1892 van E.H. L.-L. De Bo en “Kortrijks Woordenboek”-1999 van Dr. Frans Debrandere) recept met toevoeging van gebruinde boter.

    In ’t Zuidoost-westvlaams (o.a. Waregems): stampies (Zie “Kortrijks Woordenboek”-1999 van Dr Frans Debrandere).

    In ’t “Meetjeslands”: Totjespap (Zie “Kortrijks Woordenboek”-1999 van Dr Frans Debrandere)

    Zie ook: stampie, taatjespap, tootjespap, taantjespap

    Als ons mémé tutjespap maakte, dan was dit om uw vingers van af te likken.

    Tutjespap met gepocheerd ei en grijze garnalen, een klassieker uit grootmoeders tijd, staat nu nog op de menukaarten.

    Regio Vlaamse Ardennen
    Bewerking door de Bon op 03 Mar 2018 00:47
    4 reactie(s)

    Versie 8

    tutjespap
    (de ~ (v.), geen mv.)

    aardappelpuree met botermelk (nogal slap van consistentie) met lichtgekookte eieren

    De puree werd op een bord geschept en in het midden een kuiltje gemaakt en daarin het ei gezet.

    Zie ook: kerremelksmoes, kadul, stampie, taatjespap, tootjespap, taantjespap

    In ’t Westvlaams: kadul (Zie “Westvlaamsch Idioticon”-1892 van E.H. L.-L. De Bo en “Kortrijks Woordenboek”-1999 van Dr Frans Debrandere) recept met toevoeging van gebruinde boter.

    In ’t Zuidoost-westvlaams (o.a. Waregems): stampies (Zie “Kortrijks Woordenboek”-1999 van Dr Frans Debrandere).

    In ’t “Meetjeslands”: Totjespap (Zie “Kortrijks Woordenboek”-1999 van Dr Frans Debrandere)

    Zie ook: stampie, taatjespap, tootjespap, taantjespap

    Als ons mémé tutjespap maakte, dan was dit om uw vingers van af te likken.

    Tutjespap met gepocheerd ei en grijze garnalen, een klassieker uit grootmoeders tijd, staat nu nog op de menukaarten.

    Regio Vlaamse Ardennen
    Bewerking door de Bon op 03 Mar 2018 00:46
    4 reactie(s)

    Versie 7

    tutjespap
    (de ~ (v.), geen mv.)

    aardappelpuree met botermelk (nogal slap van consistentie) met lichtgekookte eieren

    De puree werd op een bord geschept en in het midden een kuiltje gemaakt en daarin het ei gezet.

    Zie ook: kerremelksmoes, kadul, stampie, taatjespap, tootjespap, taantjespap

    In ’t Westvlaams: kadul (Zie “Westvlaamsch Idioticon”-1892 van E.H. L.-L. De Bo en “Kortrijks Woordenboek”-1999 van Dr Frans Debrandere) recept met toevoeging van gebruinde boter.

    In ’t Zuidoost-westvlaams (o.a. Waregems): stampies (Zie “Kortrijks Woordenboek”-1999 van Dr Frans Debrandere).

    In ’t “Meetjeslands”: Totjespap (Zie “Kortrijks Woordenboek”-1999 van Dr Frans Debrandere)

    Als ons mémé tutjespap maakte, dan was dit om uw vingers van af te likken.

    Tutjespap met gepocheerd ei en grijze garnalen, een klassieker uit grootmoeders tijd, staat nu nog op de menukaarten.

    Regio Vlaamse Ardennen
    Bewerking door de Bon op 11 Jul 2015 16:06
    4 reactie(s)

    Versie 6

    tutjespap
    (de ~ (v.), geen mv.)

    aardappelpuree met botermelk (nogal slap van consistentie) met lichtgekookte eieren

    De puree werd op een bord geschept en in het midden een kuiltje gemaakt en daarin het ei gezet.

