Registreer als nieuwe gebruiker om het Vlaamse Woordenboek op zijn best te kunnen gebruiken. Als ingelogde gebruiker kunt ge bijvoorbeeld nieuwe termen aan ons woordenboek toevoegen, andermans definities verbeteren, en reageren op bestaande definities.
Wees welgekomen | Willekeurig | Top woorden | Recent
Omdat ik het Vlaams Woordenboek al enkele jaren niet meer kan onderhouden, wordt er gewerkt aan een nieuwe versie. Helpers zijn welkom in kanaal #vlaamswoordenboek op de Discord van Nerdland.
De beschrijving van deze term werd 14 keer aangepast.
In reepjes versneden en gefrituurde patatten. De Vlaamse friet is typisch vrij dik: maat 10/10 (1cm op 1cm)
Friet is bekend onder verschillende benamingen:
- in Vlaanderen wordt meestal van frieten, frietjes of fritten gesproken,
- in de drie zuidelijke provincies van Nederland spreekt men van friet of frites
- in de rest van Nederland wordt ook vaak het woord patat gebruikt.
- http://nl.wikipedia.org/wiki/Friet
- https://nl.wikipedia.org/wiki/Overleg:Friet
Voor de bereiding wordt de patat gepeld, gesneden, goed gespoeld met water en kort gedroogd om overtollig zetmeel te verwijderen. De frieten worden eerst voorgebakken in ruim vet van 170 graden tot ze gaar zijn. Daarna worden de frieten een tweede maal gebakken in ruim vet van 190 graden. Na elke bakbeurt worden de frieten opgegooid zodat overtollig vet verwijderd kan worden.
In België worden frieten standaard geserveerd met zout en mayonnaise, en zijn zo het standaard bijgerecht in een restaurant met Belgische keuken.
vgl. stoofvlees-friet
Vlaamse friet is in Nederland een benaming voor dikke frieten van goede kwaliteit.
Ik kan elke dag biefstuk-friet eten!
We eten frieten vandaag.
Ik heb goesting voor frieten.
Voor mij ne friet met looksaus.
In reepjes versneden en gefrituurde patatten. De Vlaamse friet is typisch vrij dik: maat 10/10 (1cm op 1cm)
Friet is bekend onder verschillende benamingen:
- in Vlaanderen wordt meestal van frieten, frietjes of fritten gesproken,
- in de drie zuidelijke provincies van Nederland spreekt men van friet of frites
- in de rest van Nederland wordt ook vaak het woord patat gebruikt.
http://nl.wikipedia.org/wiki/Friet
Voor de bereiding wordt de patat gepeld, gesneden, goed gespoeld met water en kort gedroogd om overtollig zetmeel te verwijderen. De frieten worden eerst voorgebakken in ruim vet van 170 graden tot ze gaar zijn. Daarna worden de frieten een tweede maal gebakken in ruim vet van 190 graden. Na elke bakbeurt worden de frieten opgegooid zodat overtollig vet verwijderd kan worden.
In België worden frieten standaard geserveerd met zout en mayonnaise, en zijn zo het standaard bijgerecht in een restaurant met Belgische keuken.
vgl. stoofvlees-friet
Vlaamse friet is in Nederland een benaming voor dikke frieten van goede kwaliteit.
Ik kan elke dag biefstuk-friet eten!
We eten frieten vandaag.
Ik heb goesting voor frieten.
Voor mij ne friet met looksaus.
In reepjes versneden en gefrituurde patatten. De Vlaamse friet is typisch vrij dik: maat 10/10 (1cm op 1cm)
Friet is bekend onder verschillende benamingen:
- in Vlaanderen wordt meestal van frieten, frietjes of fritten gesproken,
- in de drie zuidelijke provincies van Nederland spreekt men van friet of frites
- in de rest van Nederland wordt ook vaak het woord patat gebruikt.
http://nl.wikipedia.org/wiki/Friet
Voor de bereiding wordt de patat gepeld, gesneden, goed gespoeld met water en kort gedroogd om overtollig zetmeel te verwijderen. De frieten worden eerst voorgebakken in ruim vet van 170 graden tot ze gaar zijn. Daarna worden de frieten een tweede maal gebakken in ruim vet van 190 graden. Na elke bakbeurt worden de frieten opgegooid zodat overtollig vet verwijderd kan worden.
