Vlaams Woordenboek logo

Het Vlaams woordenboek


Index

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Log in

Registreer als nieuwe gebruiker om het Vlaamse Woordenboek op zijn best te kunnen gebruiken. Als ingelogde gebruiker kunt ge bijvoorbeeld nieuwe termen aan ons woordenboek toevoegen, andermans definities verbeteren, en reageren op bestaande definities.

Uw gebruikersnaam
Uw geheime paswoord

 • Log in
 • Kristof Arrogantie

  Geregistreerd sinds 14 Sep 2015

  Recentste wijzigingen

  Bekijk alle (0) wijzigingen van deze gebruiker.

  Deze gebruiker heeft nog geen bijgedragen geleverd aan het Vlaams woordenboek.

  Recente reacties

  Bekijk alle (3) reacties van deze gebruiker.

  dactylo en steno

  Bovendien zou ik aan allen de raad willen geven goed te lezen wat er staat als reactie, en niet mijn woorden uit context te trekken en ze te gebruiken in datgene wat ‘men’ (en wie is men tenslotte?) ervan maken en/of horen wilt.

  Vb: ‘Ons ‘dreigen’ met middeleeuwse kelders omdat we onze eigen woorden woorden gebruiken is wel de grootste onzin die ik ooit gelezen heb.’

  Lees en interpreteer aub datgene wat er effectief staat/stond aub.

  Dank.

  Toegevoegd door Kristof Arrogantie op 14 Sep 2015 21:07

  dactylo en steno

  U noemt het verbannen naar Middeleeuwse martelkelder als reactie op ‘grappenmaker’ en ‘buitenlandse site’ (door mij dus te aanzien als lachen met mensen met een beperking) dus de grootste onzin die u las?!

  Ik neem hiervan acte…

  Laat ons evenwel duidelijk zijn dat ik eis dat Sven, ongeacht zijn beperking, welkom blijft met zijn ‘SMS-taal’, zoals u dat zelf zo mooi noemt.

  Kristof

  Toegevoegd door Kristof Arrogantie op 14 Sep 2015 21:03

  dactylo en steno

  Medium ter belachelijkmaking van mensen met een beperking?

  Heren Grootjans en LeGrognard,

  Het is alom bekend dat Brabanders, en Hollanders, en oa. mensen van de achterhoek een speciale soort humor hebben. Soms is het werkelijk fantastisch en lachwekkend, soms is het eerder van een laag niveau en om van te huilen…

  Beide reacties der heren valt evenwel onder laatste noemer.

  Zal ik mij even kenbaar maken heren? Ik ben Kristof (alias Kristof Arrogantie genaamd, dit ter compensatie van jullie wervelend kunnen hier) en ik ben de jongere broer van Sven.

  Laat ons even kaderen wat er misschien met Sven aan de hand is? Sven is een geronnomeerd Dr Dr. Med. in de geneeskunde. Voor zij die dit niet begrijpen voluit gezegd: doctor doctor in de geneeskunde. Dit wil zeggen dat Sven een persoon is die hogere studies heeft gevolgd, die datgene overtreffen wat beide heren ooit bereikt hebben in hun leven: nl. 14 jaar universiteit …

  Door jarenlang hard te werken in talrijke labo’s ter wereld, heeft Sven RSI gekregen aan zijn beide polsen. RSI staat voor Repetitive Strain Injury, wat wil zeggen dat typen bijzonder pijnlijk is, en dat de spatieknop indrukken – doordat deze net zo groot en omvangrijk is – de pijnlijkste in te drukken toets van allen is. Mr. Grootjans, uw visie dat dit de grootste en dan ook de makkelijkste toets is, is Nederlandersvisie, dit wil zeggen u braakt woorden zonder even na te denken wat de reden van dit alles zou kunnen zijn.

  Dat Sven’s shorthand dat hij ontwikkelde moeilijk te lezen valt is waar… Doch mits enige oefening en doorzetting is deze tochwel best te lezen. Net doordat de spatie intoetsen zo pijnlijk is schrijft Sven woorden aan elkaar.

  Ik vind het dan ook bijzonder pover dat Sven’s shorthand door dhr. Grognard vergeleken wordt met een alientaal. Mag ik er u op attenderen mr. Grognard zelf eens even de nodige taallessen te volgen aub, want datgene wat u schrijft (nl. bastaard Nederlands) lijkt mij ook geenzins op datgene wat als ABN of AN wordt aangenomen.

  Verder hoop ik dat deze site en dit forum vrij blijft van enige spot met mensen met een beperking (dit is het propere woord voor datgene wat men vroeger gehandicapten noemt). Indien niet zal ik de nodige acties ondernemen om dit ‘schorem’ van deze site te stampen, en richting Middeleeuwse martelkelder te bannen…

  Kristof

  Toegevoegd door Kristof Arrogantie op 14 Sep 2015 19:40

  Nieuwe versie!
  Er is een nieuwe versie van het Vlaams Woordenboek online. Mocht je problemen ondervinden, gelieve deze te melden op onze GitHub.

  Het Vlaams woordenboek  |  Concept en realisatie door Anthony Liekens

  Creative Commons License

  Het Vlaams Woordenboek by Anthony Liekens is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 4.0 International License.