Vlaams Woordenboek logo

Het Vlaams woordenboek


Index

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Log in

Registreer als nieuwe gebruiker om het Vlaamse Woordenboek op zijn best te kunnen gebruiken. Als ingelogde gebruiker kunt ge bijvoorbeeld nieuwe termen aan ons woordenboek toevoegen, andermans definities verbeteren, en reageren op bestaande definities.

Uw gebruikersnaam
Uw geheime paswoord

  • Log in
  • Wees welgekomen | Willekeurig | Top woorden | Recent

    gebraad

    De beschrijving van deze term werd 3 keer aangepast.

    Versie 3

    gebraad
    (zn. o.)

    Algemeen Nederlands Woordenboek:
    1. (vooral) in België: gebraden vleesgerechten (geen meervoud)
    2. (vooral) in België: gebraden vlees als stof (bv. gebraad van duif) (geen meervoud)
    3. (vooral) in België: stuk gebraden vlees, bijvoorbeeld een rollade (meervoud: gebraden)

    zie ook hespengebraad

    Onze specialiteit is Ardeens gebraad. Dit licht gerookte en gepekelde varkensvlees is al meer dan 30 jaar onze topper. (vleeshandelvens.be)

    Een klassiek stuk varkensgebraad wordt altijd gesmaakt, zeker als er een smakelijke saus met sjalot, rozemarijn en blond bier bij geserveerd wordt. (dagelijksekost.een.be)

    Gebraad van eendenfilet met droge abrikozen recept (solo.be)

    Gans Vlaanderen
    Bewerking door Georges Grootjans op 22 Aug 2020 11:39
    0 reactie(s)

    Versie 2

    gebraad
    (zn. o.; geeen mv.)

    Algemeen Nederlands Woordenboek:
    1. (vooral) in België: gebraden vleesgerechten
    2. (vooral) in België: gebraden vlees als stof (bv. gebraad van duif)
    3. (vooral) in België: stuk gebraden vlees, bijvoorbeeld een rollade

    zie ook hespengebraad

    Onze specialiteit is Ardeens gebraad. Dit licht gerookte en gepekelde varkensvlees is al meer dan 30 jaar onze topper. (vleeshandelvens.be)

    Een klassiek stuk varkensgebraad wordt altijd gesmaakt, zeker als er een smakelijke saus met sjalot, rozemarijn en blond bier bij geserveerd wordt. (dagelijksekost.een.be)

    Gebraad van eendenfilet met droge abrikozen recept (solo.be)

    Gans Vlaanderen
    Bewerking door Georges Grootjans op 22 Aug 2020 10:54
    0 reactie(s)

    Versie 1

    gebraad
    (zn. o.; geeen mv.)

    ALgemeen Nederlands Woordenboek:
    1. (vooral) in België: gebraden vleesgerechten
    2. (vooral) in België: gebraden vlees als stof (bv. gebraad van duif)
    3. (vooral) in België: stuk gebraden vlees, bijvoorbeeld een rollade

    zie ook hespengebraad

    Onze specialiteit is Ardeens gebraad. Dit licht gerookte en gepekelde varkensvlees is al meer dan 30 jaar onze topper. (vleeshandelvens.be)

    Een klassiek stuk varkensgebraad wordt altijd gesmaakt, zeker als er een smakelijke saus met sjalot, rozemarijn en blond bier bij geserveerd wordt. (dagelijksekost.een.be)

    Gebraad van eendenfilet met droge abrikozen recept (solo.be)

    Gans Vlaanderen
    Bewerking door Georges Grootjans op 22 Aug 2020 10:54
    0 reactie(s)

    Nieuwe versie!
    Er is een nieuwe versie van het Vlaams Woordenboek online. Mocht je problemen ondervinden, gelieve deze te melden op onze GitHub.

    Het Vlaams woordenboek  |  Concept en realisatie door Anthony Liekens

    Creative Commons License

    Het Vlaams Woordenboek by Anthony Liekens is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 4.0 International License.