Registreer als nieuwe gebruiker om het Vlaamse Woordenboek op zijn best te kunnen gebruiken. Als ingelogde gebruiker kunt ge bijvoorbeeld nieuwe termen aan ons woordenboek toevoegen, andermans definities verbeteren, en reageren op bestaande definities.
entrecote (veel vlaamse googels over afkomst en bereiding)
De zesrib is een deel van de entrecote en dankt zijn naam aan de zes ribben waar het aanhangt, tussen het gedeelte met de pastoorshoed en de ribben van de tussenrib. (slagerijrondou.be)
Nog liever eet ik een stuk uit de zesrib. Dat is een entrecote van een iets lager allooi, maar zeer smaakvol (seniorennet. be)
kouwelijk persoon
ook in Antw.: kaaschaaiter
Kempen: kouwschijter
Ik ben een echte kouschijter, ik heb altijd verschillende laagjes kleren aan en 2 paar kousen in de winter.
Nieuwe versie!
Er is een nieuwe versie van het Vlaams Woordenboek online. Mocht je problemen ondervinden, gelieve deze te melden op onze
GitHub.
