Vlaams Woordenboek logo

Het Vlaams woordenboek


Index

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Log in

Registreer als nieuwe gebruiker om het Vlaamse Woordenboek op zijn best te kunnen gebruiken. Als ingelogde gebruiker kunt ge bijvoorbeeld nieuwe termen aan ons woordenboek toevoegen, andermans definities verbeteren, en reageren op bestaande definities.

Uw gebruikersnaam
Uw geheime paswoord

 • Log in
 • Wees welgekomen | Willekeurig | Top woorden | Recent

  Omdat ik het Vlaams Woordenboek al enkele jaren niet meer kan onderhouden, wordt er gewerkt aan een nieuwe versie. Helpers zijn welkom in kanaal #vlaamswoordenboek op de Discord van Nerdland.

  sloefkes

  Onze databank bevat de volgende beschrijving(en) van "sloefkes"

  sloefkes
  (dim. mv.)

  plooibaar schoeisel

  diminutief van sloefen: zowel in de betekenis van pantoffels, sportschoen, plooibare modieuse schoen

  dikwijls pejoratieve bijklank

  Je kan van zij met de te grote bril of hij met zijn rare overjas of hij met zijn sloefkes veel zeggen maar dat soort van kindertoneel zie je daar toch nog niet.(Mark Coenen in De Morgen)

  Niet door dikke truien te dragen op wat in heel Vlaanderen als ‘dikketruiendag’ doorgaat, maar door deze keer eens warme ‘sloefkes’ of pantoffels te dragen.(gva.be)

  Met de actie Sloefkes For Life verkoop ik handgemaakte sloefkes (gehaakt weliswaar) in alle maten en kleuren. (dewarmsteweek.be)

  Want voor het eerst sinds haar afscheid is Clijsters op een court gesignaleerd, en wel tegen Kirsten Flipkens. Clijsters, op haar oude sloefkes, …(nieuwsblad.be)

  Het zijn instappers. Wouter noemt ze zijn sloefkes. “Om te schilderen én om te werken draag ik altijd mijn sloefkes.” (demorgen.be)

  De prins ging er met zelfverzekerde tred op af, en was meteen gewonnen voor de pantoffels, gemaakt van schapenwol. (…) … en kon Laurent blijgezind met een zak vol sloefkes naar huis keren. (hbvl.be)

  Worden sneakers ooit weer banale sloefkes? (tijd.be)

  0 reactie(s)
  Toegevoegd door Georges Grootjans (19 dec 2019 12:57)

  Thumbs_up
  37

  Voeg een nieuwe beschrijving toe aan onze databank!

  Weet ge nog een andere betekenis voor deze term? Als ingelogd gebruiker kunt ge uw eigen beschrijvingen van Vlaamse woorden en uitspraken in onze databank aanvullen. Om fouten te verbeteren klikt ge bij de bovenstaande definities op de "bewerk" link, en om te reageren op een definitie klikt ge op de "reacties" link.

  Log in

  Registreer als nieuwe gebruiker om het Vlaamse Woordenboek op zijn best te kunnen gebruiken. Als ingelogde gebruiker kunt ge bijvoorbeeld nieuwe termen aan ons woordenboek toevoegen, andermans definities verbeteren, en reageren op bestaande definities.

  Uw gebruikersnaam
  Uw geheime paswoord

  Developers gezocht!
  De code achter het Vlaams woordenboek heeft dringend een update nodig.
  Wil je deze website graag mee een nieuw leven geven? Ik zoek een team adoptieouders.
  Stuur me een e-mailtje als je wil helpen, merci!

  Het Vlaams woordenboek  |  Concept en realisatie door Anthony Liekens

  Creative Commons License

  Het Vlaams Woordenboek by Anthony Liekens is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 4.0 International License.