Vlaams Woordenboek logo

Het Vlaams woordenboek


Index

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Log in

Registreer als nieuwe gebruiker om het Vlaamse Woordenboek op zijn best te kunnen gebruiken. Als ingelogde gebruiker kunt ge bijvoorbeeld nieuwe termen aan ons woordenboek toevoegen, andermans definities verbeteren, en reageren op bestaande definities.

Uw gebruikersnaam
Uw geheime paswoord

  • Log in
  • Wees welgekomen | Willekeurig | Top woorden | Recent

    kermenei

    De beschrijving van deze term werd 5 keer aangepast.

    Versie 5

    kermenei
    (de ~ (v.), ~s)

    varkenskarbonade: plat stuk varkensvlees met bot, gesneden van de schouder of de rug, maar met meer vet dan bij een kotelet

    stoofkarbonade

    Een goei gebakken kermenei met mosterd is lekker.

    ’En karmenei in de pan leggen. (Cornelissen-Vervliet (1899))

    Mijn moeder deed altijd veel ajuin in de kermenei.

    Regio Antwerpse Kempen
    Bewerking door de Bon op 09 Oct 2018 01:35
    0 reactie(s)

    Versie 4

    kermenei
    (de ~ (v.), ~s)

    varkenskarbonade: plat stuk varkensvlees met bot, gesneden van de schouder of de rug, maar met meer vet dan bij een kotelet

    stoofkarbonade

    Een goei gebakken kermenei met mosterd is lekker.

    ’En karmenei in de pan leggen. (Cornelissen-Vervl.)

    Mijn moeder deed altijd veel ajuin in de kermenei.

    Regio Antwerpse Kempen
    Bewerking door Marcus op 08 Oct 2018 17:35
    0 reactie(s)

    Versie 3

    kermenei
    (de ~ (v.), ~s)

    varkenskarbonade: plat stuk varkensvlees met bot, gesneden van de schouder of de rug, maar met meer vet dan bij een kotelet

    stoofvlees

    Een goei gebakken kermenij met mosterd is lekker.

    ’En karmenei in de pan leggen. (Cornelissen-Vervl.)

    Regio Antwerpse Kempen
    Bewerking door Marcus op 08 Oct 2018 17:33
    0 reactie(s)

    Versie 2

    kermenei
    (de ~ (v.), ~s)

    varkenskarbonade: plat stuk varkensvlees met bot, gesneden van de schouder of de rug, maar met meer vet dan bij een kotelet

    Een goei gebakken kermenij met mosterd is lekker.

    ’En karmenei in de pan leggen. (Cornelissen-Vervl.)

    Regio Antwerpse Kempen
    Bewerking door de Bon op 24 Oct 2012 18:40
    0 reactie(s)

    Versie 1

    kermenij
    (de~, (v.), ~s)

    varkenskarbonade: plat stuk varkensvlees met bot, gesneden van de schouder of de rug, maar met meer vet dan bij een kotelet

    Een goei gebakken kermenij met mosterd is lekker.

    Regio Antwerpse Kempen
    Bewerking door fansy op 17 May 2012 02:36
    0 reactie(s)

    Nieuwe versie!
    Er is een nieuwe versie van het Vlaams Woordenboek online. Mocht je problemen ondervinden, gelieve deze te melden op onze GitHub.

    Het Vlaams woordenboek  |  Concept en realisatie door Anthony Liekens

    Creative Commons License

    Het Vlaams Woordenboek by Anthony Liekens is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 4.0 International License.