    Zie ook: kerremelksmoes, kadul, stampie, taatjespap, tootjespap

    In ’t Westvlaams: kadul (Zie “Westvlaamsch Idioticon”-1892 van E.H. L.-L. De Bo en “Kortrijks Woordenboek”-1999 van Dr Frans Debrandere) recept met toevoeging van gebruinde boter.

    In ’t Zuidoost-westvlaams (o.a. Waregems): stampies (Zie “Kortrijks Woordenboek”-1999 van Dr Frans Debrandere).

    In ’t “Meetjeslands”: Totjespap (Zie “Kortrijks Woordenboek”-1999 van Dr Frans Debrandere)
    (verklaring toegevoegd door Bob Westfluut op 14 mrt 2011)

    Als ons mémé tutjespap maakte, dan was dit om uw vingers van af te likken.

    Tutjespap met gepocheerd ei en grijze garnalen, een klassieker uit grootmoeders tijd, staat nu nog op de menukaarten.

    Regio Vlaamse Ardennen
    Bewerking door fansy op 05 Jun 2013 11:30
    4 reactie(s)

    Versie 5

    tutjespap
    (de ~ (v.), geen mv.)

    aardappelpuree met botermelk (nogal slap van consistentie) met lichtgekookte eieren

    Op een bord werd de puree geschept en in het midden een kuiltje gemaakt en daarin het ei gezet.

    Zie ook: kerremelksmoes

    Als ons mémé tutjespap maakte, dan was dit om uw vingers van af te likken.

    Regio Vlaamse Ardennen
    Bewerking door fansy op 08 May 2012 12:53
    4 reactie(s)

    Versie 4

    tutjespap
    (de ~ (v.), geen mv.)

    aardappelpuree met botermelk (nogal slap van consistentie) met lichtgekookte eieren

    Op een bord werd de puree geschept en in het midden een kuiltje gemaakt en daarin het ei gezet.

    Als ons mémé tutjespap maakte, dan was dit om uw vingers van af te likken.

    Regio Vlaamse Ardennen
    Bewerking door de Bon op 06 Jan 2012 20:13
    4 reactie(s)

    Versie 3

    tutjespap
    (de ~ (v.), geen mv.)

    aardappelpuree met botermelk (nogal slap van consistentie) met lichtgekookte eieren

    Op een bord werd de puree geschept en in het midden een kuiltje gemaakt en daarin het ei gezet.

    Als ons mémé tutjespap maakte, dan was dit om uw vingers van af te likken.

    Regio Vlaamse Ardennen
    Bewerking door fansy op 28 Nov 2011 06:11
    4 reactie(s)

    Versie 2

    tutjespap
    (de ~ (v.), geen mv.)

    aardappelpuree met botermelk (nogal slap van consistentie) met lichtgekookte eieren

    Op een bord werd de puree geschept en in het midden een kuiltje gemaakt en daarin het ei gezet.

    Als ons mémé tutjespap maakte, dan was dit om je vingers van af te likken.

    Regio Vlaamse Ardennen
    Bewerking door Grytolle op 12 Feb 2008 15:09
    4 reactie(s)

    Versie 1

    tutjespap
    (de)

    aardappelpuree met botermelk (nogal slap van consistentie) met lichtgekookte eieren.
    op een bord werd de puree geschept en in het midden een kuiltje gemaakt en daarin het ei gezet.

    Als ons mémé tutjespap maakte, dan was dit om je vingers van af te likken.

    Regio Vlaamse Ardennen
    Bewerking door claire op 12 Feb 2008 15:08
    4 reactie(s)

    Nieuwe versie!
    Er is een nieuwe versie van het Vlaams Woordenboek online. Mocht je problemen ondervinden, gelieve deze te melden op onze GitHub.

    Het Vlaams woordenboek  |  Concept en realisatie door Anthony Liekens

    Creative Commons License

    Het Vlaams Woordenboek by Anthony Liekens is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 4.0 International License.