Vlaams Woordenboek logo

Het Vlaams woordenboek


Index

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Log in

Registreer als nieuwe gebruiker om het Vlaamse Woordenboek op zijn best te kunnen gebruiken. Als ingelogde gebruiker kunt ge bijvoorbeeld nieuwe termen aan ons woordenboek toevoegen, andermans definities verbeteren, en reageren op bestaande definities.

Uw gebruikersnaam
Uw geheime paswoord

 • Log in
 • Wees welgekomen | Willekeurig | Top woorden | Recent

  turnpak

  De beschrijving van deze term werd 2 keer aangepast.

  Versie 2

  turnpak
  (het ~, ~ken)

  kledij om in te turnen

  Ons turnpak bestond uit 2 delen, een blouse met mouwen tot bijna op de elleboog en elastiek in de taille en een broek met pijpen tot op de knieëen. Mouwen en broekspijpen sloten met een elastiek rond armen en benen.Telkens opnieuw schoven we de elastiek van onze broek wat omhoog zodat we een kortere broek hadden, maar de leerkracht had het vlug in de gaten en we stonden snel weer in onze slobberbroek. (jaren 50)

  Gans Vlaanderen
  Bewerking door fansy op 16 Dec 2014 04:09
  0 reactie(s)

  Versie 1

  turnpak

  kledij om in te turnen

  Ons turnpak bestond uit 2 delen, een blouse met mouwen tot bijna op de elleboog en elastiek in de taille en een broek met pijpen tot op de knieëen. Mouwen en broekspijpen sloten met een elastiek rond armen en benen.Telkens opnieuw schoven we de elastiek van onze broek wat omhoog zodat we een kortere broek hadden, maar de leerkracht had het vlug in de gaten en we stonden snel weer in onze slobberbroek.(jaren 50)

  Gans Vlaanderen
  Bewerking door Kastanjeoog op 03 Dec 2014 22:44
  0 reactie(s)

  Nieuwe versie!
  Er is een nieuwe versie van het Vlaams Woordenboek online. Mocht je problemen ondervinden, gelieve deze te melden op onze GitHub.

  Het Vlaams woordenboek  |  Concept en realisatie door Anthony Liekens

  Creative Commons License

  Het Vlaams Woordenboek by Anthony Liekens is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 4.0 International License.