In België worden frieten standaard geserveerd met zout en mayonnaise, en zijn zo het standaard bijgerecht in een restaurant met Belgische keuken.
vgl. stoofvlees-friet
Vlaamse friet is in Nederland een benaming voor dikke frieten van goede kwaliteit.
Ik kan elke dag biefstuk-friet eten!
We eten frieten vandaag.
Ik heb goesting voor frieten.
Voor mij ne friet met looksaus.
In reepjes versneden en gefrituurde patatten. De Vlaamse friet is typisch vrij dik: maat 10/10 (1cm op 1cm)
Friet is bekend onder verschillende benamingen:
- in Vlaanderen wordt meestal van frieten, frietjes of fritten gesproken,
- in de drie zuidelijke provincies van Nederland spreekt men van friet of frites
- in de rest van Nederland wordt ook vaak het woord patat gebruikt.
http://nl.wikipedia.org/wiki/Friet
Voor de bereiding wordt de patat gepeld, gesneden, goed gespoeld met water en kort gedroogd om overtollig zetmeel te verwijderen. De frieten worden eerst voorgebakken in ruim vet van 170 graden tot ze gaar zijn. Daarna worden de frieten een tweede maal gebakken in ruim vet van 190 graden. Na elke bakbeurt worden de frieten opgegooid zodat overtollig vet verwijderd kan worden.
In België worden frieten standaard geserveerd met zout en mayonnaise, en zijn zo het standaard bijgerecht in een restaurant met Belgische keuken.
vgl. stoofvlees-friet
Vlaamse friet is in Nederland een benaming voor dikke frieten van goede kwaliteit.
Ik kan elke dag biefstuk-friet eten!
We eten frieten vandaag.
Ik heb goesting voor frieten.
Voor mij ne friet met looksaus.
In reepjes versneden en gefrituurde patatten. De Vlaamse friet is typisch vrij dik: maat 10/10 (1cm op 1cm)
Friet is bekend onder verschillende benamingen:
- in Vlaanderen wordt meestal van frieten, frietjes of fritten gesproken,
- in de drie zuidelijke provincies van Nederland spreekt men van friet of frites
- in de rest van Nederland wordt ook vaak het woord patat gebruikt.
http://nl.wikipedia.org/wiki/Friet
Voor de bereiding wordt de patat gepeld, gesneden, goed gespoeld met water en kort gedroogd om overtollig zetmeel te verwijderen. De frieten worden eerst voorgebakken in ruim vet van 170 graden tot ze gaar zijn. Daarna worden de frieten een tweede maal gebakken in ruim vet van 190 graden. Na elke bakbeurt worden de frieten opgegooid zodat overtollig vet verwijderd kan worden.
In België worden frieten standaard geserveerd met zout en mayonnaise, en zijn zo het standaard bijgerecht in een restaurant met Belgische keuken.
vgl. stoofvlees-friet
Vlaamse friet is in Nederland een benaming voor dikke frieten van goede kwaliteit.
Ik kan elke dag biefstuk-friet eten!
We eten frieten vandaag.
Ik heb goesting voor frieten.
Voor mij ne friet met looksaus.
In reepjes versneden en gefrituurde patatten. De Vlaamse friet is typisch vrij dik: maat 10/10 (1cm op 1cm)
http://nl.wikipedia.org/wiki/Friet
Voor de bereiding wordt de patat gepeld, gesneden, goed gespoeld met water en kort gedroogd om overtollig zetmeel te verwijderen. De frieten worden eerst voorgebakken in ruim vet van 170 graden tot ze gaar zijn. Daarna worden de frieten een tweede maal gebakken in ruim vet van 190 graden. Na elke bakbeurt worden de frieten opgegooid zodat overtollig vet verwijderd kan worden.
In België worden frieten standaard geserveerd met zout en mayonnaise, en zijn zo het standaard bijgerecht in een restaurant met Belgische keuken.
Wikipedia:
Friet is bekend onder verschillende benamingen:
in Vlaanderen wordt meestal van frieten, frietjes of fritten gesproken
in de drie zuidelijke provincies van Nederland spreekt men van friet of frites
in de rest van Nederland wordt ook vaak het woord patat gebruikt.
Vlaamse friet is in Nederland een benaming voor dikke frieten van goede kwaliteit.
vgl. stoofvlees-friet
Ik kan elke dag biefstuk-friet eten!
