Vlaams Woordenboek logo

Het Vlaams woordenboek


Index

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Log in

Registreer als nieuwe gebruiker om het Vlaamse Woordenboek op zijn best te kunnen gebruiken. Als ingelogde gebruiker kunt ge bijvoorbeeld nieuwe termen aan ons woordenboek toevoegen, andermans definities verbeteren, en reageren op bestaande definities.

Uw gebruikersnaam
Uw geheime paswoord

 • Log in
 • Achtergrond  |  Updates  |  Provincies en Regio's  |  RSS Feeds  |  Contact

  Updates

  14 januari 2008: Social networking, en we staan in de Libelle

  Er zijn de afgelopen dagen een aantal updates gebeurd aan het Vlaams woordenboek. Vooral de gebruikers worden nu beter gehuisvest en krijgen een aantal nieuwe "social networking" tools in de handen geduwd. Zo kunt ge nu als ingelogd gebruiker iets over uzelf vertellen op uw eigen profielpagina, en is er nu een intern postsysteem zodat contact tussen geregistreerde gebruikers van het Vlaams woordenboek mogelijk wordt.

  De (Belgische) Libelle heeft deze week (10 januari 2008) een kort stukje op zijn vierde pagina gezet, met niks dan goeie woorden voor het Vlaams woordenboek. De Libelle is wel heel wat anders dan ik gewoon ben, maar ik ben dolblij dat ik nu eens iets kan doen voor andere mensen dan enkel en alleen techneuten!

  15 november 2007: Het Vlaams woordenboek wordt een wiki

  Het Vlaams woordenboek heeft zonet een belangrijke facelift gekregen. Veel gebruikers hebben de wens uitgesproken om andermans definities te kunnen bewerken. Alle definities kunnen nu worden aangepast door ingelogde gebruikers, en er wordt een bewerkingsgeschiedenis bijgehouden zodat de bijdragen van verschillende gebruikers van een woord kunnen worden opgevolgd. In feite is het Vlaams woordenboek dus nu een soort van wiki geworden, die meer samenwerking van alle gebruikers mogelijk maakt. Ook kunnen nu spellings- en grammaticafouten veel vlotter worden verbeterd, wat alleen maar kan leiden tot een meer kwaliteitsvol Vlaams woordenboek.

  Als gevolg van deze aanpassing zijn er ook een aantal andere elementen veranderd. Zo is nu de definitie van een term niet meer in het bezit van 1 gebruiker, omdat meerdere gebruikers bijdragen kunnen leveren aan een en hetzelfde woord. Termen en hun definities kunnen ook niet meer door hun respectieve eigenaars worden verwijderd. In een gebruikerspagina worden nu ook de woorden weergegeven waaraan de gebruiker heeft meegewerkt. De pagina's die voorheen recente toevoegingen toonden, geven nu recente wijzigingen aan.

  14 november 2007: Het Vlaams woordenboek staat in het Laatste Nieuws

  In Het Laatste Nieuws is er een kort artikel verschenen over het Vlaams woordenboek.

  26 oktober 2007: Het Vlaams woordenboek gaat van start!

  Na een paar weekjes programmeren en designen, is het Vlaams woordenboek klaar om gelanceerd te worden voor het publiek. Er staan al een pak woorden in vermeld van bij de start. De basiselementen van de website werken, maar het zal nog weken duren vooraleer er een volwassen, vlot werkende service zal zijn.

  Nieuwe versie!
  Er is een nieuwe versie van het Vlaams Woordenboek online. Mocht je problemen ondervinden, gelieve deze te melden op onze GitHub.

  Het Vlaams woordenboek  |  Concept en realisatie door Anthony Liekens

  Creative Commons License

  Het Vlaams Woordenboek by Anthony Liekens is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 4.0 International License.