Vlaams Woordenboek logo

Het Vlaams woordenboek


Index

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Log in

Registreer als nieuwe gebruiker om het Vlaamse Woordenboek op zijn best te kunnen gebruiken. Als ingelogde gebruiker kunt ge bijvoorbeeld nieuwe termen aan ons woordenboek toevoegen, andermans definities verbeteren, en reageren op bestaande definities.

Uw gebruikersnaam
Uw geheime paswoord

 • Log in
 • Wees welgekomen | Willekeurig | Top woorden | Recent

  uitstappen

  De beschrijving van deze term werd 2 keer aangepast.

  Versie 2

  uitstappen
  (ww. stapte uit, uitgestapt)

  inlopen (van schoenen)

  ‘Het is altijd hetzelfde aan het begin van de Gentse Feesten. Mensen kopen nieuwe schoenen en gaan op stap’, zegt Achiel Masscho van het Rode Kruis Gent.’ Maar dat loopt niet goed. Het is warm en nieuwe schoenen moeten eerst uitgestapt worden. Het resultaat is: blaren en verhitte voeten. Draag ze gerust voor de Feesten, uw nieuwe schoenen. Maar zorg dat ze uitgestapt zijn’. (De Standaard)

  Regio Gent
  Bewerking door LeGrognard op 20 Jul 2015 01:29
  3 reactie(s)

  Versie 1

  uitstappen
  (ww. stapte uit, uitgestapt)

  inlopen (van schoenen)

  ‘Het is altijd hetzelfde aan het begin van de Gentse Feesten. Mensen kopen nieuwe schoenen en gaan op stap’, zegt Achiel Masscho van het Rode Kruis Gent.‘Maar dat loopt niet goed. Het is warm en nieuwe schoenen moeten eerst uitgestapt worden. Het resultaat zijn blaren en verhitte voeten. Draag ze gerust voor de Feesten, uw nieuwe schoenen. Maar zorg dat ze uitgestapt zijn.’

  Regio Gent
  Bewerking door LeGrognard op 20 Jul 2015 00:04
  3 reactie(s)

  Nieuwe versie!
  Er is een nieuwe versie van het Vlaams Woordenboek online. Mocht je problemen ondervinden, gelieve deze te melden op onze GitHub.

  Het Vlaams woordenboek  |  Concept en realisatie door Anthony Liekens

  Creative Commons License

  Het Vlaams Woordenboek by Anthony Liekens is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 4.0 International License.