Vlaams Woordenboek logo

Het Vlaams woordenboek


Index

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Log in

Registreer als nieuwe gebruiker om het Vlaamse Woordenboek op zijn best te kunnen gebruiken. Als ingelogde gebruiker kunt ge bijvoorbeeld nieuwe termen aan ons woordenboek toevoegen, andermans definities verbeteren, en reageren op bestaande definities.

Uw gebruikersnaam
Uw geheime paswoord

 • Log in
 • Wijzigingen door betisdood

  lantoor

  Ik herinner mij dit woord van in mijn jeugdjaren. Toen ik buiten op straat speelde kreeg ik steeds de opdracht niet van de ‘lantoor’ te gaan, waarmee mijn ouders bedoelden dat ik niet van het voetpad mocht gaan. Ik vermoed dat het een Antwerps of Gents woord is, aangezien mijn ouders respectievelijk uit het Antwerpse en het Gentse afkomstig waren. Anderzijds zou het kunnen een relatie te hebben met lantaarns die op het voetpad soms stonden voor de verlichting van de straat ?

  Ge moogt niet van de lantoor gaan !

  Gans Vlaanderen
  Bewerking door betisdood op 09 Jul 2015 23:06
  4 reactie(s)

  Nieuwe versie!
  Er is een nieuwe versie van het Vlaams Woordenboek online. Mocht je problemen ondervinden, gelieve deze te melden op onze GitHub.

  Het Vlaams woordenboek  |  Concept en realisatie door Anthony Liekens

  Creative Commons License

  Het Vlaams Woordenboek by Anthony Liekens is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 4.0 International License.