Vlaams Woordenboek logo

Het Vlaams woordenboek


Index

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Log in

Registreer als nieuwe gebruiker om het Vlaamse Woordenboek op zijn best te kunnen gebruiken. Als ingelogde gebruiker kunt ge bijvoorbeeld nieuwe termen aan ons woordenboek toevoegen, andermans definities verbeteren, en reageren op bestaande definities.

Uw gebruikersnaam
Uw geheime paswoord

 • Log in
 • Wees welgekomen | Willekeurig | Top woorden | Recent

  overkappingsintendant

  Dit is slechts 1 definitie voor "overkappingsintendant." Bekijk alle definities.

  overkappingsintendant
  (de~, ~ en man. zelfst. naamw.)

  (neologisme) Ambtenaar die door de Vlaamse regering belast wordt met het onderzoek naar de haalbaarheid van de overkapping van de Antwerpse Ring.

  “Er zijn vijf kandidaten voor de functie van ‘overkappingsintendant’ die voor de Vlaamse regering de haalbaarheid van de overkapping van de Antwerpse ring moet onderzoeken.” (De Redactie 05.12.15)

  De Vlaamse Regering heeft een overkappingsintendant gekozen. Op 16 december 2015 werd de naam officieel bekendgemaakt: Alexander D’Hooghe. (Oosterweelverbinding.be)

  “Onder leiding van overkappingsintendant Alexander D’Hooghe werd vandaag een historisch compromis gesloten over de Oosterweelverbinding. Omdat alle partijen zich kunnen vinden in het ‘Radicaal haventracé’ laten de actiegroepen hun procedure voor de Raad van State vallen.” (metrotime.be 2017/03/15)

  2 reactie(s)  |  oudere versies
  Toegevoegd door Marcus en laatst gewijzigd door de Bon (16 mrt 2017 14:27)

  Thumbs_up
  160

  Reacties

  En dan lees ik in de gazet wat die allemaal moet doen:

  “Deze intendant zal in een eerste fase, op basis van een grondige analyse en een uitgebreid participatieproces met alle stakeholders, een ambitienota opmaken voor de volledige ringzone. Vervolgens zullen op basis van deze ambitienota masterplannen worden opgemaakt voor deelgebieden” staat nog in het voortgangsrapport.

  Overkappen met loze woorden noemen ze dat.

  Toegevoegd door Georges Grootjans op 05 dec 2015 11:57

  ambitienota staat niet in VD, het lijkt een term te zijn die vooral gebezigd wordt op de Olympus van de nieuwe goden die deze maatschappij in hun greep hebben: de bouwmeesters, de milieumannen, de mediafiguren… die ontwikkelen een eigen taal die dient om niet begrepen te worden door het plebs.

  Toegevoegd door Marcus op 05 dec 2015 14:53

  Voeg een reactie toe

  Ingelogde gebruikers kunnen reacties aan deze definitie toevoegen.

  Log in

  Registreer als nieuwe gebruiker om het Vlaamse Woordenboek op zijn best te kunnen gebruiken. Als ingelogde gebruiker kunt ge bijvoorbeeld nieuwe termen aan ons woordenboek toevoegen, andermans definities verbeteren, en reageren op bestaande definities.

  Uw gebruikersnaam
  Uw geheime paswoord

  Hulp gezocht!
  Wil je graag meebouwen aan de taalatlas van de Nederlandse taal?
  Taalverhalen zoekt nieuwe vaste correspondenten voor haar mini taalonderzoekjes.

  Leer je Nederlands?
  NedBox.be is een gratis website om op een leuke manier Nederlands te oefenen, via tv-fragmenten en krantenartikels.

  Het Vlaams woordenboek  |  Concept en realisatie door Anthony Liekens

  Creative Commons License

  Het Vlaams Woordenboek by Anthony Liekens is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 4.0 International License.