We eten frieten vandaag.
Ik heb goesting voor frieten.
Voor mij ne friet met looksaus.
In reepjes versneden en gefrituurde patatten. De Vlaamse friet is typisch vrij dik: maat 10/10 (1cm op 1cm)
http://nl.wikipedia.org/wiki/Friet
Voor de bereiding wordt de patat gepeld, gesneden, goed gespoeld met water en kort gedroogd om overtollig zetmeel te verwijderen. De frieten worden eerst voorgebakken in ruim vet van 170 graden tot ze gaar zijn. Daarna worden de frieten een tweede maal gebakken in ruim vet van 190 graden. Na elke bakbeurt worden de frieten opgegooid zodat overtollig vet verwijderd kan worden.
In België worden frieten standaard geserveerd met zout en mayonnaise, en zijn zo het standaard bijgerecht in een restaurant met Belgische keuken.
Wikipedia:
Friet is bekend onder verschillende benamingen:
in Vlaanderen wordt meestal van frieten, frietjes of fritten gesproken
in de drie zuidelijke provincies van Nederland spreekt men van friet of frites
in de rest van Nederland wordt ook vaak het woord patat gebruikt.
Vlaamse friet is in Nederland een benaming voor dikke frieten van goede kwaliteit.
Ik kan elke dag biefstuk-friet eten!
We eten frieten vandaag.
Ik heb goesting voor frieten.
Voor mij ne friet met looksaus.
In reepjes versneden en gefrituurde patatten. De Vlaamse friet is typisch vrij dik: maat 10/10 (1cm op 1cm)
Voor de bereiding wordt de patat gepeld, gesneden, goed gespoeld met water en kort gedroogd om overtollig zetmeel te verwijderen. De frieten worden eerst voorgebakken in ruim vet van 170 graden tot ze gaar zijn. Daarna worden de frieten een tweede maal gebakken in ruim vet van 190 graden. Na elke bakbeurt worden de frieten opgegooid zodat overtollig vet verwijderd kan worden.
In België worden frieten standaard geserveerd met zout en mayonnaise, en zijn zo het standaard bijgerecht in een restaurant met Belgische keuken.
Wikipedia:
Friet is bekend onder verschillende benamingen:
in Vlaanderen wordt meestal van frieten, frietjes of fritten gesproken
in de drie zuidelijke provincies van Nederland spreekt men van friet of frites
in de rest van Nederland wordt ook vaak het woord patat gebruikt.
Vlaamse friet is in Nederland een benaming voor dikke frieten van goede kwaliteit.
Ik kan elke dag biefstuk-friet eten!
We eten frieten vandaag.
Ik heb goesting voor frieten.
Voor mij ne friet met looksaus.
In reepjes versneden en gefrituurde patatten. De Vlaamse friet is typisch vrij dik: maat 10/10 (1cm op 1cm)
Voor de bereiding wordt de patat gepeld, gesneden, goed gespoeld met water en kort gedroogd om overtollig zetmeel te verwijderen. De frieten worden eerst voorgebakken in ruim vet van 170 graden tot ze gaar zijn. Daarna worden de frieten een tweede maal gebakken in ruim vet van 190 graden. Na elke bakbeurt worden de frieten opgegooid zodat overtollig vet verwijderd kan worden.
In België worden frieten standaard geserveerd met zout en mayonnaise, en zijn zo het standaard bijgerecht in een restaurant met Belgische keuken.
Wikipedia:
Friet is bekend onder verschillende benamingen:
in Vlaanderen wordt meestal van frieten, frietjes of fritten gesproken
in de drie zuidelijke provincies van Nederland spreekt men van friet of frites
in de rest van Nederland wordt ook vaak het woord patat gebruikt.
Vlaamse friet is in Nederland een benaming voor dikke frieten van goede kwaliteit.
Ik kan elke dag biefstuk-friet eten!
We eten frieten vandaag.
Ik heb goesting voor frieten.
Voor mij ne friet met looksaus.
In reepjes versneden en gefrituurde patatten. De Vlaamse friet is typisch vrij dik.
