Vlaams Woordenboek logo

Het Vlaams woordenboek


Index

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Log in

Registreer als nieuwe gebruiker om het Vlaamse Woordenboek op zijn best te kunnen gebruiken. Als ingelogde gebruiker kunt ge bijvoorbeeld nieuwe termen aan ons woordenboek toevoegen, andermans definities verbeteren, en reageren op bestaande definities.

Uw gebruikersnaam
Uw geheime paswoord

 • Log in
 • Wees welgekomen | Willekeurig | Top woorden | Recent

  Omdat ik het Vlaams Woordenboek al enkele jaren niet meer kan onderhouden, wordt er gewerkt aan een nieuwe versie. Helpers zijn welkom in kanaal #vlaamswoordenboek op de Discord van Nerdland.

  plaat, zet die ~ af

  Dit is slechts 1 definitie voor "plaat, zet die ~ af." Bekijk alle definities.

  plaat, zet die ~ af
  (uitdrukking)

  houd daar eens mee op, zeg eens wat anders

  < uitspraak van Bart De Wever na zijn verkiezingsoverwinning te Antwerpen in 2012, wordt sindsdien algemeen gebruikt

  Van Dale 2018 BE zet die plaat af!
  her­haal niet steeds het­zelf­de, hou op met dat ge­zeur

  Iets directer in zijn antwoord was Open VLD-fractieleider Patrick Dewael in zijn antwoord aan Calvo. “Elk jaar opnieuw probeert u de cijfers te betwisten. Zet die plaat af.” (deredactie.be)

  “Zet die plaat toch eindelijk eens af man ! Ze is grijsgedraaid en ze klonk van het begin al vals (…)” reactie in Doorbraak op 03/12/18)

  1 reactie(s)  |  oudere versies
  Toegevoegd door LeGrognard en laatst gewijzigd door de Bon (04 dec 2018 13:02)

  Thumbs_up
  230

  Reacties

  Toelichting van HLN:

  ‘Zet die plaat af! Idioot!’: geluidstechnicus reageert.

  ‘Zet die ploat af’ oftewel Bart De Wevers eerste woorden na zijn overwinning van de lokale verkiezingen in België, zijn inmiddels op het net een eigen leven gaan leiden. Wie de ‘idioot’ is die het nummer ‘Happiness’ van Sam Sparro te lang liet spelen, is intussen bekend.

  Bart De Wever was kwaad omdat de dj liever het liedje Happiness van Sam Sparro tot de laatste noot liet spelen dan hem het woord te geven. Het N-VA-kopstuk stond ongeduldig met de micro in de hand vloekend te wachten om ‘zijn natie’ toe te spreken.

  De krant Het Belang van Limburg weet dat De Zuiderkroon samen werkte met Nathan Leenders van het bedrijf Phlippo Showlights. Volgens De Zuiderkroon kreeg Leenders de opdracht van de regisseur, die aangesteld werd door N-VA zelf, om het nummer van Sam Sparro in te zetten zodra de N-VA-voorzitter de zaal binnenkwam.

  “Ze riepen start en ik duwde op de knop. Ik dacht dat ze ook stop zouden roepen als het genoeg was geweest. Niet dus. Of ik niet in de gaten had dat De Wever zich aan me ergerde? Door de chaos zag ik amper wat er op het podium gebeurde. Ik schrik ervan hoe zoiets uitdeint. Nu, ik begrijp De Wever wel. Met al die stress van het moment en dan zoiets. Hij zal het zeker niet persoonlijk bedoeld hebben. De N-VA neemt mij ook niks kwalijk”, aldus Leenders.

  In de coulissen van het VRT-gebouw werden Leenders en De Wever door Cath Luyten met elkaar in contact gebracht. Een verveelde De Wever excuseerde zich uitgebreid. Hij was er zich naar eigen zeggen ook niet bewust van dat de microfoon al aan stond.

  Bron: HLN, Nieuwsblad – 16-10-2012

  Learn more: https://www.eventplanner.nl/nieuws/5179_zet-die-plaat-af-idioot-geluidstechnicus-reageert.html

  Toegevoegd door LeGrognard op 14 okt 2015 22:01

  Voeg een reactie toe

  Ingelogde gebruikers kunnen reacties aan deze definitie toevoegen.

  Log in

  Registreer als nieuwe gebruiker om het Vlaamse Woordenboek op zijn best te kunnen gebruiken. Als ingelogde gebruiker kunt ge bijvoorbeeld nieuwe termen aan ons woordenboek toevoegen, andermans definities verbeteren, en reageren op bestaande definities.

  Uw gebruikersnaam
  Uw geheime paswoord

  Developers gezocht!
  De code achter het Vlaams woordenboek heeft dringend een update nodig.
  Wil je deze website graag mee een nieuw leven geven? Ik zoek een team adoptieouders.
  Stuur me een e-mailtje als je wil helpen, merci!

  Het Vlaams woordenboek  |  Concept en realisatie door Anthony Liekens

  Creative Commons License

  Het Vlaams Woordenboek by Anthony Liekens is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 4.0 International License.