Vlaams Woordenboek logo

Het Vlaams woordenboek


Index

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Log in

Registreer als nieuwe gebruiker om het Vlaamse Woordenboek op zijn best te kunnen gebruiken. Als ingelogde gebruiker kunt ge bijvoorbeeld nieuwe termen aan ons woordenboek toevoegen, andermans definities verbeteren, en reageren op bestaande definities.

Uw gebruikersnaam
Uw geheime paswoord

  • Log in
  • Wees welgekomen | Willekeurig | Top woorden | Recent

    melksaus

    De beschrijving van deze term werd 4 keer aangepast.

    Versie 4

    melksaus
    (de ~ (v.), ~zen)

    bechamelsaus

    Van Dale 2014 online: melk met bindmiddel

    Melksaus maakt ge met een roux ipv met patattenbloem of ander bindmiddel

    Melksaus op basis van een roux en room is om duimen en vingers af te lekken (duimen en vingers aflekken).

    Als ik moussaka maak, giet ik er altijd heel veel melksaus tussen.

    Provincie Antwerpen
    Bewerking door de Bon op 03 Aug 2018 18:20
    0 reactie(s)

    Versie 3

    melksaus
    (de ~ (v.), ~zen)

    bechamelsaus

    VD2014 online: melk met bindmiddel

    Melksaus maakt ge met een roux ipv met patattenbloem of ander bindmiddel

    Melksaus op basis van een roux en room is om duimen en vingers af te lekken (duimen en vingers aflekken).

    Als ik moussaka maak, giet ik er altijd heel veel melksaus tussen.

    Provincie Antwerpen
    Bewerking door fansy op 11 Nov 2014 03:23
    0 reactie(s)

    Versie 2

    melksaus
    (de ~ (v.), ~zen)

    bechamelsaus

    VD2014 online: melk met bindmiddel

    Melksaus maakt ge met een roux ipv met patattenbloem of ander bindmiddel

    Melksaus op basis van een roux en room is om duimen en vingers af te lekken (duimen en vingers aflekken).

    Als ik moussaka maak, giet ik er altijd heel veel melksaus tussen.

    Provincie Antwerpen
    Bewerking door fansy op 09 Nov 2014 20:24
    0 reactie(s)

    Versie 1

    melksaus
    (de ~ (v.), ~zen)

    bechamelsaus

    VD2014 online: melk met bindmiddel

    Melksaus maakt ge met een roux ipv met patattenbloem of ander bindmiddel

    Melksaus op basis van een roux en room is om duimen en vingers af te lekken (duimen en vingers aflekken).

    Provincie Antwerpen
    Bewerking door fansy op 09 Nov 2014 20:22
    0 reactie(s)

    Nieuwe versie!
    Er is een nieuwe versie van het Vlaams Woordenboek online. Mocht je problemen ondervinden, gelieve deze te melden op onze GitHub.

    Het Vlaams woordenboek  |  Concept en realisatie door Anthony Liekens

    Creative Commons License

    Het Vlaams Woordenboek by Anthony Liekens is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 4.0 International License.