Voor de bereiding wordt de patat gepeld, gesneden, goed gespoeld met water, en kort gedroogd om overtollig zetmeel te verwijderen. De frieten worden eerst voorgebakken in ruim vet van 170 graden tot ze gaar zijn. Daarna worden de frieten een tweede maal gebakken in ruim vet van 190 graden. Na elke bakbeurt worden de frieten opgegooid zodat overtollig vet verwijderd kan worden. In België worden frieten standaard geserveerd met zout en mayonnaise, en zijn zo het standaard bijgerecht in een restaurant met Belgische keuken.
uit wikipedia: Friet is bekend onder verschillende benamingen: in Vlaanderen wordt meestal van frieten, frietjes of fritten gesproken, in de drie zuidelijke provincies van Nederland spreekt men van friet of frites, en in de rest van Nederland wordt ook vaak het woord patat gebruikt. Vlaamse friet is in Nederland een benaming voor dikke frieten van goede kwaliteit.
Ik kan elke dag biefstuk-friet eten!
We eten frieten vandaag.
Ik heb goesting voor frieten.
Voor mij ne friet met looksaus.
In reepjes versneden en gefrituurde patatten. De Vlaamse friet is typisch vrij dik.
Voor de bereiding wordt de patat gepeld, gesneden, goed gespoeld met water, en kort gedroogd om overtollig zetmeel te verwijderen. De frieten worden eerst voorgebakken in ruim vet van 170 graden tot ze gaar zijn. Daarna worden de frieten een tweede maal gebakken in ruim vet van 190 graden. Na elke bakbeurt worden de frieten opgegooid zodat overtollig vet verwijderd kan worden. In België worden frieten standaard geserveerd met zout en mayonnaise, en zijn zo het standaard bijgerecht in een restaurant met Belgische keuken.
uit wikipedia: Friet is bekend onder verschillende benamingen: in Vlaanderen wordt meestal van frieten, frietjes of fritten gesproken, in de drie zuidelijke provincies van Nederland spreekt men van friet of frites, en in de rest van Nederland wordt ook vaak het woord patat gebruikt. Vlaamse friet is in Nederland een benaming voor dikke frieten van goede kwaliteit.
Ik kan elke dag biefstuk-friet eten!
We eten frieten vandaag.
Ik heb goesting voor frieten.
In reepjes versneden en gefrituurde patatten. De Vlaamse friet is typisch vrij dik.
Voor de bereiding wordt de patat gepeld, gesneden, goed gespoeld met water, en kort gedroogd om overtollig zetmeel te verwijderen. De frieten worden eerst voorgebakken in ruim vet van 170 graden tot ze gaar zijn. Daarna worden de frieten een tweede maal gebakken in ruim vet van 190 graden. Na elke bakbeurt worden de frieten opgegooid zodat overtollig vet verwijderd kan worden. In België worden frieten standaard geserveerd met zout en mayonnaise, en zijn zo het standaard bijgerecht in een restaurant met Belgische keuken.
Ik kan elke dag biefstuk-friet eten!
In reepjes versneden en gefrituurde patatten. De Vlaamse friet is typisch vrij dik.
Voor de bereiding wordt de patat gepeld, gesneden, goed gespoeld met water, en kort gedroogd om overtollig zetmeel te verwijderen. De frieten worden eerst voorgebakken in ruim vet van 170 graden tot ze gaar zijn. Daarna worden de frieten een tweede maal gebakken in ruim vet van 190 graden. Na elke bakbeurt worden de frieten opgegooid zodat overtollig vet verwijderd kan worden. In België worden frieten standaard geserveerd met zout en mayonnaise, en zijn zo het standaard bijgerecht in een restaurant met Belgische keuken.
Ik kan elke dag biefstuk-friet eten!
In reepjes versneden en gefrituurde patatten. De Vlaamse friet is typisch vrij dik.
Voor de bereiding wordt de patat gepeld, gesneden, goed gespoeld met water, en kort gedroogd om overtollig zetmeel te verwijderen. De frieten worden eerst voorgebakken in ruim vet van 170 graden tot ze gaar zijn. Daarna worden de frieten een tweede maal gebakken in ruim vet van 190 graden. Na elke bakbeurt worden de frieten opgegooid zodat overtollig vet verwijderd kan worden. In België worden frieten standaard geserveerd met zout en mayonnaise, en zijn zo het standaard bijgerecht in een restaurant met Belgische keuken.
Ik kan elke dag biefstuk-friet eten!