Vlaams Woordenboek logo

Het Vlaams woordenboek


Index

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Log in

Registreer als nieuwe gebruiker om het Vlaamse Woordenboek op zijn best te kunnen gebruiken. Als ingelogde gebruiker kunt ge bijvoorbeeld nieuwe termen aan ons woordenboek toevoegen, andermans definities verbeteren, en reageren op bestaande definities.

Uw gebruikersnaam
Uw geheime paswoord

 • Log in
 • Reacties van Frik

  foor

  Een foef wordt ook ‘voor’ genoemd bij ons? (voor, synoniem van spleet, geul)

  Toegevoegd door Frik op 15 Aug 2011 21:50

  pancarte

  nog nooit gehoord, nog nooit laten maken ook.

  Toegevoegd door Frik op 15 Aug 2011 21:44

  prijs maken

  in Vl.-Ardennen kan je ook een prijs laten opmaken. Heeft voor mij ook wel de connotatie van een goedkope prijs voorstellen, maar is m.i. niet inherent aan de uitdrukking. De cursieve zin zou perfect uit Vl.-Ardense mond kunnen komen.

  Toegevoegd door Frik op 15 Aug 2011 21:42

  puit

  kDenk niet dat ik dit al gehoord heb bij ons (Zottegem-Gavere). Misschien kunnen ze hier wel ‘spruiten’ meebrengen, maar ben niet zeker.

  Toegevoegd door Frik op 15 Aug 2011 21:37

  marsjang

  -boer

  Bij ons thuis gebruiken wij hiervoor -boer, zoals groentenboer, fietsenboer,… Mijn ouders zijn niet van hier, en mijn oud-klasgenoten (Vlaamse Ardennen) vonden het erg onnatuurlijk als ik over een “fietsenboer” of “brommerboer” spreek. Misschien komt dit uit een ander Vlaamse regio?

  Toegevoegd door Frik op 08 Aug 2010 14:38

  Nieuwe versie!
  Er is een nieuwe versie van het Vlaams Woordenboek online. Mocht je problemen ondervinden, gelieve deze te melden op onze GitHub.

  Het Vlaams woordenboek  |  Concept en realisatie door Anthony Liekens

  Creative Commons License

  Het Vlaams Woordenboek by Anthony Liekens is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 4.0 International License.