Vlaams Woordenboek logo

Het Vlaams woordenboek


Index

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Log in

Registreer als nieuwe gebruiker om het Vlaamse Woordenboek op zijn best te kunnen gebruiken. Als ingelogde gebruiker kunt ge bijvoorbeeld nieuwe termen aan ons woordenboek toevoegen, andermans definities verbeteren, en reageren op bestaande definities.

Uw gebruikersnaam
Uw geheime paswoord

 • Log in
 • Wees welgekomen | Willekeurig | Top woorden | Recent

  poco

  Onze databank bevat de volgende beschrijving(en) van "poco"

  poco
  (bn.)

  afkorting van politiek correct

  > dikwijls op forums en als het over migrantenproblematiek gaat

  google2016:
  “poco politiek”: .BE (>180); .NL (1)
  “poco media”: .BE (>2800); .NL (>50)
  “poco politici”: .BE (>200); .NL (>20)

  De NVA heeft ook wel begrepen dat een significant deel van de Vlamingen de poco-politiek méér dan spuugzat is. (forum demorgen.be)

  Puur racisme, zo luidde het boe-geroep van menig poco-politicus en van de Türkische Bund. (forum golfbrekers.be)

  Wanneer ik dat lees dan denk ik: wanneer zullen de poco-media inclusief de VRT eens stoppen met leugens verkopen? (gazetvanhove.be)

  Als Interpol iets vertelt over terrorismeprocessen vergeet ze (holaba) er bij te vertellen dat vrijwel alles wat de islamitische aanslagen betreft, poco (politiek correct) weg werd gecensureerd, alsof het allemaal niet was gebeurd of had plaatsgevonden. (nageltjes.be)

  Het jarenlange politieke misbeleid waarbij miljoenen euro’s geïnvesteerd werden aan een verkeerd en verloren multicultureel pocobeleid hebben de poten onder de stoelen weg gezaagd, de keerzijde van de ‘goude medaille’. Chaos! (seniorennet.be)

  2 reactie(s)  |  oudere versies
  Toegevoegd door Georges Grootjans en laatst gewijzigd door fansy (10 Aug 2021 07:33)

  👍
  203

  poco
  (zn.)

  pej.: een politiek correct iemand (veel gebruikt op politieke fora)

  zie ook bn. poco

  Dit klinkt absurd, maar het is toch dat wat de PoCo’s eisen van onze maatschappij. (de-bron.org)

  U hebt overschot van gelijk, de poco’s hebben heel de boel verziekt. Dit in samenwerking met de collaborerende media die in dit verhaal ook geen onbelangrijke rol spelen. (seniorennet.be)

  Hij is gewoon een poco die wegens zijn moeilijk karakter in de clinch ligt met andere poco’s maar hem daarom niet minder poco maakt. (politicsinfo.be)

  0 reactie(s)  |  oudere versies
  Toegevoegd door Georges Grootjans en laatst gewijzigd door de Bon (06 Aug 2021 03:58)

  👍
  167

  Voeg een nieuwe beschrijving toe aan onze databank!

  Weet ge nog een andere betekenis voor deze term? Als ingelogd gebruiker kunt ge uw eigen beschrijvingen van Vlaamse woorden en uitspraken in onze databank aanvullen. Om fouten te verbeteren klikt ge bij de bovenstaande definities op de "bewerk" link, en om te reageren op een definitie klikt ge op de "reacties" link.

  Log in

  Registreer als nieuwe gebruiker om het Vlaamse Woordenboek op zijn best te kunnen gebruiken. Als ingelogde gebruiker kunt ge bijvoorbeeld nieuwe termen aan ons woordenboek toevoegen, andermans definities verbeteren, en reageren op bestaande definities.

  Uw gebruikersnaam
  Uw geheime paswoord

  Nieuwe versie!
  Er is een nieuwe versie van het Vlaams Woordenboek online. Mocht je problemen ondervinden, gelieve deze te melden op onze GitHub.

  Het Vlaams woordenboek  |  Concept en realisatie door Anthony Liekens

  Creative Commons License

  Het Vlaams Woordenboek by Anthony Liekens is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 4.0 International License.