Vlaams Woordenboek logo

Het Vlaams woordenboek


Index

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Log in

Registreer als nieuwe gebruiker om het Vlaamse Woordenboek op zijn best te kunnen gebruiken. Als ingelogde gebruiker kunt ge bijvoorbeeld nieuwe termen aan ons woordenboek toevoegen, andermans definities verbeteren, en reageren op bestaande definities.

Uw gebruikersnaam
Uw geheime paswoord

 • Log in
 • Freek Neirynck

  Geregistreerd sinds 12 Oct 2016

  Over mezelf

  De Gentse auteur/regisseur/journalist Freek Neirynck heeft een internationale carrière als theaterauteur uitgbouwd met voorstellingen van zijn stukken in 29 landen. Hij schreef ook een aantal biografische romans (over o.m. Charlie Chaplin, de Tienerjaren van The Beatles, Louis Paul Boon…), het Gents Zakwoordenboek, het Gents Zegswijzenboek en het naslagwerk “Wie es/woas Wie in de Gensche Voolksmeziek” (Snoeck uitgevers Gent). Hij werd bekroond met diverse literaire prijzen. Hij is Perfesser Gensch in het Volwassenenonderwijs (CVO) van de Stad Gent en geeft causerieën over Gent en de Gentse streektaal in het socio-culturele werkveld. Hij is ook ondervoorzitter van De Gentsche Sosseteit en consul van deze vereniging in zijn tweede werk- en verblijfplaats Oostende.

  Recentste wijzigingen

  Bekijk alle (1) wijzigingen van deze gebruiker.

  dielieten
  (werkwoord)

  schrappen, eruitgooien… in het hedendaags Gents

  die ga ik uit mijn vriendenkring dielieten

  Regio Gent
  Bewerking door Freek Neirynck op 12 Oct 2016 13:06
  4 reactie(s)

  Recente reacties

  Bekijk alle (0) reacties van deze gebruiker.

  Deze gebruiker heeft nog geen reacties geschreven.

  Nieuwe versie!
  Er is een nieuwe versie van het Vlaams Woordenboek online. Mocht je problemen ondervinden, gelieve deze te melden op onze GitHub.

  Het Vlaams woordenboek  |  Concept en realisatie door Anthony Liekens

  Creative Commons License

  Het Vlaams Woordenboek by Anthony Liekens is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 4.0 International License.