Vlaams Woordenboek logo

Het Vlaams woordenboek


Index

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Log in

Registreer als nieuwe gebruiker om het Vlaamse Woordenboek op zijn best te kunnen gebruiken. Als ingelogde gebruiker kunt ge bijvoorbeeld nieuwe termen aan ons woordenboek toevoegen, andermans definities verbeteren, en reageren op bestaande definities.

Uw gebruikersnaam
Uw geheime paswoord

  • Log in
  • Wees welgekomen | Willekeurig | Top woorden | Recent

    zwienemutse

    De beschrijving van deze term werd 6 keer aangepast.

    Versie 6

    zwienemutse
    (de ~, (v.), ~n)

    Licht gepekelde en gekookte varkensmaag. Het kookvocht was vroeger water met peper en zout, en eventueel flink wat laurier. Nu heeft men deze bouillon aangevuld met extra kruiden en gelatine. Je kan ‘zwienemutsen’ eten als beleg bij boerenbrood, gebakken en in stukjes gesneden, in reepjes in de wokpan, in een slaatje met vinaigrette of in een brueghelbuffet.

    Afbeelding zie hier

    Culinair ontdekt: zwienemutse. Op een middag stond ik aan de toog met een Bruggeling, nu kunstenaar in Brussel. Hij vroeg mij of ik zwienemutse kende. (bruzz.be)

    ‘Zwienemutsen’ en glazuurspeculaas zijn de nieuwste streekproducten in Oostende (nieuwsblad.be)

    Ook slagerij Johan in de Stuiverstraat mag voortaan een erkend streekproduct promoten: ‘zwienemutsen’, een bijna vergeten stukje orgaanvlees. “Er waren destijds vier slagers die dit product bereidden, vandaag ben ik nog de enige in Oostende”, vertelt Johan Dobbels. (nieuwsblad.be)

    Regio Vlaamse Kust
    Bewerking door fansy op 25 Jan 2019 12:42
    0 reactie(s)

    Versie 5

    zwienemutse
    (de ~, (v.), ~n)

    Licht gepekelde en gekookte varkensmaag. Het kookvocht was vroeger water met peper en zout, en eventueel flink wat laurier. Nu heeft men deze bouillon aangevuld met extra kruiden en gelatine. Je kan ‘zwienemutsen’ eten als beleg bij boerenbrood, gebakken en in stukjes gesneden, in reepjes in de wokpan, in een slaatje met vinaigrette of in een brueghelbuffet.

    Afbeelding zie hier

    Culinair ontdekt: zwienemutse. Op een middag stond ik aan de toog met een Bruggeling, nu kunstenaar in Brussel. Hij vroeg mij of ik zwienemutse kende. (bruzz.be)

    ‘Zwienemutsen’ en glazuurspeculaas zijn de nieuwste streekproducten in Oostende (nieuwsblad.be)

    Ook slagerij Johan in de Stuiverstraat mag voortaan een erkend streekproduct promoten: ‘zwienemutsen’, een bijna vergeten stukje orgaanvlees. “Er waren destijds vier slagers die dit product bereidden, vandaag ben ik nog de enige in Oostende”, vertelt Johan Dobbels. (nieuwblad.be)

    Regio Vlaamse Kust
    Bewerking door fansy op 25 Jan 2019 00:47
    0 reactie(s)

    Versie 4

    zwienemutse
    (de ~, (v.), ~n)

    gekookte varkensmaag, meestal als beleg koud gegeten bij de boterham

    Afbeelding zie hier

    Culinair ontdekt: zwienemutse. Op een middag stond ik aan de toog met een Bruggeling, nu kunstenaar in Brussel. Hij vroeg mij of ik zwienemutse kende. (bruzz.be)

    ‘Zwienemutsen’ en glazuurspeculaas zijn de nieuwste streekproducten in Oostende (nieuwsblad.be)

    Ook slagerij Johan in de Stuiverstraat mag voortaan een erkend streekproduct promoten: ‘zwienemutsen’, een bijna vergeten stukje orgaanvlees. “Er waren destijds vier slagers die dit product bereidden, vandaag ben ik nog de enige in Oostende”, vertelt Johan Dobbels. (nieuwblad.be)

    Regio Vlaamse Kust
    Bewerking door fansy op 25 Jan 2019 00:38
    0 reactie(s)

    Versie 3

    zwienemutse
    (de ~, (v.), ~n)

    gekookte varkensmaag, meestal als beleg koud gegeten bij de boterham

    Culinair ontdekt: zwienemutse. Op een middag stond ik aan de toog met een Bruggeling, nu kunstenaar in Brussel. Hij vroeg mij of ik zwienemutse kende. (bruzz.be)

    ‘Zwienemutsen’ en glazuurspeculaas zijn de nieuwste streekproducten in Oostende (nieuwsblad.be)

    Ook slagerij Johan in de Stuiverstraat mag voortaan een erkend streekproduct promoten: ‘zwienemutsen’, een bijna vergeten stukje orgaanvlees. “Er waren destijds vier slagers die dit product bereidden, vandaag ben ik nog de enige in Oostende”, vertelt Johan Dobbels. (nieuwblad.be)

    Regio Vlaamse Kust
    Bewerking door fansy op 25 Jan 2019 00:35
    0 reactie(s)

    Versie 2

    zwienemutse
    (de ~, (v.), ~n)

    gekookte varkensmaag, meestal als beleg koud gegeten bij de boterham

    Culinair ontdekt: zwienemutse. Op een middag stond ik aan de toog met een Bruggeling, nu kunstenaar in Brussel. Hij vroeg mij of ik zwienemutse kende. (bruzz.be)

    ‘Zwienemutsen’ en glazuurspeculaas zijn de nieuwste streekproducten in Oostende (nieuwsblad.be)

    Ook slagerij Johan in de Stuiverstraat mag voortaan een erkend streekproduct promoten: ‘zwienemutsen’, een bijna vergeten stukje orgaanvlees. “Er waren destijds vier slagers die dit product bereidden, vandaag ben ik nog de enige in Oostende”, vertelt Johan Dobbels. (nieuwblad.be)

    Regio Vlaamse Kust
    Bewerking door fansy op 25 Jan 2019 00:34
    0 reactie(s)

    Versie 1

    zwienemutse
    (de ~, (v.), ~n)

    gekookte varkensmaag, meestal als beleg koud gegeten bij de boterham

    Culinair ontdekt: zwienemutse
    Op een middag stond ik aan de toog met een Bruggeling, nu kunstenaar in Brussel. Hij vroeg mij of ik zwienemutse kende. (bruzz.be)

    ‘Zwienemutsen’ en glazuurspeculaas zijn de nieuwste streekproducten in Oostende (nieuwsblad.be)

    Ook slagerij Johan in de Stuiverstraat mag voortaan een erkend streekproduct promoten: ‘zwienemutsen’, een bijna vergeten stukje orgaanvlees. “Er waren destijds vier slagers die dit product bereidden, vandaag ben ik nog de enige in Oostende”, vertelt Johan Dobbels. (nieuwblad.be)

    Regio Vlaamse Kust
    Bewerking door fansy op 25 Jan 2019 00:33
    0 reactie(s)

    Nieuwe versie!
    Er is een nieuwe versie van het Vlaams Woordenboek online. Mocht je problemen ondervinden, gelieve deze te melden op onze GitHub.

    Het Vlaams woordenboek  |  Concept en realisatie door Anthony Liekens

    Creative Commons License

    Het Vlaams Woordenboek by Anthony Liekens is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 4.0 International License.